Knižní novinky za září 2015

Ani září není co do knižních novinek chudým měsícem. V září sice vychází hlavně detektivní a krimi romány, ale své místo na pultech si najdou i různé zájmové tituly nebo dokonce naučné knížky. A protože škola je za dveřmi, připravili jsme si pro tebe pár tipů na knižní literaturu, která ti nesmí chybět.

Rosemary Beach 1: Hranice nevinnosti (Abbi Glinesová) 

Hranice nevinnosti je skvělou knížkou pro každého, kdo miluje napětí, tajemství a nevyzrazené skutečnosti. Knížka je velmi tajemná a už během prvních několika stran tě dokonale pohltí. Vypráví příběh obyčejné prosté dívky Blaire, které náhle zemře matka. Žádnou další rodinu, ke které by se mohla uchýlit, Blaire nemá a tak jí nezbývá nic jiného, než že se přestěhuje ke svému otci na Rosemary Beach.

Její otec je slavnou rockovou hvězdou, často cestuje a jinak tomu není ani ve chvíli, kdy Blaire přijede do jeho domu. V domě se nachází jen Blair nevlastní bratr Rush a už na první pohled je zřejmé, že do tohoto domu ani do společnosti okolo Blair v žádném případě nezapadne. Blaiřin svět je úplně někde jinde a její nevlastní bratr Rush je dle jejího názoru jen povýšený a rozmazlený spratek. Kromě toho si Blaire začne postupně všímat, že Rush je krásnější, než se jí kdy zdálo a skrývá takové tajemství, které by zcela mohlo zničit její vlastní svět. 

První (Kiera Cass)

Kniha První je třetím pokračováním v knižní sérii Selekce, kterou má na svědomí úspěšná autorka Kiera Cass. Pokud jsi nečetla předchozí díly – Selekce, Elita, rozhodně se nepouštěj nejdřív do knihy První, protože ta navazuje na události vzniklé v přechozích dílech. Vypráví příběh třiceti pěti dívek, které chytily životní šanci do svých rukou a začaly soutěžit o ruku prince Maxona. Zvítězit však může jen jedna dívka, která získá srdce prince Maxona a neuvěřitelné bohatství, o kterém si před soutěží mohla nechat jen zdát. Hlavní hrdinka America je už jen krůček k tomu, aby získala korunku, vyhrála soutěž, ale zároveň je možné, že ze dne na den ztratí vše, co je jí tak moc drahé. Jak moc bude muset bojovat o svou budoucnost, to zjistíš právě v knize První.

Všechny malé zázraky (Jennifer Niven) 

Všechny malé zázraky se dějí hlavně tehdy, když se najdou dva lidé, kteří jsou schopni jeden pro druhého žít. Violet i Theodor nikoho takového nemají. Tedy alespoň zatím, dokud nepoznají jeden druhého. Oba dva mají své mouchy, své problémy a trápení, které je provází nejen v osobním životě, ale i tom společenském. Dalo by se říct, že ani jeden z nich není ve škole oblíbený tak, jak by si přál.

A tak je osud svede dohromady. Společně musí pracovat na projektu, jehož podstatou je objevovat krásny Indiany. Při svém objevování přijdou na to, že objevili oba dva mnohem víc, než jen informace k dobrým známkám. Ačkoli Theodor trpí bipolární poruchou a Violet se stále vzpamatovává ze smrti své vlastní sestry, společně dokážou zapomenout na čas, který neúprosně plyne a konečně začínají žít. 

Navěky – Sempre (J. M. Darhoverová)

Haven je prostá sedmnáctiletá dívka, která bohužel nikdy v životě nepoznala svobodný život. Už od svého narození byl její život naprosto přesně daný, vždy byla majetkem někoho jiného a protože nemohla být svobodná, podle toho s ní bylo i zacházeno. Její život se částečně změní ve chvíli, kdy se stane majetkem uznávaného lékaře Vincenta. Prostředí Vincentova domu i přítomnost rodiny otočí její život naruby. A nejen jí samotné, ale i Carminovi, Vincentovu synovi. Carmin žil doposud jen v zažitých ideálech, každá věc měla svůj řád a on rázem, hned poté, co se zamiluje, musí přehodnotit vše, v čem doposud vyrůstal. A stejně tak i Haven, která si pod pojmem život nedokáže představit nic jiného, než nebezpečí. Oba dva se budou snažit uniknout z drsného mafiánského světa, ale to je nemožné, jak ostatně sami velmi dobře vědí. Ve světě gangsterů a mafie je totiž vše navěky, jak později zjišťují.

Než jsme se poznali (Lucie Whitehouseová) 

Hannah nikdy neměla potřebu navazovat dlouholeté vztahy. Názor se jí dařilo udržovat jen do chvíle, než potkala sympatického muže, Marka, který byl její osobě nakloněn. Postupně se do sebe zamilovali, později se vzali a následujících osm měsíců, které společně strávili, bylo pro Hannah ten nejkrásnější v životě. Zdálo se, že už nemůže být lépe. Náhle se však Mark nevrátil ze služební cesty a Hannah se postupně začala podivovat nad tím, proč se kvůli Markovi vzdala všeho, co v životě měla.

Úspěšná kariéra byla rozjetá, ale vše hodila za hlavu kvůli jedinému muži, který najednou jen tak zmizel z jejího života. Zná skutečně svého manžela tak dobře, jak si sama myslela? Doposud byla přesvědčena o tom, že ano. Události na sebe nenechají dlouho čekat a Hannah zjišťuje, že se rozhodla strávit život po boku muže, o jehož minulosti neví vůbec nic. 

Příliš mnoho Kateřin (John Green)

Úspěšného knižního autora Johna Greena ti určitě nemusíme nijak dlouho představovat. Slávy se dočkaly už předchozí napsané knihy, například Hvězdy nám nepřály nebo Papírová města. Příliš mnoho Kateřin rozhodně nebude výjimkou a ani tentokrát se Green nevyhýbá komplikovanému tématu, kterým je láska. Kniha vypráví příběh čerstvého maturanta Colina, který má jednu unikátní vlastnost. Je geniální. Jak se ale později sám přesvědčuje, vysoká inteligence a genialita není všechno, protože zatím všechny Kateřiny, které měl kdy šanci víc poznat, jej poslaly k vodě. Teď se ale vydává na prázdninovou cestu, kde nepotkává žádnou Kateřinu, ale dívku, která by mohla od základu změnit jeho život, který je plný snění.

Tipy pro tebe: 

Rande s fyzikou, Alchymista, Jak funguje neuvěřitelné lidské tělo podle koumáků, Angličtina na rovinu 2

Protože se blíží škola, rozhodně je načase, aby ses podívala taky trošku na učení. Výše zmíněné tři knihy by tě mohly zaujmout, všechny jsou psány velmi poutavou formou a nejenže se při jejich čtení něco naučíš, ale dokonce se i náramně pobavíš. Od září 2015 je najdeš na všech pultech knihkupectví.

Nápadník pro šikovné holky, Testy pro správné holky

Samozřejmě, škola je velmi důležitá a potřebuješ na ni být plně připravena. Příprava ale rozhodně nespočívá jen v hlavě, musíš se umět i odreagovat a snad se nemýlíme, chceš do nového školního roku vstoupit tou správnou nohou. Nezmeškej proto svou šanci a poohlédni se po knize plné zajímavých osobnostních testů nebo mrkni do Nápadníku, který obsahuje různé DIY vychytávky.

Vetřelec 3 – Peklo (Christopher Golden) 

Možná si vybavuješ hlavně důstojnici Ellen Ripleyovou z filmu Vetřelec a pokud se ti film zalíbil, možná zatoužíš po knížce, která skrývá jedno tajemství za druhým. 9. 9. 2015 vychází třetí díl, ve kterém Ellen bude muset opět čelit své největší hrůze. Tedy hned poté, co se po sedmapadesáti letech spánku ve vesmíru probudí a zjistí, že hrůza není zažehnána. Ellen se nachází v hyperspánku, putuje vesmírem v záchranném modulu a na planetě LC-426 se zatím začínají osidlovat první lidé.

Zabydlení probíhá přesně podle plánů, později se zde dokonce narodí první dítě, ale nikdo zatím ani netuší, že na planetě nejsou sami. Ripleyová bude muset opět čelit vlastnímu strachu, protože jinak nezůstane na planetě jediný přeživší. 

Volání anděla (Musso Guillaume)

Volání anděla je romantické drama, které spojuje dva lidi, jenž jsou od sebe vzdáleni tisíce kilometrů. Jak mohou být spojeni, když jsou od sebe tak daleko a na první pohled se zdá, že je vlastně nic nespojuje? Na letišti v New Yorku do sebe omylem narazí muž a žena, jejich věci se rozsypou všude na podlahu. Oba dva přitom telefonů a jak postupně věci sbírají, stane se další omyl. Vymění si mobilní telefony, ale na tuto skutečnost přijdou oba dva až ve chvíli, kdy jsou doma. Ona v Paříži, kde pracuje jako květinářka a on v San Francisku, kde provozuje restauraci. Jakmile oba dva zjistí, že mají telefon toho druhého, začnou se zajímat o to, co je ten druhý zač. Postupné procházení mobilních telefonů jim napoví, že i když se osobně neznají, mají toho mnoho společného a jejich životy jsou opředeny tajemstvím. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 09. 2015   |   Zobrazeno: 6620x

Témata článku:Knížky

Komentáře

Vendyll

Miluji knížky od Johna Greena!!! Ale Volání anděla a Všechny malé zázraky by mohlo být taky boží smajlsmajlsmajl

VendyllTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Anka B.VIP

I když jsem ještě nečetla Elitu, těším se na První.
Kolikrát mě asi jednání hlavní hrdinky donutí k facepalmu? smajl
Další knížka, na kterou se těším, ale která tu není, je norská detektivka V Lese Visí Anděl (kde se řeší vraždy malých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou "Cestuju sama" na krku. Muhehehe)

Anka B.To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Terri Estrabao(Little Mix & One Dire...)

To ,,Jak funguje neuvěřitelné lidské tělo podle koumáků'' vyšlo už před několika lety smajl Mám to doma tak od osmi let a teď je mi 11 smajl A jinak je tam několik zajímavých knížek, třeba na První jsem se těšila už hodně dlouho smajl

Terri EstrabaoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.