Knižní novinky za leden 2016

Nový rok přinese řadu zajímavých a poutavých knižních titulů. Očekávej to nejlepší z fantasy románů, to nejlepší z krimi knih a na své si přijdou hlavně milovnice romantických příběhů. Leden je plný fantasy novinek, které ve světě lámou rekordy a autoři už pracují na nových dílech. Která kniha za leden se stane tou správnou pro tebe?

Pod křídly vran (Jacob Grey) 

Metropole Blackstone vždy vzkvétala a dobře se v ní žilo, lidé byli spokojení a šťastní. Znenadání začaly Blackstone ovládat temné síly, město zasáhla vlna násilností a událostí, které měly na město silný vliv. Beznadějná spoušť bylo to jediné, co z města zbylo a lidem se začalo žít hůř, než kdy jindy. A když to konečně vypadá, že by mohlo svitnout na lepší časy, temné síly se opět dají do pohybu. Ostatně, jako právě teď, když z vězení uniknou nebezpeční zločinci, nazýváni jako Feralové. Feralové mají obrovskou výhodu a moc, protože umějí mluvit se zvířaty a právě tahle schopnost je jejich největší zbraní proti lidem a případným nepřátelům. Feralové se navíc vydávají do Země mrtvých, aby do Blackstone přivedli svého vůdce a nejmocnějšího člena. Osud města stojí jen na jediném třináctiletém klukovi, který žije na stromě v opuštěném parku a jeho jedinými kamarády jsou vrány, se kterými umí mluvit. A nepřipadá mu to nijak zvláštní. 

Půlnoční koruna (Sarah J. Maas)

Kniha Půlnoční koruna je už druhým pokračováním série o Celaene, která byla celý život trénována k jedinému. Měla se stát tím nejlepším zabijákem na světě a to se i povedlo. První díl, Skleněný trůn, vypráví její příběh od začátku. Celaene se snažila uniknout z výcviku, ale její plán se nezdařil. Král jí dal na vybranou. Buď nastoupí do hry o přežití a stane se královským šampionem, nebo zemře. Pokud vyhraje, dá jí svobodu, po které tak moc touží. I když v bojích uspěla, stále pro krále musí dělat tu nejšpinavější práci, musí čelit jeho krutostem a chování, které je ovládáno tajemným zlem. S tajemným zlem se už jednou setkala, ale teď hodlá rozjet tu nejnebezpečnější hru, ve které nepůjde jen o život její, ale i o životy jejich nejlepších přátel. 

Kázání ohně (Francesca Haig) 

Kázání ohně je prvním dílem z připravované trilogie od této světově úspěšné autorky, která se knihou Kázání ohně proslavila po světě – práva na vydání knihy se prodala po celém světě a kniha se stala bestsellerem. Příběh začíná čtyři sta let po jaderném výbuchu, kdy se veškerý život na Zemi změnil. Příroda, zvířata a dokonce ani lidé nejsou to, co bývali před lety. I když už svět není ohrožen radioaktivním zářením ani nukleárním ohněm, který vznikl během výbuchu, svět se stal naprosto primitivním a to platí i o lidech. Navíc se stalo něco hodně zvláštního. Z naprosto neznámých příčin se začala rodit jen dvojčata. Prvním z dvojice (Alfa) je vždy člověk ve skvělé fyzické kondici, druhý z dvojice (Omega) disponuje vždy nějakou deformitou. Přesto oba dva vždy něco spojuje. Když jeden zemře, umírá i ten druhý a to bez rozdílu. Na světě je jen pár vzácných jedinců, kteří jsou obdařeni unikátními schopnostmi. Jednou z nich je Cass, která byla obdařena jasnovidectvím a její bratr Zach, který má zvláštní moc v Radě Alfů. 

ZOM-B: V podzemí (Darren Shan)

Darren Shan je právem považován za mistra knižního hororu a první díl knihy ZOB-B o tom všechny milovníky tohoto žánru přesvědčil. Tentokrát přichází s druhým dílem, který navazuje na události vzniklé v prvním díle – pro správné pochopení sledu je třeba přečíst nejdřív první díl. Hlavní hrdinka Becky, přezdívaná B, se probudí ve starém vojenském komplexu a je tak vyčerpaná, že si skoro nic nepamatuje. Jen jedno ví naprosto jistě. Nestala se z ní zombie, nemilosrdná a nemyslící kreatura. Samotná Becky se stala obětí pokusů, vědci ji právě zkoumají, ale nechtějí prozradit, proč tomu tak je. Becky pomalu začne přicházet na to, že je možná něčím výjimečná a že v komplexu není zase tak úplně v bezpečí, jak všichni tvrdí. Navíc nikdo nechce ani za mák prozradit, co se stalo se světem venku a co by ji mohlo potkat, když bude vědecký experiment ukončen.

Mladí vyvolení (Marie Lu) 

Mladí vyvolení je prvním dílem v sérii a ty máš tak skvělou možnost, jak začít číst zcela nový příběh, který ve světě láme rekordy prodeje knih. Fantasy román ti bude vyprávět příběh mladé dívky Adeliny, které změnila život nemoc. Šlo o horečku krve, která se její zemí prohnala před mnoha lety a většina lidí na ni zemřela. Ti, kteří přežili, si nesou následky dodnes a výjimkou není ani Adelina, které se vlasy zabavily do barvy stříbra, řasy jí zcela vybledly a co je na tom nejhorší, místo levého oka jí zbyla jen ošklivá jizva. O lidech, kteří horečku přežili, se říká, že jsou výjimeční a jejich totožnost bývá skryta. Adeline je jednou z těch přeživší, má neuvěřitelný dar a obrovskou moc, která navíc rychle sílí a to vzbuzuje nejen obdiv, ale hlavně obavy některých členů Mladých vyvolených. 

Winx Family – Srdce víly (Iginio Straffi)

Srdce víly je už druhá kniha ze série Winx Family – prvním vydaným titulem je kniha Rodinné štěstí, která vyšla v roce 2015 od stejného autora. Tentokrát na planetě Domino zavládne pořádný chaos, protože Oritel a Marion se staly obětmi únosu. Rebelové se na ně už dlouho chystali a konečně se jim únos povedl. Únos nejvíc ovlivní Bloom, která musí opustit veškeré přípravy narozenin, které Vanessa zanedlouho slaví a odlétá na Domino, aby dala věci do pořádku. Dokáže Bloom všechny zachránit a ještě se usmířit s Vanessou, která celou situaci tak nějak nepochopila? 

Spirit Animals 5: Zrádné vody (Tui. T. Sutherland) 

Tentokrát se čtenáři série Spirit Animals dostanou až do jedné ostrovní země, která se na první pohled jeví jako absolutní ráj na zemi. Nic ale nemusí být takové, jak to na první pohled vypadá a i když je ostrovní svět zalitý sluncem, některé cesty se zdají být zahaleny temnými a čarovnými stíny. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan už procestovali téměř celý svět, aby pátrali po talismanech, které nesmí za žádnou cenu padnout do rukou nepřátel. To by ale nebyla jejich pravidelná dobrodružná výprava, kdyby je i tentokrát pronásledovatelé nedostihli a nebyli jim ustavičně v patách. 

Odpusť mi, Megan (Abbie Rushton)

Minulý rok v létě se Megan stalo něco hrozného a nemůže mluvit. Zavázala se slibem, že o tom nikdy nikomu neřekne, ale na srdci jí leží hrozný pocit viny, který ji víc a víc sužuje. Nejenže se odcizila své vlastní mamince, ale navíc přišla o svou dobrou kamarádku a stala se terčem posměchu spolužaček. Co může být horšího? Ještěže je jí na blízku Luk, bez kterého by byla v tomhle světě fakt ztracená. Pak se ale ve škole z ničeho nic objeví nová holka, Jasmine. A čirou náhodou, chce se kamarádit právě s Megan, která je z ní naprosto nadšená a uchvácená. Pak se okolo Megan začnou dít divné věci, které rozhodně nemohou být náhoda. Nebo ano? Co když začne Megan znovu mluvit? Jaké to bude mít následky?

Slunce na útěku (František Niedl)

Sci-fi příběh o konci světa se odehrává ve Spojených státech a líčí život Mika a Bessy, kteří tuto naprosto neobyčejnou hrůzu přežili. Díky čemu? Stačili se schovat v krytu, ve kterém společně setrvali dlouhé dva měsíce. Když po dvou měsících usoudili, že je svět relativně bezpečný, rozhodli se najít přeživší a zmapovat ztráty. Místo, které původně znali, se změnilo úplně k nepoznání a nic, co se v jejich okolí nachází, neodpovídá jejich představě o plnohodnotném životě. Navzdory všemu jsou ale věci a lidské vlastnosti, které i po tak ničivé katastrofě zůstávají stále stejné. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 31. 01. 2016   |   Zobrazeno: 6047x

Témata článku:Knížky

Komentáře

tajné zvíře(SUPER ZVÍŘATA)

Katynka_Lola: já sem takééé. ale muj bratr rozhodně není. když mu máma řekne ať jde číst tak skoro dostane amoksmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl podobnej jako já když mi máma dáva matiku. strašnej nával breku,slz a já nevim čeho ještě

tajné zvířeTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.