Filmové novinky (říjen 2015)

Říjen sice není nikterak bohatý na animované filmy a pohádky, zato se dočkáš komedií, sci-fi nebo pořádného dramatu. A co víc si přát, než pořádné komediální scény a napětí ve filmu, které tě rozhodně nenechají dlouho sedět v křesle? Nezapomeň se nám pochlubit, který film sis pro tento měsíc vybrala.

Marťan (1.10.)

Mark Watney je astronautem a společně se skupinou dalších se vydávají na Mars, kde hodlají zahájit expedici. Všechno se zdá být naprosto v normálu, ale jen do doby, než ve vesmíru nastane prašná bouře, která Markovi zamezí v opuštění planety. Zbytek posádky se bezpečně dostane zpět a všichni jsou přesvědčeni, že přišli o jednoho z nejlepších astronautů, kterého kdy měli šanci poznat. Opak je však pravdou, Mark žije, i když v hrozných podmínkách a bez šance na záchranu. Tedy alespoň zatím. Jakmile se dostane na vesmírnou loď, zjišťuje, že v místních podmínkách je schopen přežít jen měsíc a další expedice bude do vesmíru vyslána až za dlouhé čtyři roky. Jeho úkol je proto jasný. Zajistit si obživu i na několik let a zprovoznit systém, s jehož pomocí se bude moct dovolat pomoci. Jak si zajistit obživu v místě, kde nic neroste? A jak zprovoznit systém, ve kterém se vůbec nevyzná? 

Muž na laně (8.10.)

Mnoho lidí se nemůže chlubit činy, které zatím nedokázal nikdo jiný. Mladý Petit rád vyhledává nové a nové výzvy v životě, ale zatím se mu nenaskytla taková, ze které by byl tak nadšený a zároveň vystrašený, jako z té, kterou si právě sám určil. Petit se pokusí na laně přejít mezi věžemi Světového obchodního centra. Ono vzdušné prázdno mezi nimi se bude snažit vyplnit a když se mu podaří dojít až na konec lana, stane se jediným člověkem na světě, který takovou věc dokázal. Jeho osobní výzva má však jedno mínus. Stačí jediná chybička a on bez mrknutí oka poletí přímo dolů. Celá akce navíc vyžaduje náročnou přípravu a co víc, něco takového je nejen nebezpečné, ale i zcela nezákonné. Dokáže si Petit splnit svůj sen a přejít až na druhý konec připevněného lana? 

Pan (8.10.)

Tvůrci Harryho Pottera se opět vrací s naprosto jedinečným příběhem o malém chlapci, jehož domovem je londýnský sirotčinec. Sirotčinec není právě nejvhodnější místo pro malé děti, i když je jejich jediným domovem a místem, kde najdou útěchu. Malý Pan je takový malý uličník, který neustále něco tropí. Jednou během noci, kdy všechny děti spí, se stane něco naprosto nepředvídatelného a neuvěřitelného. Pan se totiž ve své fantazii dostane do úplně jiného světa. Do světa nelítostných pirátů, nebojácných válečníků a jiných pohádkových bytostí, které společně obývají Zemi Nezemi. 

Stážista (22.10.)

Sedmdesátiletý Ben Whitaker je vdovec, který se chystá odejít do důchodu. Brzy ale zjišťuje, že čas odpočinku rozhodně není nic pro něj, neumí naložit se svým časem a navíc má času tolik, že se začíná opravdu nudit. Jeho plány do budoucna jsou naprosto jasné. Využije jedné z mála příležitostí a vrátí se opět do práce. Ne jen tak ledajaké samozřejmě. Stane se vedoucím stážistou módního webu, který vede Jules Ostinová. Věkový rozdíl mezi nadřízenou a vedoucím stážistou je tak velký, že se zdá být nemožné, aby se oba dva shodli na stejném názoru. Ovšem ani věkový rozdíl pro ně nebude překážkou, aby společně dosáhli toho, čeho dosáhnout skutečně chtějí. 

Dokonalý šéf (22.10.)

Možná to tak z názvu filmu nevypadá, ale Dokonalý šéf je snímek o lásce k jídlu a muži, který si šel pevně za svým snem. Adam Jones je šéfkuchařem, který svými vlastními chybami přišel doslova o všechno. Poté, co získal dvě prestižní Michelinské hvězdy, začal mít pocit, že je nenahraditelný a celý svět mu leží u nohou. To se šeredně spletl a doplatil na to. Teď si stanovil nový cíl a hodlá celou věc dotáhnout až do konce. Jeho snem je otevřít si restauraci, která bude vyhlášená po celém světě jako nejlepší a to není lehký úkol. Navíc má v patách nepřátele, kteří mu štěstí nepřejí. 

Mrkáček Bill (22.10.)

Mrkáček Bill je australský animovaný film, kde je hlavním hrdinou malý medvídek koala. Mrkáček Bill se touží osamostatnit a už dlouho touží po tom, že opustí své rodné město, stejně jako kdysi jeho tatínek, v jehož stopách hodlá jít. Mrkáček Bill má neuvěřitelnou fantazii, která se stane jeho hlavní výhodou je chvíli, kdy bude muset společně se svými zvířecími kamarády zachránit svou vlastní maminku. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 01. 10. 2015   |   Zobrazeno: 6636x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.