Filmové novinky (prosinec 2015)

Letošní rok bude, pokud jde o filmové novinky, zakončen opravdu ve velkém stylu. Nejenže je tady dlouho očekávaná filmová premiéra nového dílu Star Wars, ale na své si přijdou i ti, kdo milují animované filmy. Kterou z premiér si rozhodně nemůžeš nechat ujít?

Malý princ (3.12.)

Celovečerní animovaný film Malý princ vznikl na základě knižní předlohy, která je nejen nejznámějším dílem spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho, ale i jedním z nejslavnějších pohádkových příběhů světové literatury. Hlavní postavou je v tomto příběhu malá holčička, která má svůj život naplánovaný do posledního detailu. Její maminka se ji snaží udržet od skutečného života, ale zároveň ji chce na život dostatečně připravit. Když do života malé holčičky, která chce poznávat svět, vstoupí hodný soused, vše se rázem změní. Malá holčička se najednou ponoří do příběhu o Malém princi a začne její skutečná výprava za láskou, přátelstvím a opravdovém štěstí. 

V srdci moře (3.12.)

Herman Melvilla se nechal inspirovat skutečnými událostmi námořníků, kteří se stali oběťmi a svědky neuvěřitelného námořního neštěstí. Román Bílá velryba inspiroval i film V srdci moře, jehož příběh se odehrává v zimě roku 1820 nedaleko Nové Anglie. Uprostřed moře je náhle velrybářská loď napadena vodním živočichem neuvěřitelných rozměrů. Velryba mamutí velikosti nezná žádné slitování s námořníky a jediné, čeho chce dosáhnout, je zničit loď a všechny její obyvatele. 

Krampus: Táhni k čertu (10.12.)

Nejkrásnější svátky v roce, zdá se, nemůže nic narušit. Rodiny se pravidelně schází na Štědrý den a kdo by v tak příjemných chvílích myslel na temnotu, stíny a jiné nevlídné symboly. Max vyrůstal v klasické rodině, která není nijak výrazně zvláštní. Vztahy mezi jednotlivými členy byly sice vždycky trošku divné a během svátků byla hodně vypjatá atmosféra, ale v které rodině to při takovém shonu není podobné? Teď má ale navíc na Vánoce dorazit i teta s rodinou a hodně lidí na jedné hromadě nikdy nedopadá dobře. Maxovi dojde trpělivost a jeho jedinou myšlenkou je okamžité zrušení Vánoc. Při svém prohlášení Maxe ani zdaleka nenapadne, že svými slovy spustí najednou sled událostí, za kterými bude stát nejděsivější ze všech pekelníků, Krampus. 

Sněhová královna 2 (10.12.)

První díl Sněhové královny byl uveden do kin v roce 2014 a letos na Vánoce se milovníci ledového království konečně dočkají pokračování. Sněhovou královnu se Gerdě a Ormovi podařilo porazit a všem se najednou zalíbila svoboda, kterou doposud žádný ze skřítků nepoznal. Orm se stal jejich největším hrdinou a když z ledu a sněhu začnou povstávat další temné síly, všichni spoléhají právě na svého největšího hrdinu. Ten ale dokáže nebezpečí čelit jen s pomocí svých věrných přátel, kteří mu budou stát po boku. 

Star Wars: Síla se probouzí (17.12.)

Dlouho očekávaná premiéra nového dílů Hvězdných válek je konečně tady a ty můžeš být u toho. Temné strany síly se opět probouzejí k životu a hrdinové budou muset vzít do rukou všechny dostupné prostředky a zbraně, které Temnou stranu pomohou porazit. Star Wars: Síla se probouzí očekávej v kinech už 17. 12. 2015! 

Králové hor (24.12.)

Film Králové hor vypráví neuvěřitelný příběh člověka, malého chlapce, a orla, který byl jako mládě vyhozen svým starším bratrem z rodinného hnízda. Chlapec Lucas nachází mládě na pokraji smrti, ale rozhodne se ho zachránit. Pojmenuje ho Abel a za zády svého otce se o něj stará, tráví s ním veškerý svůj volný čas. Až se svým kamarádem Abelem začne chápat lásku a přátelství, které doma nikdy nepoznal. Jak čas plyne, Lucas se začne děsit dne, kdy bude muset Abela pustit do světa přírody, kam skutečně patří a kde bude šťastný. 

Žabák Ribit (24.12.)

Animovaný film o malém žabákovi míří do kin a ty můžeš být u toho. Ribit je malý žabáček, který prochází vážnou krizí. Není si totiž jistý svou skutečnou identitou. Není si ani trošku jistý, že je skutečně žabák, protože je úplně jiný, než jeho vrstevníci. Ribit sice vypadá jako žabák, ale má neuvěřitelný odpor k vodě, vlhku a jestli něco opravdu nesnáší, tak je to poskakování. Navíc je jeho nejlepším kamarádem létající veverka a to podle jeho dalších kamarádů žabáků není úplně normální. Ribit se tak vydá na dlouhou cestu za hledáním svého skutečného já. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 12. 2015   |   Zobrazeno: 5186x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

endaVIP(Elsa je nej :))

Fany7777777: Tak ať ti třeba máma, táta, brácha, ségra (prostě někdo z tvé rodiny kdo je 15+) koupí lístek a pak už by jsi na to mohla, nebo ať jde někdo s tebou smajl

endaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Anka B.VIP

Docela zajímavě vypadá V srdci moře a Králové hor, chtěla bych vidět i Malého prince, ale do kina kvůli tomu asi nevyrazím.

Anka B.To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.