DIY – „back to school“ (2. díl)

Už si nevíš rady se starým oblečením, které tobě a tvé rodině leží ve skříních klidně i několik měsíců bez hnutí? Proč oblečení vyhazovat. Stačí se jen zamyslet, jak oblečení zkrášlit, aby vypadalo jako nové. A abys nad takovými věcmi nemusela přemýšlet, přinášíme ti několik tipů, jak naložit se starým oblečením. Tak na nic nečekej a rovnou něco vyzkoušej.

Ještě nemáš vyzdobené sešity a všechny školní pomůcky, které den co den bereš ve škole do rukou? Už tě nebaví mít v tašce to stejné, jako tvoji spolužáci? Podívej se na DIY – „back to school“ (1. díl)

3 skvělé tipy, jak si poradit se starým oblečením

Jak upravit starou džínovou vestu, aby vypadala jako nová, jak si upravit starou halenku nebo jak naložit se starým tričkem, které se ti už nelíbí? Návody jsou velmi jednoduché a navíc nijak zdlouhavé, takže ti obměna šatníku zabere jen pár minut.

Budeš potřebovat: nůžky, knoflíky, jehlu, nit, nýty

Návod na Ombré Jeans

Staré džíny ti stačí ustřihnout v délce, kterou potřebuješ a na koncích je roztřep s pomocí nůžek. Na libovolných místech si džíny nastřihni po obou dvou nohavicích a zase začni všechny díry roztřepovat. Teď se musíš pustit do práce s bělidlem, takže si připrav roztok a do něj postupně džíny vkládej.

Budeš potřebovat: staré džíny, nůžky, bělidlo na textil 

Návod na cardigan ze starého trička

Tričko je nutné dopředu vyžehlit, aby se srovnaly záhyby a švy. Tričko asi jeden centimetr od kraje zašpendli na obou stranách, odstřihni i s rukávy. Teď si vystřihni půlkruh u límečku, vytáhni špendlíky a už si jen vyzkoušej, zda ti cardigan velikostně sedí.

Budeš potřebovat: staré delší tričko, nůžky, špendlíky 

Návod, jak vyrobit sukni z pánské košile

Odstřihni si oba dva rukávy a to tak, abys odstřihla pořádně i límeček, který na sukni nepotřebuješ – pozor si dávej na kapsičku, abys ji nepřestřihla, protože by to ve finále nevypadalo moc dobře. Sukni založ podle toho, jakou potřebuješ délku, uprav a připrav si prostor na gumu – dobře si změř prostor, do kterého se má guma vejít. Teď už se můžeš pustit do šití – pokud máš šicí stroj, rozhodně jeho služeb využij.

Budeš potřebovat: pánskou košili, nůžky, gumu, špendlíky, jehlu, nit 

3 tipy, jak naložit se starým tričkem

Máš doma stará vytahaná trička, která už rozhodně nehodláš vzít na sebe, ale bylo by ti líto, kdybys je musela hodit do koše? Pak se inspiruj návody, jak je trošku zkrášlit. V následujícím videu uvidíš, jak jen s pomocí nůžek udělat úplně nové tričko z toho starého.

Budeš potřebovat: trička, nůžky 

Návod na ripped kraťasy

Tento návod rozhodně využiješ, protože kdo by doma neměl staré džínové kraťasy, které už léta nevzal na sebe? Začni tím, že si pod kalhoty dáš podložku a s pomocí nože začneš škrábat, abys džíny roztrhala. Pokud nemáš nůž, použij nůžky a pinzetu. Je to velmi jednoduché.

Budeš potřebovat: staré kraťasy, nůžky, nůž, pinzetu 

Jak si vyzdobit staré tenisky, tričko nebo šortky

Ať už to budou bílé tenisky, staré tričko nebo tílko či obnošené šortky, nápady na vylepšení oblečení jsou tak jednoduché, že je zvládne každý. Nezapomínej vždy používat barvy na textil, které jsou odolné a oblečení tak budeš mít možnost prát v pračce tak, jak bylo tvým zvykem doposud.

Budeš potřebovat: tenisky, barvy na textil, houbičku, fólii

Ombré kecky 

Ombré tenisky vypadají naprosto fantasticky, tak se do toho rovnou pusť. Na podrážku si opatrně natři vrstvu vazelíny, aby se ti barva neprosákla, vytáhni tkaničky z bot a začni s přípravou barvy na textil tak, jak je uvedeno v návodu. Kecky ponoř z jedné poloviny do vody s barvou a po několika minutách přidej další várku vody. Jakmile je vytáhneš, otři vazelínu a barvu začni roztírat vlhčeným hadříkem.

Budeš potřebovat: tenisky nebo kecky, barvu na textil, vazelínu, vlhčený hadřík 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 08. 2015   |   Zobrazeno: 9029x

Témata článku:DIY

Komentáře

Lenča K.(Five night at Freddy's )

smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlbožíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí

Lenča K.To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lilyetta

Já možná zkusím ty boty, podobný jsem viděla asi před 10 měsíci, byly růžové a stály 599kč, ale nekoupila jsem si je, protoože mám svoje botky od Sandic a mám je asi už 5 let a furt mi jsou....

LilyettaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.