Cviky na procvičení mozku

Máš v posledních dnech pocit, že si špatně pamatuješ a koncentrace už rozhodně není to, co bývala před lety? Možná je načase, abys začala trénovat mozek, paměť a mysl. Díky tréninkům si zajistíš nejen jasnější mysl, ale věř, že budeš i daleko rychleji reagovat na podněty.

V posledních letech se všichni soustředí hlavně na procvičování těla, protože hon za štíhlým tělem a vypracovanou postavou je na vrcholu. Často ale zapomínáme právě na mozek, který je veledůležitým lidským orgánem. Mozku je třeba věnovat se neustále a je to také jeden z orgánů, který ti tvou snahu vrátí mnohonásobně. Cvičit mozek je možné s pomocí různých šifer, hádanek, samozřejmě křížovek nebo rébusů, které jsou běžně dostupné naprosto každému. Pokud tě ale tyto varianty cvičení tak nějak omrzely nebo tě prostě a jednoduše nebaví, je načase vyzkoušet různé aplikace a logické hry, které tvůj mozek pěkně protrénují. Sama na sobě určitě pocítíš změny, zlepšíš produktivitu, bystrost a hlavně rychlost přemýšlení nebo rozhodování.

Lumosity

Logická hra Lumosity je považována za jednu z nejlepších her a rozhodně se jedná o jednu z nejpoužívanějších aplikací vůbec. Nejde přitom o žádnou závratnou novinku, hra je dostupná už více jak dva roky a za dobu své existence si získala nejen množství uživatelů, ale i velké uznání. Hra ti na každý den připraví několik základních cvičení. Jednotlivá cvičení se soustředí nejen na logické uvažování, na rychlost, ale i na tvé reakce a na rychlost tvých reakcí. Lumosity ale není žádná nuda, každé cvičení je zábavné, intuitivní a jakmile skončí, budeš chtít hned začít další. Lumosity je v základní verzi zdarma, ale pokud bys měla zájem o tu rozšířenou, už si budeš muset něco připlatit. Osobně se přikláníme k názoru, že základní verze bohatě postačí, protože i tak je velmi rozsáhlá a poskytuje i tak obrovské množství cvičení na procvičení mozku.

Elevate

Aplikace Elevate vzbudila opravdu velký zájem. Dostupná je už od roku 2014 a naprosto právem se stala aplikací roku. Stejně jako u předchozí aplikace je ti zdarma dostupná jen základní verze, která ale i tak obsahuje velké množství zábavných cvičení, takže se základem rozhodně nějakou dobu bohatě vystačíš. Kromě toho, že Elevate protrénuje tvou paměť, zaměřuje se i na cviky trénující sluch nebo porozumění. Prostřednictvím rozdílných zábavných cvičení je možné trénovat čtení, psaní nebo dokonce rozvíjet matematický talent. Všechny tvé výsledky, které z jednotlivých cvičení nasbíráš, se automaticky ukládají a na konci se ti dostane přehledné rekapitulace, během které zjistíš, jak dobře sis vedla nebo na čem bys naopak měla do budoucna hodně zapracovat.

Náš tip:

Acutil

Aplikace Acutil u nás jednoznačně vítězí a to z jednoho prostého důvodu. Je kompletně v češtině a jako aplikace na trénování mozku opravdu bohatě stačí. Aplikace Acutil je vlastně rozdělena na dvě formy – Acutil trenér mozku a Acutil Minihry. Obě dvě formy jsou vzájemně propojené, ale pracují nezávisle na sobě, takže pokud ti jedna forma bude vyhovovat daleko víc, nemusíš se vůbec věnovat té druhé. Je však třeba zmínit, že budeš-li používat obě dvě formy, dosáhneš daleko lepších výsledků a paměť protrénuješ až dvakrát víc. Aplikace obsahuje různé hádanky, šifry, matematické testy a příklady, hry na doplňování slov, obrázkové testy a mnoho jiného. Všechny tvé výsledky, ať už budou dobré nebo špatné, se postupně zaznamenávají a vytváří se ti přehledná statistika, díky které budeš mít dokonalý přehled o tom, jak si v trénování svého mozku opravdu stojíš. A co by to bylo za aplikaci, kdyby tě nějak nemotivovala? Za dobré výsledky tě aplikace Acutil bude oceňovat různými hodnostmi. 

Eidetic

Tato aplikace je hodně rozdílná od zmíněných dvou předchozích. Na rozdíl od ostatních se soustředí výhradně na trénování paměti a využívá informace ve tvém mobilním telefonu. Aplikace si z nasbíraných dat vytvoří takové menší a ze začátku poměrně jednoduché kartičky, jejichž prostřednictvím tě vlastně bude nutit zapamatovat si různá telefonní čísla, seznamy, citáty nebo poznámky. Jednou z výhod této aplikace je, že nikdy nemůžeš zapomenout na svůj denní trénink paměti, protože aplikace se ti každý den bude připomínat se cvičením.

Fit Brains Trainer

Ať už jsou to cvičení, překážky nebo zábavné hry, Fit Brains Trainer je rozhodně jedna z palikací, která dokáže dokonale protrénovat tvůj mozek. Ve světě je opravdu velmi populární, o čemž svědčí nejen hromada kladných recenzí, ale i obrovský počet stažení. Aplikace se ale nesoustředí jen na trénování paměti. Cvičení a hry jsou zaměřeny i na zlepšení koncentrace, logické a rychlé uvažování nebo reakce. Její velkou nevýhodou je, že je zpoplatněna a ani základní verze není k dispozici zdarma, aby sis ji mohla jen tak vyzkoušet a zjistit, jak ti vyhovuje. Jisté ovšem je, že jde o jednu z nejpoužívanějších aplikací na trénování paměti ve světě.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 10. 2016   |   Zobrazeno: 10610x

Témata článku:Hry,Zábava a kuriozity

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.