Aquaparky v ČR

Ráda plaveš a hraješ si ve vodě? Pak tě rozhodně bude zajímat náš přehled nejzajímavějších aquaparků po celé České republice. Už víš, kam se vydáš o víkendu nebo o prázdninách?

Aquapark Babylon v LiberciAquapark Babylon

Aquapark Babylon bývá považován za pravděpodobně největší aquapark u nás. Je součástí libereckého centra Babylon, kde kromě aquaparku najdeš mnoho dalších zajímavých atrakcí a druhů zábavy. V samotném aquaparku najdeš mnoho bazénů, skluzavek, 4 tobogány, divokou řeku, vodotrysky a gejzíry, whirlpool, vodní i podvodní masáže, také samozřejmě sauny, masáže i solária a mnoho dalšího. Nudit se tu rozhodně nebudeš!

http://www.centrumbabylon.cz/aquapark-7.html


Aquapalace Praha

Aquapalace Praha

V Praze je aquaparků opravdu hodně, ale nejvíce za zmínku stojí pravděpodobně právě Aquapalace Praha. Plocha 9150 m2, kterou aquapark zabírá, je velmi dobře využita tobogány, skluzavkami, umělým vlnobitím, vířivkami a dalšími relativně běžnými atrakcemi. Opravdu speciální jsou tu totiž jiné věci. V prvé řadě divoká řeka, která se vine celým Vodním světem v Aquapalaci a dosahuje délky 450 metrů! Velmi speciální je také vrak pirátské lodi, který se nachází v Paláci pokladů. Není to jen rekvizita, ale můžeš se podívat dovnitř a vrak pořádně prozkoumat. V Paláci dobrodružství můžeš najít spacebowl – točení se po spirále, nebo třeba jízdu na pneumatice v hypogánu. V Aquapalaci se můžeš podívat i do Korálového dómu, kde ve dvou velkých mořských akváriích plave mnoho druhů ryb i mořských hvězdic a ježků. Zajímavá je také nejhlubší potápěčská jáma v ČR, má hloubku 8 metrů. Zde jde od věku 10 let zaplatit si zkušební ponor. Tak co, už se chystáš do Aquapalace?

http://www.aquapalace.cz/

 

Aquapark Olomouc

Nudit se nebudeš ani zde, v olomouckém Aquaparku. Je libo rekreační bazén jakožto kombinaci vnitřního a venkovního bazénu, velký tobogán, po kterém můžeš jet s pneumatikou nebo bez ní, spacebowl – skluzavku s velkým trychtýřem, velkou skluzavku? Nebo bys raději do masážního bazénu nebo do parní lázně? Najdeš zde také takzvané tepidárium, speciální druh sauny neboli suchou prohřívárnu. A když je teplo, je zde otevřený letní aquapark s dalšími atrakcemi a také třeba s hřištěm na plážový volejbal. V Aquaparku Olomouc budeš pobývat s úsměvem na tváři.

http://www.aqua-olomouc.cz/

 

Aquapark Uherské HradištěAquapark Uherské Hradiště

V Uherském Hradišti tě čekají klasické tobogány, vyhřívaný venkovní bazén, dětské brouzdaliště, divoká řeka, vodní chrliče i vodní číše. Také tu je x-tube, tedy tobogán, na kterém se jezdí na nafukovacích duších, jednomístných až třímístných. Užiješ si tedy spoustu zábavy se svými kamarády nebo s rodinou! Druhou velkou atrakcí je black hole, což je na první pohled normální tobogán. Tento je však jedinečně osvětlen barevnými diodami, které svítí pokaždé jinak. Nebudeš se na takovém tobogánu bát? Samozřejmostí jsou i sauny, běžné plavecké bazény i letní venkovní bazén s atrakcemi. Co takhle vyzkoušet lezeckou stěnu nebo houpací síť? To vše v Aquaparku Uherské Hradiště.

http://www.aquapark-uh.cz/

 

Aquapark Kohoutovice v Brně

Kromě klasického bazénu nabízí tento brněnský aquapark i další možnosti, jako rekreační bazén s vodními tryskami, perličkovými rošty a vodními chrliči, tobogán, divokou řeku nebo dětské brouzdaliště. Drobnou specialitou tohoto aquaparku je bazén na střeše i s prostorem pro opalování, což lze ocenit zejména v létě. Tak už víš, kam pojedeš chytat bronz?

http://www.aquapark-kohoutovice.cz/

 

Aqualand Moravia v Pasohlávkách

Aqualand Moravia se nachází ve městě Pasohlávky přibližně 20 minut autem od Brna. Je označován jako nejmodernější zábavní centrum v ČR. V areálu si můžeš zajezdit rovnou na dvaceti tobogánech a skluzavkách! Speciální je například U-rampa, Blue Trio jako tobogán plný světel a optických klamů, Niagára jako dvouproudá skluzavka s několika skoky a další. Samozřejmostí jsou bazény s běžnými atrakcemi, dětské bazény i brouzdaliště. Relax si můžeš dopřát v relaxačním bazénu se simulací hvězdné oblohy, vlny si užiješ ve Wave Pool – takřka skutečné mořské vlnobití. A co takhle bazén s plovoucími lekníny, šplhacími sítěmi a lanovým mostem? Nuda ti v Aqualandu Moravia rozhodně nehrozí! A až budeš mít všeho dost, zajdi si odpočinout do sauny nebo do některé z relaxačních zón.

http://www.aqualand-moravia.cz/

 

Aquacentrum Pardubice

I v pardubickém aquacentru tě čeká mnoho zajímavých atrakcí. Tobogán dlouhý úctyhodných 102 metrů se zde sjíždí na nafukovacích kruzích. A dlouhé jízdy na tobogánu si můžeš užít i ve dvou! Skvělá je také troj-skluzavka, zazávoď si se svými kamarády. Zajímavá je také horolezecká stěna. Zkus si zalézt bez jištění nad hlubokou vodou. Samozřejmostí jsou i vířivky nebo brouzdaliště. Divoká řeka tě pak strhne v rychlém proudu, takže se budeš cítit jako závodní plavkyně. A až budeš mít hlad? Zajdi si do Mokrého bistra.

http://www.aquapce.cz/

 

Aquaforum ve Františkových Lázních

Aquaforum

Tento aquapark je vyvedený ve velmi zajímavém stylu Starověkého Říma. Je primárně určen jako místo klidu a odpočinku, ale i ohledně atrakcí si tu přijdeš na své – skluzavky, tobogán, whirlpooly, vřídla, vzduchové masážní lavice i vodní stěnová masáž. Krásnou specialitou tohoto aquaparku je vodní jeskyně se zajímavým osvětlením. Najdeš zde také venkovní bazény a atrakce. Ve Františkových Lázních nemusíš jen do lázní, ale také do aquaparku.

http://www.franzensbad.cz/cs/aquaforum

 

Už víš, do kterého z navrhovaných osmi aquaparků zavítáš nejdříve? V České republice jsou samozřejmě ještě mnohé další, ale snažili jsme se vybrat ty nejzajímavější.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 10. 06. 2014   |   Zobrazeno: 20462x

Témata článku:Cestování,Rady a tipy

Komentáře

-nalloo-

V Aqua Palace Praha je to super a ta divoká řeka byla prodloužena na ctvrt kilometru.
Když tam jsem tak jsem pořád na nísmajl

-nalloo-To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

arabelka(nickeldeon)

aquaforum františkovy lázně je nejlepšísmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlpodle mě je to hezčí než aquapalace v praze ani drahý to tam neni takže doporučuju a po aquaparku se můžete podívat na promenádu

arabelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

jerri11VIP(Bradavice)

Já jsem byla asi ve svích 6 letech v Babylonu a mně mamce i taťkovi se to tam nelíbilo já bych se utopila mamce tekla z nosu krev ale letos jseme tam šli jenže do IQ parku a tam je to super

jerri11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.