10 nejkrásnějších míst na světě

V dnešním článku jsme si pro tebe připravili 10 nekrásnějších míst na světě. Jsou to místa, které jsi možná ani nevěděla, že existují. A možná už jsi na některých z nich byla. Nebo jsi byla někde, kde to bylo ještě krásnější? Pokud ano, můžeš se se všemi podělit o tvé zkušenosti v komentářích.

 

Salar de Uyuni, Bolívie

V Bolívii se nachízá největší solná pláň na světě. Její krásné bílé zabarvení nemá žádnou konkurenci a díky tomu zde vznikají unikátní fotografie. Nejedná se o extrémně vytížené turistické místo, takže nebude nouze o pořízení kvalitné fotografie bez cizích lidí.

Salar de Uyuni


Moraine Lake, Kanada

Jezero Moraine je umístěno v národním parku Banff v nádherném údolí deseti vrcholů. Jezero není zdaleko největší, ale je to právě těch deset vrcholů, co dodávají jezeru na jeho impozantnosti. Pokud někdy budeš mít cestu do Kanady, nenech si tento skvost ujít.

Moraine Lake

 

Iguazu Falls, Argentinsko/Brazilské hranice

Majestátné Iguázské vodopády leží na hranicích Argentiny a Brazílie a jsou skoro tři kilometry široké. Vodopády obklopuje deštný prales a najdete tady unikátní faunu a flóru. 

Iguázské vodopády


Antelope Canyon, Arizona

Antylopský kaňon určitě znáte aspoň z fotografií nebo prezentací. Toto místo je známé hlavně pro spektrum barev a krásný, vyhlazený povrch.

Antylposký kaňon


Great Barrier Reef a Whitehaven beach

Velký bariérový útes a Whiteheaven pláž se nacházejí v Austrálii. Jedná se o největší strukturu vytvořenou žijícími organismy. Její rozloha je 344.000 čtverečních kilometrů a útes můžete znát například z filmu Hledá se Nemo.

Velký bariérový útes


Cliffs of Moher, Irsko

Cliffs of Mother nacházející se v Irsku jsou domovem pro 30000 ptáků z celkem dvaceti druhů. Pokud plánujete výlet do Irska, tento útes byste si neměli nechat ujít.

Cliffs of Mother

 

Algar de Benagil, Portugalsko

Tento přírodní skvost na Algarverském pobřeží je podle nás ideálním místem nejen na dovolenou, ale taky třeba pro svatbu. Dovedeš si ji tady představit?

Algar de Benagil


Plitvice Lakes, Chorvatsko

Pokud nechceš cesotvat moc daleko, můžeš se podívat do národního parku Platvice v Chorvatsku. Krásná a různá příroda ti vyrazí dech a určitě neodjedeš zklamaná.

Národní park Plitvice


Seljalandsfoss, Island

Tento úchvatný vodopád na jižním pobřeží je zajímavý tím, že můžete jít za ním a dívat se na něj zezadu. To vytváří nádhernou atmosféru a neopakovatelný zážitek.

Seljalandsfoss


Palawan Island, Filipíny

Palawanský ostrov ve filipinách je krásný a neobyčejný ostrov. Právě pro svou originalitu je velmi vyhledávaným turistickým místem.

Palawanský ostrov

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 05. 2018   |   Zobrazeno: 3661x

Témata článku:Cestování,Zajímavosti

Komentáře

mississippiVIP(ANIME!)

Je to okopírovaný od videa Top 10 Most Beautiful Places In The World. Právě se na tohle video dívám, a všechny místa zmíněná ve videu jsou stejná jako tyhle.

mississippiTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.