Zvířata,rady,vtipy a další

Ariana Grande

Ariana Grande 

Ariana Grande (* 26. června 1993, Boca Raton, Florida, USA) je americká zpěvačka, herečka a modelka.

Svoji hereckou kariéru zahájila v broadwayském muzikálu 13, poté získala roli Cat Valentine v televizním seriálu V jako Victoria. Po skončení seriálu si zahrála ve spin-offu seriálu Sam & Cat, který skončil v roce 2014.

Svoji hudební kariéru zahájila se soundtrackovým albem Music from Victorious (2011). Nahrávací smlouvu podepsala s Republic Records a vydala své debutové album Yours Truly (2013), které se umístilo na 1. místě amerického žebříčku Billboard 200. Hlavní singl The Way se umístil mezi Top 10 v žebříčku Billboard Hot 100.

Její druhé album My Everything (2014) se také stalo číslem 1 ve Spojených státech. Obsahuje singly "Problem" a "Break Free".

V roce 2015 zahájila svůj druhý sólový světový koncert The Honeymoon Tour.

Hraje v seriálu scénáristy Ryana Murphyho Scream Queens (2015).

V Japonsku vydala album "The Remix" obsahující remixy písní z Arianiných předešlých alb - Yours Truly, My Everything

Je potvrzeno, že Ariana pracuje na třetím studiovém albu Moonlight. Začala na něm pracovat v červenci 2014, a také začátkem roku 2015 (i přesto, že měla hodně práce s The Honeymoon Tour).

 
ŽIVOTOPIS A KARIÉRA
1993-2008: Začátek života a začátek kariéry

Narodila se v Boca Raton, Florida. Je dcerou Joan Grande, šéfky společnosti Hose-McCann Communications a Edwarda Butera, který vlastní grafickou firmu. Její jméno bylo inspirováno princeznou Orianou z Kocour Felix (1959). Má italské předky. Má nevlastního bratra Frankieho, kterému bylo deset let, když se narodila a stal se hercem a producentem. Její rodiče se přestěhovali do New Yorku, když byla těhotná. Když jí bylo 8 nebo 9 let, její rodiče se rozvedli.

V dětství vystupovala s dětským divadlem Fort Lauderdale Children's Theatre, kde si zahrála svojí první roli Annie, stejně tak se objevila v muzikálech Kouzelník ze země Oz a Kráska a zvíře. V osmi letech vystupovala na zájezdové lodi s orchestrem. Navštěvovala Pine Crest School a North Broward Preparatory School

V roce 2008 byla obsazena do vedlejší role roztleskávačky Charlotte v Broadwayském muzikálu 13. Za roli získala cenu National Youth Theatre Association Award.
2009-12: Průlom s Nickelodeonem

V roce 2009 se zúčastnila konkurzu do televizního seriálu stanice Nickelodeon v New Yorku, společně se svojí kamarádkou z muzikálu 13 Elizabeth Gillies. Byla obsazena do role Cat Valentine, spolužačky hlavní protagonistky Tori Vegy (Victoria Justice), zatímco Elizabeth získala roli "protivné holky" Jade West. Kvůli roli si musela obarvit vlasy na červeno, protože exkluzivní producent Dan Schneider nechtěl, aby celé obsazení seriálu mělo hnědé vlasy. Seriál měl premiéru 27. března 2010.

Po první sérii seriálu se chtěla začít věnovat hudbě a tak začala pracovat na svém debutovém albu v srpnu 2010. Poprvé se její písnička "Give It Up" objevila na soundtrackovém albu Victorious Music from the Hit TV SHow v srpnu 2011. Při natáčení seriálu natočila několik nahrávek cover verzí písniček od Adele, Whitney Houston a Mariah Carey na svůj účet na YouTube. V roce 2011 propůjčila svůj hlas víle Diaspro do animovaného seriálu stanice Nickelodeon Winx Club. Po první sérii byla přeobsazena Cassandrou Morris.

Druhé soundtrackové album Victorious 2.0 bylo vydáno 5. června 2012 jako EP. Po třetí sérii seriálu V jako Victoria bylo oznámeno, že seriál nebude prodloužen. Finální epizoda byla vysílána 2. února 2013. V srpnu magazín EW potvrdil, že stanice Nickelodeon chystá spin-off seriálů iCarly a V jako Victoria s Adrianou a Jennette McCurdy v hlavních rolích. Sitcom byl nazván Sam & Cat. Seriál byl však po první sérii zrušen. Třetí a poslední sountrackové album Victorious 3.0 bylo vydáno 17. července 2014. V prosinci 2012 spolupracovala na singlu "Popular Song" s britským zpěvákem Mikou.
Ariana Grande při vystoupení na World Wide Day of Play v roce 2013
2013:YOURS TRULY

Své debutové album Yours Truly vydala 30. srpna 2013. V září 2013 debutovala jako číslo 1 na žebříčku Billboard 200. Hlavní singl "The Way", na kterém spolupracovala s Mac Millerem a Pittsburghem, debutoval jako číslo 10 na žebříčku Billboard Hot 100. Druhý singl "Baby I" debutoval jako číslo 21 na žebříčku Billboard Hot 100. Na třetím singlu "Right There" spolupracovala s Detroitem a rapperem Big Seanem, debutoval jako číslo 84.

V roce 2013 si zahrála ve filmu Swindle roli Amandy Benson, po boku Jennette McCurdy. Film měl premiéru na stanici Nickelodeon v srpnu. Ten samý měsíc nazpívala duet s Nathanem Sykesem ze skupiny The Wanted "Almost Is Never Enough". Připojila se k Justinovi Bieberovi na jeho Believe Tour, kde si zazpívala na třech show. V roce 2013 vyhrála cenu American Music Award v kategorii Umělec roku. Vydala vánoční EP Christmas Kisses.
2014: MY EVERYTHING

V létě 2013 začala pracovat se skladatelm Ryanem Tedderem a producenty Bennym Blanco a Maxem Martinem na druhém studiovém albu. Ten samý měsíc získala cenu People's Choice Award v kategorii Nejoblíbenější průlomový umělec. V březnu 2014 vystoupila v Bílém domě na koncertě "Women In Soul: Performance at the White House".

Své druhé album My Everything vydala 25. srpna 2014. Album se stalo číslem 1 na žebříčku Billboard 200. Hlavní singl "Problem", na kterém spolupracovala s australskou rapperkou Iggy Azaleou se umístil na třetím místě žebříčku ve Velké Británii, postupně se však vyšplhal na první místo. Druhý singl "Break Free", na kterém spolupracovala s německým hudebníkem a producentem Zeddem se umístil na 4. místě žebříčku Billboard Hot 100. Získala cenu MTV Video Music Award za videoklip k písničce "Problem" v kategorii Nejlepší popový videoklip. Společně s Jessie J a rapperkou Nicki Minaj nazpívala písničku "Bang Bang", který debutoval na 3. místě amerického žebříčku a stal se tak jejím třetím songem v Hot 100 žebříčku v ten samý týden ("Problem", "Break Free" a "Bang Bang"). Třetí singl z alba "Love Me Harder", na kterém spolupracovala s umělcem The Weeknd debutovat na čísle 7. V listopadu 2014 se připojila k Major Lazerovo písničce "All My Love", který byl vydán jako singl ze sountrackového alba k filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část. V listopadu vydala vánoční písničku "Santa Tell Me".

Na konci roku 2014 bylo oznámeno, že se připojí k obsazení připravovaného seriálu Ryana Murphyho na stanici Fox Scream Queens. Hlavními hvězdami seriálu budou Lea Michele, Emma Roberts a Jamie Lee Curtis.
2015: MOONLIGHT,THE REMIX

V Japonsku vydala v květnu album "The Remix".

V červenci 2014 začala pracovat s producentem Tommym Brownem na třetím studiovém albu.Fanoušci se o albu dozvěděli přes její Twitter, kde jednomu z nedočkavých a nepřetržitě ptajících se fanoušků napsala "Ano,název alba i hlavní písňe bude Moonlight.".Tímto její fanoušci znovu spustili lavinu nedočkavosti a zvědavosti...

Na podzim 2015(30.10.) vydala hudební videoklip na svůj první single z alba "Moonlight" jméne "Focus"."Focus" má prvky, které má i její předešlí single "Problem", právě kvůli pánovi, který zpívá v refrénu a dává singlu nádech R&B a Disco.Ve videoklipu můžeme vidět Arianu s bílými vlasy, které nejsou doopravdy její - je to jen paruka...Osobní život

OSOBNÍ ŽIVOT
Od srpna 2012 do července 2013 chodila s australským YouTuberem Jai Brooksem. Tři měsíce v roce 2013 chodila s členem kapely The Wanted Nathanem Sykesem. V květnu 2014 se dala znovu dohromady s Jaiem Brooksem, ale po třech měsících vztah ukončili. V říjnu 2014 potvrdila, že chodí s rapperem Big Seanem.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.