Záhady a Legendy

Legenda o Blair Witch

Mýtus a legenda o čarodějnici z Blair začal v roce 1785 starou ženou, která se přistěhovala do Států z Irska. Jmenovala se Elly Kedwardová.

Město, ve kterém se usadila, bylo tehdy známé jako "Blair".
Místní obyvatelé zjistili, že unáší děti do svého domu a "vysává" z nich krev. A tak ji v roce 1786 obvinili z čarodějnictví. Jejich trestem pro ni bylo vyhodit ji do lesa bez zásob uprostřed drsné zimy.

Předpokládali, že podlehla živlům.

Do konce této zimy většina dětí z Blair náhle zmizela. Občané obviňovali čarodějnici a prohlásili město Blair a Černý les za prokleté.

Místní lidé brzy opustili Blair a přísahali, že už nikdy znovu nezmíní jméno Elly Kedwardové.

V roce 1809 je vydán vzácný spis nazvaný THE BLAIR WITH CULT. Vypráví o krveprolití a o tom, jak je celé město Blair prokleté čarodějnicí

Na opuštěný městský obvod je náhodně naraženo v roce 1824, když tudy prochází železnice. Noví objevitelé přejmenovali město na Burkittsville a město se znovu osídlilo.

O rok později je holčička jménem Eileen Treacle stažena do Tappy East Creek. Je zde 11 svědků, kteří se dívali, jak je malé dítě staženo pod mělkou vodu. Její tělo se nikdy neobjevilo.

Třináct dní poté je potok hlášen jako znečištěný mastnou látkou spolu s množstvím postaviček.

Farmář informuje o tom, že musí přemisťovat dobytek z oblasti potoka, protože krávy, které se z něho napili, zemřely nebo měli telata s vrozenými vadami.

V březnu 1886 byla hlášena další dívka zmizelá v lesích, Robin Weaverová. Pátrací skupina hledala malé dítě. Robin se vrátila a vyprávěla o staré ženě, která se jí zjevila v lese. Žena nechodila, ale plula vzduchem. Vzala Robin do starého domu, dala ji do suterénu, požádala ji, aby počkala a odešla z domu. Robin utekla oknem a vrátila se do bezpečí.

První pátrací skupina, která hledala Robin, zmizela. Byla vyslána druhá pátrací skupina, která je hledala a byla zděšena, když našla první pátrací skupinu, která byla vykuchána a umístěna do rakve s podivnými pohanskými symboly vyrytými do tváří a nohou. Mimochodem, oběti měly na těle provazy řezané kůže a druhá pátrací skupina odhadovala, že tato zvěrstva jim byla prováděna ještě zaživa.

Druhá pátrací skupina se vrací do města, aby tam dovedla šerifa. Zjistí, že neexistují žádné stopy mrtvých těl, ale vzduch zůstává těžký a pacháchne po smrti. Žádné z těl nebylo nikdy nalezeno.

V listopadu 1940 místní děti začínají záhadně zmizet. Mezi daty z listopadu 1940 a května 1941 bylo hlášeno celkem 7 dětí jako zmizelé.

Dne 25. května 1941 přišel na místní trh v Burkittsville starý poustevník, Rustin Parr, který byl známý tím, že žije ve starém domě na kopci v lese, a tajemně vykřikoval "konečně jsem skončil". To vede policii k výjezdu do jeho domu v lese, kde objevují sedm dětských těl rituálně vykuchanými a s pohanskými symboly, vyřezanými do nich.

Parr vyprávěl o duchu staré ženy, která se mu objevila v dlouhém tmavém plášti s kapucí, když chodil po lese. Tvrdil, že ji příležitostně zavolá nebo za ní běží jen proto, aby ji viděl záhadně mizet. Rustin přestal tu ženu v lese vídat, ale v hlavě měl přízračný hlas, který mu říkal, že má dělat věci, někdy ve zvláštních jazycích. Nejprve mu bylo řečeno že má dělat divné věci, jako například spát ve sklepě po dobu jednoho týdne, nemohl však odolat tomuto podivnému hlasu, který mu říkal, co má dělat, a brzy zaslechl, že mu říká, aby šel dolů do Burkittsville a chytil první dvě děti, které uvidí.

Parr unesl celkem osm dětí, ale zabil jenom sedm z nich. Tvrdil, že žena v černém plášti se mu zjevila po tom, co zabil sedmé dítě a řekla mu, že je hotov, a že ten den bude muset jít do města a říct každému, co udělal. Řekla, že ho nechá, pokud to udělá. Parr pustil poslední dítě, Kylea Brodie a zakřičel.

Když přišla policie do domu, našli chudáka Kylea omámeného a zmateného na přední verandě. Kyle nemohl mluvit. Brzy narazili na těla dětí v sedmi hrobech ve sklepě.

Kyle Brody se nikdy nezotavil od dvou měsíců v Parrově domě. Bylo zjištěno, že Kyle byl nucen stát v rohu, zatímco za ním bylo zabito dítě. Zůstal poznamenaný po zbytek života až do jeho smrti v roce 1971.

Rustin Parr byl odsouzen a pověšen.

Zbytek .................. je film.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.