Zachraňme planetu Zemi

ORANGUTAN BORNEJSKÝ

Orangutan bornejský je kriticky ohrožený druh. Sdílejí s člověkem 97% DNA. Může vážit až 100 kg, v zajetí se dožívá až 60 let. Živí se fíky, ořechy a kořínky. Bílkoviny získávají z malých obratlovců. Vymírá kvůli kácení pralesů kvůli palmovému oleji. Orangutany bornejské chovají v zoo Ústí nad Labem a zoo Dvůr Králové nad Labem.


 

-zdroj wikipedie

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.

Souhlasím Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. (Více informací o použití cookies.)