Zábava :-) :-D

Handpoke

Ahojda,

dneska jsem se rozhodla vám říct, nebo obeznámit vás s technikou handpoke :). Jdem na tooo!

Ještě na začátek, to, co píšu jsou jen mé zkušenosti, metod a technik je jistě více. Já pouze popisuju to, jak si tetování dělám já :)


1. Co to vlastně Handpoke je?

Handpoke je technika tetování, které se dá zvládnout v domácích podmínkách, tetuje se pouze jehlou, bez použití tatérského vybavení. Jako vše, má i toto výhody a nevýhody, pojďme se na ně kouknout!

Plusy: Vy sami víte nejlépe, co vás bolí a co ne. Při tetování ve studiu tatérovi bolest nepopíšete.

          Kérka se dá udělat levně, protože na ní nic extra nepotřebujete.

          Když do kůže nebodnete příliš hluboko, kérka se vám může časem vymýt.

 

Mínusy: Infekce. Jednoznačně je to riskantní krok, proto je potřeba dělat tetování sterilním vybavením

             Pokud nemáte pevnou ruku, může hrozit, že se kérka úplně nepovede,jednoduše můžete z linie sjet, každopádně ji můžete obtáhnout znova:)


2. Nástroje

 - Zaprvé, VŠE MUSÍ BÝT STERILIZOVANÉ. To znamená, opatřete si buď zapalovač, nad kterým projedete jehlu, nebo vše ošetřete lihem, či peroxidem vodíku.

 - Bude se vám hodit propiska či fixka, kterou si vzor předkreslíte

 - Černý inkoust nebo tatérská barva (Nejčastěji se dá sehnat na internetu, cena okolo 200 Kč). Já osobně používám klasickou tuš z papírnictví, žádná drahá záležitost, poslouží dobře a stojí do 50 Kč :)

 - Bavlnu, kterou si omotáte jehlu. Bavlna nasákne přebytečné množství inkoustu, ovšem není to nutné. Já si kérky dělám bez ní :)

 - Vždy měj u sebe kapesník, přeci jen, bodáš do kůže a nějaká kapka krve se může objevit :)


3. Jak na to

- Jehlu si, jak jsem již zmínila, řádně sterilizuj. Podle předkresleného vzoru začni pomalu a jemně zapichovat inkoust do kůže. Vpichuj podle vzoru a to je tak nějak celé to kouzlo, ehm :D. Na začátek je lepší si vybrat lehčí a menší motiv, k těm složitějším se dostaneš časem :). 

- Po dodělání tetování si kůži ošetří krémem. Je možné, že tě bude místo svědit, přejde to do hodiny, ale samozřejmě je to univerzální. Místo si dále ošetřuj například micelární vodou, nenos extra upnuté oblečení...


Tipy:

- Pokud se jedná o tvé první tetování touto metodou, doporučuju, aby místo, kde si tetování umístíš, bylo chodidlo. Já osobně jsem tam měla 2 kérky, které se mi vymyly, jelikož jsem je zabodávala z boku, což je další metoda, která bohužel funguje, alespoň u mě, jen na chodidlech. 

- Začni malými vzory a mysli na to, že je možná budeš mít navždy

- Pokud ti tetování začne hnisat, jdi k doktorovi


Handpoke experti - další věc. Na Instagramu nalezneš spoustu skvělých lidí, kteří handpoke dělají. Nejvíce známá je asi Duhovka, která dělá, alespoň podle mě úžasné kérky. Potom je zde třeba erka_z nebo potucek_tatucek. Samozřejmě, když trochu zabrouzdáš, najdeš i další talentované lidi :). 


Já a Handpoke:

Já osobně mám již 3. handpoke kérku, která není dodělaná. Každopádně moje 1. tetování byly písmena na prstech na nohou - CZECH, význam asi patrný :D. Potom, po asi 2 měsících jsem si na druhou nohu udělala Ne. Protože říct ne je v pořádku, vy víte :). A teď, poslední skvost je souhvězdí vodnáře. Ještě ho nemám hotové, jelikož jsem to najednou nedala :/. Takže se k němu co nejdříve vrátím :). A mám ho na pravém boku. Kérky mě nebolely, i když, čím blíže ke břichu jsem šla, tím to bylo horší. Ale nic, co by se nedalo zvládnout :)


Myslím si, že handpoke za to stojí. Pokud se bojíte infekce, myslete na to, že je to stejné jako s pícháním uší. I mistr tesař se někdy utne. Tím chci říct, že nikdy nemáte 100% jistotu, že vše bude v poho :). Proto, pokud nad kérkou uvažujete, tak toto je jedna z možností :)

Tak co, zkusíte to doma, nebo si počkáte na profesionála? :)

Napište mi váš názor do komentářů, nebo do zpráv :)

Pro více info klikněte zde

Mějte krásný den a pamatujte, že žijeme jen jednou :)


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.