world by Vendy

NOVINKY 1

NOVINKY 1

Ahoj tohle je můj první díl novinek tak doufám, že se vám bude líbit.

1.typy na knížky 

Jeff Kinney
Deník malého poseroutky: výlet za všechny peníze


Rodinný výlet by měla být veliká legrace… pokud samozřejmě nejste Heffleyovi. Cesta začala slibně, ale pak přišlo hned několik špatných odboček. Záchody na benzínce, vyšinutí racci, pomačkaný nárazník a prase na útěku – nic z toho úplně nesplňuje Gregovu představu o pěkně stráveném čase. Ale i ten sebehorší výlet se může proměnit v dobrodružství – a na tohle Heffleyovi fakt jen tak nezapomenou. Nenechte si ujít už deváté dobrodružství malého poseroutky!



Monika von Tettenborn
Škola jezdectví


"Chci se učit jezdit" - takové dětské přání postaví mnoho rodičů před nelehké rozhodování. V této knize naleznou oni i jejich děti, nadšené pro tak ušlechtilý sport, bezpočet rad a podnětů, tak nezbytných k poznání všeho, co souvisí s jezdectvím a porozuměním chovu koní. Kniha uvádí čtenáře do problematiky lehkou a přístupnou formou, jejíž nedílnou součástí je dokonalý obrazový doprovod.



Alena Kastnerová
O nevyřáděném dědečkovi


Byl jednou jeden docela obyčejný dědeček, který si poklidně žil ve své chaloupce, pil turka s rumem, čural na hnůj a nic mu nescházelo. Až do chvíle, kdy ho hodná snacha přestěhovala, prý pro jeho dobro, z venkova k nim do městského paneláku.
V tom okamžiku se z něj stal dědeček neobyčejný, který celé městečko obrátil vzhůru nohama. V té panelákové šedi se totiž cítil tak nějak… nevyřáděný. A tak si vzpomněl na své dětství a začal dělat všechno to, co tak rád dělával jako malý kluk – sáňkovat na aktovce, hrabat se na smetišti, pouštět vánoční kapry zpátky do řeky, chodit v noci na hřbitov a podobně. Akorát že každá jeho akce nabrala trochu nečekaný spád…



Annie Auerbach
Znovu v sedle

Během tréninku prožije Molly ošklivý pád z klisny Calypso. Strach z toho, že by mohla ještě někdy spadnout, jí pak brání, aby se do sedla znovu vrátila. Všichni na ranči si dělají starosti – bude Molly ještě někdy jezdit? Zvítězí nad svým strachem?



John Green
Papírová města


Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.


2. Vyrábění

Protože strašně ráda vyrábím tak sem si pro vás připravila něco co byste si mohli vyrobit nebo někomu dát na narozeniny


dnes tady mám takové svačinky, které můžete připravit na párty a nebo na narozeninový večírek.

                                


3. účesy

Tady mám 2 účesy, které mně natchli

          

4. recepty

                                  Rebarborový kompot


                                           


                                                            Množství na dvě až tři sklenice
                                                                        Ingredience
                                        1 velký svazek rebarborových stonků, omytých a bez listů
                                                             Pár polévkových lžic cukru
                                                Šťáva z jednoho pomeranče nebo citronu


                                                                             Postup
1. Stonky rebarbory nakrájejte na větší kousky a vhoďte do většího hrnce. Přidejte cukr, citrusovou šťávu a trochu vody.
2. Na středním ohni pomalu vařte asi pět minut nebo dokud rebarbora nezačne měknout.
3. Vařte ještě dalších pět až deset minut za občasného míchání.
4. Kompot můžete konzumovat okamžitě nebo ho nalít do sterilizované sklenice a sníst v následujících dnech.


Tohle by bylo všechno do komentářů mi můžete napsat jaká část se vám líbil nejvíc a jakou část by ste chtěli v dalším díle.

čus bambus



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.