Trhanec
1 porce 15 minut
Na 1 porci potřebujeme:
2 vajíčka
4 lžíce pomletých oves.vloček
150 ml mléka
2 lžičky medu
1 lžičku másla
1lžičku rozinek
skořici
ovoce podle chuti
Návod na přípravu:
1.Nejjednodušší variantou je všechny suroviny rozmixovat tyčovým mixérem ve vyšší nádobě.Pokud chcete mít směs nadýchanější,je možné dříve zvlášť vyšlehat z bílků sníh a do směsi přidat i trochu perlivé minerálky.Tato varianta bude více nadýchaná,ale trošku hůře se bude obracet
2.Do vymíchané směsi přidáme lžíci rozinek.
3.Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dáme roztopit lžičku másla a nalijeme směs.Necháme cca 4 minutky péct a potom vařečkou přepůlíme omeletu na 4 části a zkusíme jednotlivé části přetočit.Nemáte co pokazit,celá placka se musí opéct cca dalších 5 minut.
4.Podáváme teplé s čerstvým ovocem podle chuti,posypané skořicí a zalité lžičkou medu
Doufám že se vám recept líbí a rozhodla jsem se aby můj vlog byl jenom o receptech a vaření