takže ahoj

taneční vystoupení

já osobně doporučuji divadlo Ponec. Můžeš se podívat na jejich stránky. Ale teď už na recenzi.


DIVADLO PONEC

PONEC – divadlo pro tanec – je úspěšný projekt Tance Praha, s nímž vyhrál veřejnou soutěž na umělecké využití prostor bývalého kina Ponec v roce 1998. Koncept prvního tanečního domu, tedy profesionální scény pro současný tanec v ČR, získal podporu žižkovské radnice a smlouvu na 25 let za podmínky zajistit rekonstrukci zchátralé budovy nejpozději do tří let, včetně zajištění financí.

V září 2001 se poprvé otevřely brány PONCE jako scény a zázemí pro současný tanec, pohybové divadlo a všechny druhy umění, s nimiž tanec komunikuje. PONEC je otevřený prostor pro tanec, jehož posláním je podporovat nezávislou taneční scénu a její přesahy k jiným žánrům. Uvádí 7 – 10 premiér ročně jako koproducent, u vybraných mezinárodních projektů též jako hlavní producent, disponuje vysoce profesionálním technickým týmem a solidním vybavením pro světelný design, umožňuje tvůrčí rezidence umělcům pro dokončení inscenací na jevišti, třetinu své činnosti věnuje práci s dětmi a pro děti a mládež a v neposlední řadě se zapojuje do řady mezinárodních sítí a projektů, v nichž propaguje a podporuje český tanec.

program PONCE, tvořený inscenacemi profilových souborů a umělců, kteří jsou pečlivě vybíráni uměleckým vedením Tance Praha, je doplněn zajímavými projekty ve spolupráci s neziskovkami, jakými jsou Bajkazyl, AutoMAT apod.

jedno z jejich nejlepších vystoupení je karneval zvířatt  


nebo pokud nechcete čekat do září můžete navštívit akci letní letná skoro každý den tam mají představení venku tedy zdarma. Většinou se tedy nejedná o tanec jako takový ale ale o spojené akrobatické prvky. Navštívila jsem vystoupení Barbu ale take mě zaujalo představení  Kaffeeklatsch 

BARBU

KAFFEEKLATSCH

                               


tak a to je vše takováto příspěvky budu zveřejňovat každý druhý týden nejčastěji ve čtvrtek v  17 h.


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.