Snažím se být pozitivní! :))

Péče o oční okolí

Ahoj, pro dnešek jsem si pro Vás připravila článek o péči oční partie, tak snad se bude líbit!!



Okolo očí chybí podpůrná vyplňující podkožní tkáň. Oční víčka nemají ani mazové žlázy a jsou extrémně tenká. Proto, chceš-li se vyvarovat kruhům pod očima, musíš u každého typu pletu věnovat očním partiím zvláštní, velmi důkladní péči. Tato péče se zúročí především ve vyšším věku.





Nejprve odlíčit 

Před vyčištěním pleti musíš nejprve důkladně odstranit oční make-up. Speciálními prostředky jemně odstraníš řasenku linku i oční stíny. Vatový tamponek vždy nejdříve navlhči tampónek micelární vodou nebo jiným prostředkem, tamponek přilož na víčko či řasy a nech pár sekund působit. V žádném případě netři řasy tam a zpět. Praktické jsou odličovací tamponky, které jsou již napuštěny odličovacím prostředkem. Nouzový řešením jsou čistící krémy nebo dětské olejičky nebo ubrousky. Oči poté můžeš umýt čistou vodou. 


Oční krémy

Mají různé účinky, některé opticky vyhlazují plet tím, že vyplnují jemné vrásky na kůži, jiné působí ochranně, protože vytváří jemný film na pokožce, a dále existují krémy s obsahem speciálních regeneračních látek. Při koupi by ses měla zaměřit na složení krému a na to, jaké od něj očekáváš účinky.


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.