Sjůzin blog

Čarodějka 6

Nevím, co mě to napadlo, ale skočila jsem do toho jezera.Voda nebyla ani moc studená. Plavala jsem ke dnu. To jezero bylo asi hrozně hluboké. Už jsem skoro neměla dech, tak jsem se musela vynořit. Zajímalo by mě, jestli s mou mocí živlů, takže i vodou a vzduchem můžu dýchat pod vodou.Když jsem na to myslela, najednou jsem cítila, že to dokážu. Znovu jsem se potopila mohla jsem dýchat. To bylo skvělé. Plavala jsem dlouho až jsem konečně doplavala ke dnu. Tam byly překrásné červené růže. Všude. Žádné nádhernější květiny jsem nikdy neviděla. Dokonce jsem silně cítila jejich překrásnou vůni. Sedla jsem si na skalku a nemohla se na ně vynadívat. Potom jsem tři utrhla a když jsem se jich dotkla, cítila jsem klid a radost. Jakoby všechny starosti zmizeli. Potom jsem po chvíli zase doplavala ke břehu a šla zpět ke škole. Najednou jsem na Mika nemyslela.

 

  Vešla jsem do pokoje. Jay si nepřekvapivě četl a Skyler si zkoušela před zrcadlem nějaké oblečení. Šťastně na mě vychrlila: ,,Mám rande! S Lukem! Pozval mě na rande. Asi jsem se zamilovala! Pomůžeš mi vybrat outfit?" Potom se zarazila: ,,A co ty a Dave? Usmířili jste se?" ,,Ne, pořád je na mě naštvaný. Ale nemá za co. Ale hrozně mi chybí to jaký byl dřív a naše zážitky. Co se to s ním stalo?," povzdechla jsem si smutně. ,,Promiň! Neměla jsem to na tebe tak vychrlit. Jsem, ale nadšená. A Dave ti za to nestojí.," omlouvala se mi a já si všimla Jaye, jak na nás smutně a naštvaně kouká. Když jsem si všiml, že na něj koukám sklopil zase rychle zrak ke knížce. ,,V pohodě, tak mi ukaž mezi, čím si vybíráš.,"odpověděla jsem. Pořád jsem držela ty růže. To bylo tak uklidňující. Jen jsem Skyler řekla, jak to cítím doopravdy. Do ruky vzala černou stylovou kratší sukni a bílé tričko s krátkým rukávem. Měla to na věšáku, takže to mohla snáz vzít. A v druhé ruce měla růžové šaty a fialovou bundičku. ,,Tu sukni a tričko. Hodí se to k tobě. A na rande jednoznačně. Tamto spíš na nějakou party nebo večírek.," navrhla jsem po krátkém přemýšlení. ,,Máš pravdu.," souhlasila a v koupelně se převlékla. ,,Vypadáš perfektně.," vyhrkla jsem užasle. Vypadala krásně. ,,Díky!" poděkovala mi a zeptala se Jayie: ,,Co, myslíš Jayi?"

 

Jay zvedl oči od knížky a letmo se usmál, ale hned zase zesmutněl. Co to s ním je? Nebo se mi to jen zdá? Zdálo se, že si Skyler ničeho nevšimla. Potom odpověděl: ,,Vypadáš skvěle." A Skyler zase řekla: ,,Díky."

 

Snažil se znít nadšeně, ale v tom hlasu zněla zloba a smutek zároveň. ,,A jak se událo, že tě pozval na rande? Řekni mi o něm prosím víc.," požádala jsem ji zvědavě. ,,U oběda mi řekl, jestli s ním nechci zajít na rande. Prý se mu líbím. Je to hrozně hezkej kluk, kterej se líbí asi tak skoro půlce holek ze školy. Má blond vlasy a modré oči. Hodně holkám se líbí a líbil i Mike, ale ten už chodí s Mariane, protože ji prý někde potkal a potom se setkali zde, protože sem přestoupila a začali spolu chodit asi před rokem. Ale pořád se líbí strašně moc holkám ze školy. A ty se asi taky líbíš hodně klukům.Tobě se nikdo nelíbí?" dopověděla to. ,,Ne.," řekla jsem tak chladně, ani nevím proč. ,,Aha, už půjdu.," řekla  trochu zaraženě z mého tónu hlasu. ,,Užij si to!" řekla jsem už mnohem přátelštěji a ukázala jí palec nahoru. Potom odešla. Hned jsem se na Jaye otočila: ,,Děje se něco? Jsi takový smutný."  ,,Neřeš.," řekl chladně a odešel. Běžela jsem za ním. Možná mi došlo, proč je takový. ,,Ty žárlíš? Tobě se líbí?" vyhrkla jsem. ,,Co? Jo, teda NE! Proč by se mi líbila? Je to kámoška a už jsem ti to říkal!" odsekl. Chytla jsem ho za paži aby zpomalil. ,,Pravdu.," řekla jsem tvrdým hlasem. ,,Dobře líbí se mi! Proč jsi ksakru tak zvědavá ?! To ti nedošlo, že o tom nechci mluvit?!" rozkřičel se na mě. A já se v tu chvíli cítila provinile a příšerně. Chtěla jsem se omluvit, ale on se rozběhl pryč. Bude lepší, když ho nechám. Ty růže jsem nechala v pokoji a Skyler ani Jay  si jich nevšimli a necítili je, což bylo divné. Nebo to nekomentovali, ale to by bylo taky docela divné. Rozbrečela jsem se a běžela zpět do pokoje. Tam jsem se svalila na postel a po chvíli usnula s růžemi v náruči.

 

Když jsem se probudila a podívala se na mobil bylo osm hodin. Skyler seděla na posteli a s úsměvem na tváři byla mobilu. ,,Tak, co Skyler? Jak to dopadlo?" vyptávala jsem se zvědavě. ,,On je naprosto boží. Byli jsme ve Vesnici v nějaké restauraci a skvěle si rozumíme a chodíme spolu. A řekl mi, že jsem hrozně hezká a že mi to sluší. A když jsme jeli taxíkem zpátky, protože se neumíme přemisťovat ani létat tak mě držel za ruku.," vyprávěla nadšeně. Vzpomněla jsem si na Jaye. ,,A Jay se ti nikdy nelíbil?" zeptala jsem se bezmyšlenkovitě a pak toho trochu litovala. Ona po chvilce přemýšlení odpověděla: ,,Jo, ale on mě zájem nejevil a už mám kluka. A já se mu to snažila dát najevo, ale on nic." To mě zarazilo. Tihle dva by si měli promluvit. Rodil se mi v hlavě plán.

 

Na zahradě jsem utrhla několik kopretin a ty svázala dohromady. Potom jsem šla do knihovny. Paní knihovnice tam ještě byla. Něco si četla. Pozdravila mě a jako většina lidí tady mi říkala, jak jsem podobná rodičům. ,,Umíte kouzlo napodobování písma?" zeptala jsem se. ,,Ale jistě. Pročpak se ptáš Lesley?" zeptala se zájmem. Vylíčila jsem jí svůj záměr a tak na papír z větší vzdálenosti psala zlatým paprskem Jayovým písmem, protože jsem jí donesla nějaký papír na, kterém měl napsaná nějaká zaklínadla. Potřebujete vidět nebo znát písmo dotyčného, které chcete použít o to mě už poučila a já naštěstí ten papír vzala rovnou. Psala tohle: Skyler, prosím přijď k Velkému dubu, co je u jezera. Musím si s tebou promluvit. Buď tam v sedm hodin zítra. Ale neptej se mě proč, to je tajné. Jay

A to samé psala dvakrát, akorát za Skyler. A uvědomila jsem si, že nestíhám.  Vletěla jsem do pokoje a  podívala se na rozvrh. Už jsem dostala učebnice a pomůcky. Teď byla hodina obrany. Tak celkově proti kouzelným tvorům i kouzelníkům.

 

Tady je rozvrh:

    8.30-8:9.15        9:30-10:15        10:45-11:30      11:40-12:25    12:40-13:25     13:35-14:25      14:35-15:25

Po  Obrana             Lektvary           Dějiny ČaK       Kouzelní Tv.    

Út  Přeměňovaní    Kouzlení           Matematika       Angličtina       Vh a oběd        Kouzlení           Kouzlení

St  Obrana              Dějiny ČaK       Lektvary         Kouzelní Tv.

Čt  Matematika        Angličtina        Osobnost          Kletby            Osobnost

Pá  OSOBNOST A KOUZLENÍ CELÝ DEN DO 11:30

 

Vysvětlení: Osobnost- zaměření na kouzelnou podstatu a osobnost

Kouzelní Tv. - Kouzelní tvorové

ČaK - Čar a kouzel , ano je tam i matematika a angličtina, kterou potřebují i kouzelníci a Vh- volná hodina

A i když je oběd v jednu hodinu a končí ve čtvrtek v 14:25 chodí studenti do kuchyně. 

 

V rychlosti jsem našla naši třídu a uvědomila jsem si, že z tolik lidí je zrovna v té naší Mike. Zaklepala jsem a omluvila se za pozdní příchod. Všichni si mě zvědavě prohlíželi a nebylo mi z toho zrovna dobře. Rychle jsem očima našla Skyler a šla si vedle sednout. Procházela jsem kolem jedné lavice a můj pohled se střetnul s tím JEHO. Ty modré oči mě probodávaly skrz na skrz. Rychle jsem se vzpamatovala a doběhla na místo vedle Skyler. ,,Čau.," pozdravila jsem a zadívala se k tabuli. Učitel nám psal na tabuli, jak se ubránit proti ohnitřasovy, zvířeti, co vypadá, jako lev, ale hoří mu hříva, ale když chce nehoří. A šlehá plameny i z tlamy a je velice nebezpečný, když se rozzuří, jinak je hodný. A další informace. Rozhodla jsem se, že si to nejzajímavější z některých předmětů dopíšu. Příště ohnitřase prý přivede a budeme  se proti němu pokoušet ubránit. Tohle je nejspíš můj hodně oblíbený  předmět. Potom jsem se podívala na Mika. Povídal si s nějakým klukem, co s ním seděl. Rychle jsem pohledem odvrátila teď mě zlostně probodával pohledem. Zbytek dne byl skvělý. Všechny předměty mě bavily. Potom jsme se Skyler na pokoj a pak na oběd. Jaye jsem ještě neviděla.

Celé odpoledne se nic nedělo. Skyler mi jen ukázala, jak na posteli našla zen vzkaz a na Jayově posteli taky nebyl. Před sedmou jsem se vytratila. V sedm už tam Skyler čekala. Jay přišel o pár minut později. ,,Tak o čem chceš mluvit?," vyhrkli naráz. Pak se dohadovali, že ten druhý ho sem pozval. Musela jsem se zasmát. Vylezla jsem ze své skrýše a všechno jim vylíčila i to co říkali o tom druhém. Divili se a byli naštvaní, ale pak se začali usmívat. Zmizela jsem a už je jen viděla, jak se drží za ruce.

 Po cestě zpátky jsem se radovala, jak to vyšlo. Když vtom na chodbě jsem do někoho vrazila. Byl to On. ,,Promiň.," vysoukala jsem ze sebe a rychle chtěla odejít, jenže on mě chytil za ruku a zadíval se mi od očí. ,,Pusť mě!" zvýšila jsem hlas. ,,Choval jsem se hloupě. Už to vím! Moc se ti omlouvám. Všichni mi to říkali a konečně mi to došlo. Budeme zase kamarádi? Já vím, že už se se mnou možná nebudeš chtít bavit. Opravdu mě to mrzí.," vypravil ze sebe a sklopil smutně hlavu. Pustil mě. Šokovaně jsem na něj hleděla. ,,Už jsi si to uvědomil. No konečně. Můžeme být zase kamarádi." řekla jsem a objala ho. Jeho to trochu zaskočilo, ale hned mě taky objal. ale pevně hodně pevně. Kéž by tahle chvíle trvala dlouho. Na co to sakra myslím? Je to kamarád a má holku, kterou miluje. Vtom po chvíli chodbou šla Mariane s nějakým klukem ruku v ruce. Rychle jsem se od něj odtrhla a Mariane se zarazila. On na ni a toho kluka šokovaně koukal. ,,Ty mě podvádíš?" vypadlo z něj.  ,,Miku, bavíme se teprve týden a chtěla jsem ti to říct. Omlouvám se. Je konec. Už tě nemiluju. Bála jsem se tvé reakce. Chodím s ním, protože ho miluji.," řekla to tak nemilosrdně. Ten kluk ji asi musel hodně vzít a nebo ji vzali ty peníze. Měl hodně drahé oblečení. ,,A nebo kvůli těm penězům, ty fifleno? Nevěděla jsem, že jsi taková!" vyjela jsem na ni. ,,Aha vy už jste zase kamarádi. Celou tu dobu jsem s ním chodila jenom kvůli výhodám, protože mu ředitelka hodně platila za to, že pomáhal novým žákům a tak. Ale teď kvůli tobě přestala, kvůli tomu co ti udělal. Kdo by s ním taky chodil? Miluji tohohle kluka, který je i bohatý a hodíme se k sobě. Takže čau!" A odešli. Mike se sesunul na zem. A opřel se o zeď. Tekly mu slzy z očí. To je asi poprvé, co jsem viděla kluka v mém věku brečet. Ten pohled na něj mě mučil.

 

 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.