Sjůzin blog

Čarodějka 4

,,Ty nás chceš pořád za kamarády?" zeptala se Skyler. ,,Jasně, přece už nejste takoví a Dave je pitomec." řekla jsem smutně. ,,Možná si s ním můžeš ještě promluvit." navrhl Jay. ,,No, zítra za ním zajdu." rozhodla jsem a oni odešli a já ihned usnula.

 

,,Dostanu tě." prohlásila postava zahalená v plášti a masce. Byla noc. ,,Kdo jsi?" zeptala se druhá postava.

..To není důležité. Dej mi tvou moc nebo zemřeš." zahrozila postava. ,,Nikdy ti nedám moc čtyř živlů." odporovala druhá postava, byla to dívka. ,,Jak chceš, zemřeš." prohlásila postava a vypálila po dívce kouzlo. Dívka, ale vytvořila vzdušný štít a kouzlo se rozplynulo. Potom bojovali. ,,Už toho mám dost." řekla postava a z kapsy pláště, vytáhla hůlku. Tato hůlka byla, ale odlišná než jiné. Měla azurově modrou barvu a zrovna zářila modrou barvou. Dívka zděšeně vykřikla: ,,To, ne." A pokusila se utéct, ale postava z hůlky vyslala modrou zář, která ji spoutala postupně se měnila na červenou, bílou, zelenou a světle modrou. Dívka pronesla z posledních sil: Proklínám tuto hůlku, je v ní sice má síla, ale hůlka je odteď chráněna kouzlem a nikdo, kromě čtyřvládce ji nesmí použít. A ten čtyřvládce musí mít čisté srdce." Potom naposledy vydechla a hůlka přestala fungovat a dívka dopadla e vzduchu, kde ji kouzlo drželo na tvrdou zem a naposledy vydechla. Postava v plášti zaklela a zmizela pomocí teleportovacího kouzla, neznámo kam. 

Lesley se vzbudila a okamžitě se jí sen vybavil. Nemyslela si, že je to pouze obyčejný sen. Měla spoustu otázek. Vstala a už mohla chodit. Rozběhla se do pokoje, kde vše vyprávěla svým kamarádům. Domluvily se, že Jay se podívá v knihovně, jestli nenajde nějaké informace o té hůlce nebo o něčem z toho snu. A Skyler a Lesley se zeptají ředitelky.

Běžely jsem chodbou do ředitelny. Pořád se mi v hlavě přehrával ten sen. Pozdravily jsme a já vše vypověděla ředitelce. Ona nám odpověděla: ,,Ten tvůj sen byl zvláštní. Někdo ti ho kouzlem zřejmě naprogramoval do hlavy a chtěl aby se ti zdál. Ale nevíme kdo. Ta hůlka z toho snu mi říká jediné. Je to takzvaná Hůlka dobra a zla. Kdyby ji do ruky dostal, ten co tě chce chytit a možná i zabít, bylo by to zlé. Ve zlých rukou dokáže napáchat spoustu zla. Je mocná a nebezpečná. A když ji má, čaroděj s dobrým srdcem, podvolí se jeho moci a věrně mu slouží. To ovšem u zlého nejde. A je prokletá. Nesmí se jí dotknout nikdo, kromě čtyřvládce s dobrým srdce. Čtyřvládce ovládá všechny čtyři živly vodu, oheň, zemi a vzduch. A neví se, kdo to je. Je poslední ze všech čtyřvládců.. Ovšem nevím, kdo byli ti čarodějové v tvém snu." řekla ředitelka. A Skyler se zeptala: ,,Kdo proklel tu hůlku?" ,,Morgan Sawyer, předposlední čtyřvládce." odpověděla. ,,Co se s ní stalo?" ptala se Skyler znovu. ,,Byla zavražděna, ale neví se kým. Pravděpodobně někdo, kdo chtěl její moc." odpověděla ředitelka znovu. Vtom mi to došlo: ,,Zdálo se mi o tom, jak ji někdo zavraždil. A o tom, jak proklela tu hůlku Třeba se mi bude zdát další sen a zjistím, kdo to je. Kdo ji zabil? A kde je ta hůlka? A jak se zjistí, kdo je čtyřvládce?" chrlila jsem otázky. ,,No, hůlku máme tady na škole, skrytou. A čtyřvládce se pozná, jednoduše. Hůlka se na chvíli modře rozsvítí, když je vedle ní. Ale možná ten člověk, ani nechodí k nám na školu." odpověděla. ,,Můžeme ji vidět?" navrhla jsem. ,,Dobře, ale nikomu o tom neříkejte. Jedině Jayovi." řekla a naznačila ať ji následujeme.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.