Šílenosti slečny Š

8 BEST BOOKS OF ALL

Ahoj.                                                                                                                                                            Sorry že dlouho nebyly články, ale tak nějak se mi nechtělo...  Tento článek (v překladu: 8 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH KNIH ) je jen tak napsaný pro tipy apod. Jdeme teda na to?

8. místo: VZDUŠNÉ ZÁMKY - Jacqueline Wilsonová

Hetty Featherovou postihl krutý osud, který ji odtrhl jako malou od své maminky a dal do nalezince. Ještě než začala žít v tomto domově, rodina pěstounů si ji na několik let vzala k sobě domů. Hetty zde prožila krásné dětství se svým nevlastním bratrem Jemem, Gideonem a vlastních dětí své pěstounky. Jenže Hetty se musí vrátit do pochmurného nalezince. Pro divokou Hetty to není dobrým místem pro vyrůstání. Najde tu však hodnou učitelku, kuchařku Idu a kamarádku Polly. při královském jubileu se Hetty rozhodne pro odvážný plán. Najde Hetty svou pravou matku? Pokračování v knihách: Konec snění a Za hlasem srdce (a možná ještě jsou i další díly) 

    

7. POČERTĚNÁ - Shani Petroffová

Angelin otec (známý také jako Ďábel) chce být součástí jejího života. Na oplátku nabízí, že jí může dát cokoli, po čem její srdce zatouží – včetně popularity nebo rande s Colem Danielsem, klukem, do kterého je už dlouho zamilovaná. Ale Angel má svoje podmínky – táta musí přestat s ďábelským byznysem a zbavit se svých speciálních schopností. Odsoudí se tak Angel k věčnému obědvání u stolu loserů? Nebo se svým drahým tatínkem uzavře nějakou dohodu? 4 díly.



6.HROBAŘÍCI - Pavla Horáková

Vojta, Klára, Evžen, Šimon a Alžběta netuším že je spojuje dávné tajemství, dokud se spolu nesejdou na hřbitově.  Pětice členů tajného spolku Hrobaříků a postupně zjišťuje, jak moc tu spolu souvisejí minulost a přítomnost. Kdo je neznámý člověk v brýlích? Proč byli pro tento spolek vybraní zrovna oni? A kdo vůbec jsou tajemní Hrobaříci? První kniha je Tajemství Hrobaříků, další Hrobaříci v podzámčí a poslední Hrobaříci a Hrobaři.

5.PŘÍPADY FLAVIE DE LUCE - Alan Bradley

Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, dcery britského aristokrata, je chemie - a brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky (zvláště o jedech) při vyšetřování zločinu. Jednoho dne najdou de Luceovi přede dveřmi svého domu mrtvého ptáka s poštovní známkou v zobáku, což Flaviina otce filatelistu velmi rozruší. Nedlouho poté objeví dívenka na zahradě umírajícího muže. Z vraždy je obviněn Flaviin otec a Flavie začne vyšetřovat na vlastní pěst. Zdá se, že současný zločin nějak souvisí s dávnou děsivou smrtí jednoho z otcových učitelů… První kniha je Koláč s kapkou jedu, druhý Vražda není hra a poslední Smrt v křišťálové kouli (potom jsou i další, ale ty ještě nebyly přeloženy)

  

4.NOČNÍ MŮRY - Kirsten Miller

Pěkně strašidelný...

Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach!

Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem Cypřišový Potok, se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne dřímat, ocitne se v divném světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry, prostě veškerými hrůzami, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Ale jedna noční můra je ze všech nejhorší – ta, se kterou se musí Charlie vypořádat, jinak se z říše zlých snů už nikdy nedostane a navíc přivede do záhuby své kamarády, rodinu a celé město. 2 díly

 

3.DENÍKY MIMOŇKY- Racel Renée Russelová

Tehle díl je první: Nestačí, že Nikki J. Maxwellová má otce, který se živí hubením brouků. Ještě se kvůli tomu dostane do prestižní soukromé školy, kam moc nezapadá. Z pohledu její zapřisáhlé nepřítelkyně MacKenzie, dokonalé dívky, která má vše, co je třeba, je Nikki prostě „mimoňka“. A toto je její deník. Zachycující příhody každodenního života, například jak si chtěla z naslouchátka vyrobit luxusní hands-free, jak se snažila sbalit nejhezčího kluka a co zažívala se svými novými kamarádkami, Chloe a Zoey. Celkem dílů je asi 12.

   

2. WILMA DETEKTIVEM - Emma Kennedyová

Už jste asi pochopili, že miluju detektivky. Tuhle jsem četla když mi bylo 10 a pořád se mi líbí. Byly to mé první knížky detektivky s mrtvolami.. Wilma Tichošlápková sní o tom, že se jednoho dne stane asistentkou světově proslulého a velmi seriózního detektiva Teodora P. Goodmana. Jenže pan Goodman vůbec nestojí o malou pomocnici, co jde z jednoho průšvihu do druhého – zvlášť když ji všude doprovází malý bígl, který nedokáže odolat a žere důkazy! 2 díly: Wilma detektivem- Případ zmrzlých srdcí a Wilma detektivem - Případ smrdutého jedu.

 

1.KOUZELNÝ ATLAS PUTOVÁNÍ ČASEM - Veronika Válková

Tohle jsou ty best knížky na světě. Jsou od české autorky což jim za to dávám velké +. Je  15 dílů, ale jsou stejně skvělé jedna jako druhá. První díl je o tom, že : Bára se s rodiči přestěhovala do nového domu. Spolu s ním dostala Bára kočku Barču. Při průzkumu domu objevila  na půdě starý atlas. Zjistila, že je kouzelný. Dovede ji přenést do minulosti. Při první velké výpravě donesl atlas Báru do středověké Paříže. Bára se mohla seznámit s budoucím Karlem IV.! Paříž bylo celkem klidné město, kdyby Karel nevymyslel odvážný kousek. Bára s ním měla unést dívku kterou Karel miloval. Jenže únos dopadl jinak než v jejich představách. Poslední díl je Boj o Ameriku- Nečekané setkání.


Tak to by bylo všechno... Počkat! Ne to nejsou všechny knihy co zboňuju, ale to by se sem nevešlo. Na Prokleté ,,12" se pracuje, ale doufám, že by to mohlo do konce ledna. To víte písemky... Tak čau!

švestička003

Komentáře

Slečna E(Bradavice)

Já četla Počertěná první a teď i druký díl, Hrobaříci první díl, Deníky mimoňky všechny, Wilmy obě dvě a Válkovou Karla IV., Pozdvižení v pompejích, Husity a Rudolfa II.

Slečna ETo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Pink LadyVIP

Z těch knížek jsem četla jen Wilma detektivem, oba dva díly, ale druhý díl (Wilma detektivem a případ smrdutého jedu) mě bavil tak, že jsem ho četla dokonce dvakrát ♥♥♥
Dávám +

Pink LadyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Veva3

ŠPATNĚ: Což jim za to dávám velké +. SPRÁVNĚ: Za což jim dávám velké plus. OK?smajl Ale v klidu, tuto chybu dělá snad každý.

Veva3To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.