Šílenosti slečny Š

5 Věcí bez kterých bych asi nepřežila :-)

Ahoj.

Dneska jsem pro změnu vám připravila článek o věcech, které jsou pro mě něco jako vzduch nebo voda.

A jak jsi na tom ty?


                      HUDBA

Už od mala, když jsem zpívala v pěveckým sboru, jsem věděla, že se mi do cesty života připletla hudba. Od té doby jsme s mámou, tátou, školou chodili na koncerty, kupovali si si CD a podobně. Během té doby se, ale změnil můj oblíbený styl hudby. Od Country a lidovky přes folk až k popu a rocku. Ale nezáleží na tom co posloucháš. Hlavní je, že se ti to líbí. Hudba mě dokáže rozplakat, uklidnit, zlepšit náladu i naladit do pohody. Hudba je kouzelná. Nezáleží na tom o čem je. Hudba není jen o slovech. Je o melodii. Sleduju všechny soutěže : Superstar, Tvoje tvář má známý hlas, Slavíka atd. Nemám oblíbené zpěváky, jen písně. Ale snad je můj oblíbenec Sebastian a Kryštof.


                   PŘÍRODA

Možná jsem už psala, že jsem dřív s mou rodinou poslouchala Country. To je ta hudba u které se často sedí u táboráku, opéká buřty a hraje na kytaru. Podobnými lidmi jsem i já. Ráda chodím do lesů, polí, luk i hor na procházky. Příroda ti neříká, že nemáš úkol z matiky ani, že jsi dostal baňu ze zemáku. Na jaře pozoruju ptáčky a zvířátka, v létě chodím na túry a koupu se v rybnících nebo v řekách, na podzim sbírám kaštany, bukvice, barevné listí, houby nebo ovoce na zahradě. V zimě je krajina taky krásná, zvlášť, když padá sníh. Když se cítím mizerně, uteču od toho do lesa. Chtěla bych být až budu dospělá Ochráncem přírody nebo v něčem podobném. Miluju přírodu. Je to jediné co Zemi zbylo. Prosím vysazujte květiny, stromečky, sbírejte odpadky a pomáhejte přírodě. Za každou kytičkou co zasadíte vám já, příroda i ostatní děkuju. 



            ZIMA A ZIMNÍ SPORT

Já s mámou. Jsme snad největší fanynky zimy a zimních sportů. Jen co je alespoň jen trošku sněhu, balíme lyže, leštíme helmy a vyrážíme na svah :-D! Už se nemůžu dočkat až nastane zimní sezóna s parádním sněhem! Ať jsme doma nebo na stadiónech nebo v areálech, držíme palce každému závodníkovi. A další den potom ležíme doma s šátkem okolo krku a pijeme čaj na hlasivky.Opravdu je pohled z okna na krásný sluneční den, když je na zemi sněhová peřina a  mezi paprsky poletují sněhové vločky. To zapomenu kolik mi je a jdu se koulovat, stavět sněhuláka nebo stavět iglú. Dofejme, že bude letos dost sněhu :-)









KNIHY


Cizí příběhy mě fascinovaly vždycky. bylo jedno jestli byly vymyšlené,historické, skutečné, smutné, hororové, romantické nebo komediální. Když máte život zhroucený není snad nic lepšího než zjištění, že je někdo na tom stejně ne-li hůř. Zahrabat se do knih když venku prší a vedle postele máte hrnek teplého kakaa je vynikající vynález. Za to by mohli dostat Nobelovku. I knihy zaujímají první místo v dopisu Ježíškovi. Co mě, ale dokáže naštvat je když místo knihy najdu pod stromečkem encyklopedii. Ale to nic nezmění na tom, že miluji knihy. Podobně jak u hudby mám s mámou rozdílný názor na určité knihy. 

 




BARVY


Ráda chodím v barevným oblečení. Podle barev se rozhoduji mezi tričky v obchodě.  A kdyby bylo na mě, přemalovala bych pokojík na duhové barvy. Ten  bílý je .... nudný. Taky mě zajímalo co které vyjadřují. Můžete se podívat sem. Toliko  k barvám.
















Tak to je všechno. Já myslím, že těch věcí bude víc např: SMÍCH, KRESLENÍ atd. Vím, že tento článek je dlouhý, ale co nadělám. Napiš mi do komentářů co máme společného, jestli s něčím nesouhlasíš nebo co máš ty za Nutné věci k přežití.

Ahoj 

švestička003 :-)

Komentáře

Veva3

Ale taky pro mě hodně znamenají ostatní lidi. A dodala bych k tomu, že fakt je pravda, že cenu věcí poznáš, až o ně přicházíš- i moje zkušenost.smajl

Veva3To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.