retardovaný unicorn

Princeznovský díl

Ahoj! Každáholka (možná) určitě chtěla být princeznou. Nosit krásné dlouhé šaty, zamilovat se do prince, žít na velkém ohromujícím zámku, mít skvělou a velkou komnatu a další neuvěřitelné vymoženosti. Takže tady máte princeznovský díl a vše co by do něj mohlo zapadat.





Disney princezny

Určitě znáte pohádky od Disney. Poznáte všechny princezny na obrázku? Která se vám nejvíc libí (nejen vzhledem, ale i chováním)?

trochu historie o nich: Nejstarší z nich je Sněhurka, která vznikla v roce 1937. V roce 1950 k ní přibyla Popelka, po ní Jitřenka- Aurora, kterou známe jako Růženku. Pak následovala malá  mořská panna Ariel. Dva roky po Ariel vznikla Bela nebo Kráska. Další rok se k nim přidala Jasmína. Mezi starší princezny patří taky Pocahontas- Na obrázku je mezi Popelkou a Jitřenkou (Růženkou), taky ne moc známá Fa Mulan- Na obrázku mezi Rebelkou a Popelkou. Později v roce 2009 přibyla Tiana, v roce 2010 Locika. Dál jako nemladší  tu patří Merida zmámá jako Rebelka a z Ledového království sestry Elsa a Anna. Na dalším obrázku jsou princezny se svými partnery.



Moderní Disney princezny

Jak by vypadali Disney princezny v dnešní době?

Kolik mají Disney princezny let?

Nejmladší z uvedených princezen na obrázku je nejmladší Sněhurka která má čtrnáct. Nejstarší jsou z princezen dvě: Popelka a Tiana.




Deník princezny


Většina příběhů o princeznách se odehrává v minulosti (žádné telefony, televize atd.), ale tento film jménem Deník princezny se odehrává v součastnosti.
O čem tento příběh je?

Mia je obyčejná patnáctiletá holka co chodí na střední školu. Žije pouze s matkou, která je umělkyní, v San Francisku. Mia není nějaká kráska ( zvláštní brýle a divný účes). Chce být neviditelná a myslá si, že se jí to daří. Pak na scénu příjde její babička a řekne ji novinku, na kterou Mia poprvé reaguje špatně. Bude princeznou v Ženevě. Postupně se učí různé pravidla etikety a změní její vzhled. Ve škole si jí začnou zničeho nic spolužíci zajímat. Mia se bude muset rozhodnout, jestli se vlády vzdá a zůstane obyčejnou studentkou nebo vyhoví babičce a stane se panovnicí.




Selekce


Selekce je knížní triologie. Asi jste o ní slyšeli nebo jste ji vyděli. Knihy mají moc krásné obaly a tak mě upoutaly, ale obsah mě nezaujal. Říkala jsem si, že na pohádky jsem už velká. Pak ale tyto knihy přečetli snad všechny moje kamarádky a velice si ji pochvalovaly. Rozhodla jsem se, že si je taky přečtu. Už jsem od Kiery Cassové četla Sirénu a velice se mi líbila. Nakonec jsem rodiče přemluvila aby mi selekci objednali. Netušila jsem, že to bude taková bomba. celou sérii jsem přečetla během jednoho týdne. Určitě si přečtěte.


ŠATY

Které se ti nejvíc líbí?






Tak a to je konec tohoto článku. Líbil se vám tento článek? Pokud bude alespoň deset + tak bude další díl!



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.