retardovaný unicorn

Cassina anime povídka 6.díl

Usla jsem a zdál se mi krásný sen. Seděla jsem na louce v parku, kde jsem nedávno byla s naší skupinkou (Deede, Fesily, George, Will, já a Algol). Dívala jsem se ke slunci a zničeho nic tam něco létalo, něco většího než obyčejný pták a menšího než letadlo. Po chvilce jsem si uvědomila, že je to anděl. Rozběhla jsem se k němu a on postupně klesal. Byl to můj Algol. Usmál se na mě a chytil za ruku. Vznesl se se mnou vzhůru a letěl nad naším městem. Po nějaké té chvilce mě pustil a já měla šok. Pak jsem si všimla, že nepadám a letím jako on. Podívala jsem se na záda a měla jsem na nich křídla! Algol se ke mě zas vrátil a chytil za ruku. Vrátili jsme se zpět na pevnou půdu pod nohama. Jak už jsem stála na nohou naklonil se a chtěl mi dát pusu. Byl to takový krásný sen, ale mohl být ještě krásnější, kdyby mě Deliana neprobudila a nevytáhla na oběd. Na obědě jsem seděla u stolu s Deede a Fesily. Číšníci nám dali jídelní lístky. Všechny tři jsme si vybraly palačinky s ovocem. Jsme hrozně na sladký. Číšníci si to zapsali a po pár minutách nám naše jídlo přinesli i se skleničkou něčeho navíc.

Byla to divná červená tekutina. Když jsem si k ní přičichla, myslela jsem, že padnu. Smrdělo to, jakoby někdo rozmixoval smradlavé a uleženné ponožky v hnoji. Jedna dáma z jednoho stolu se zvedla a řekla: "Milé slečny. Ani nevíte, jak po doručení vašich fotek byla královská rodina nadšena. Princ se rozhodl, že vás za tři dny navštíví a udělá si čas na každou z vás. Jsem ráda, že jsem majitelka této vily a mohu vás tu nechat bydlet. Je to pro mě velká čest. Proto děvčata povstaňte a pojďte si připít naším speciálním drinkem na vás!"  

Všechny se postupně začnem zvedat se skleničkou v ruce.Majitelka ještě dodá: "Až do dna!" a tak začnem pít. Deede to kopne do sebe ihned. Fesily pomalu usrkává a já váhám. Jak se už odhodlám napít toho smradu, Fesily zaskučí a začne kuckat. Skleničku položím, ale tak nešikovně, že se začne klepat z jedné strany na druhou, až nakonec se převrátí a všechnu tu tekuninu vylije na brus. To je super! To jsem trdlo! Začnu Fesily lehce bouchat do zad až přestane. 

"Dík, Cass." poděkuje mi. Číšník tu skleničku odklidí a odvede nás k jinému čistému stolu. Všechny holky to pití vypily až na mě. Je to dobře nebo ne?

Po té hrozné lekci, kterou jsem moc nevnímala se dám společně s Deede a Fesily do  pokojů. Holky jsou ale úplně jako vyměněné.

V autě a před obědem totiž brečely a vzpomínali na rodinu a své blízké. Deede vzpomínala na George a Fesily na Willa tak jako já mám v hlavě pořád Algola. Taky mi řekly, že prince nikdy nebudou chtít, že mají své kluky. Ale teď? Po obědě mluví o princi, jako o nejlepším muži na světě. Princ Loid, Princ Loid, Princ Loid! I Ollie s Josiou o něm brebentí stále víc, než předtím a dokonce i Tinny s Pegg ho mají za hlavní téma.

Po obědě a po té hrozné lekci jsem jako jediná zalezla do pokoje a zas šla spát. Ostatní holky, dokonce i které se kdysi tak nesnášely teď sedí v Tinniném pokoji a brebentí o princi. Kdyby něco, vymluvím se, že mi není dobře.


Strašně brzo se tu stmívá. Na hodinách bylo půl páté. U nás doma je ještě světlo. Aspoň nemusím ještě čekat tak tři hodiny, protože u nás zalezá slunce až kolem osmé. Rychle vyběhnu na balkón, až tak rychle, že se mi zatočí hlava. Počkám minutu, než to odezní a podívám se jestli jsem v pokoji sama. Kollia a Sussy musely někam odejít a Deliana říkala, že mi dá dneska už pokoj. Vzduch čistý, podívám se na oblohu. Mám štěstí, že není zataženo. Hledám velký vůz a malý vůz, později najdu svoje souhvězdí Kasiopeu a pak spatřím jasnou hvězdu. Prosím, ať je to ona. Pomyslím na Algola, jak bych chtěla aby byl se mnou. Vzpomínám na první den ve škole a náš společný večer. Tak bych chtěla vrátit čas nazpět. ještě si vybavím dnešní sen. Chtěla bych aby to byla skutečnost. Možná tohle je jediná možnost jak být s Algolem, jediná možnost jak se odtuď dostat.

Někdo zaklepe na dveře. Algol? Rozběhnu se ke dveřím, ale jak je otevřu jsou tam jenom moje dvě služebné. Úsměv se mi ihned vytratí.

"Slečno... už jste se vzbudila? Nechceme vás rušit, ale máte tu návšťevu. Můžete ji samozřejmě odmítnout, byla nenaplánovaná a je už celkem pozdě. Za hodinku a půl vás musíme ustrojit na večeři a taneční kurz."oznámí Kollie

"Návšťeva?"obě přikývnou. "Tak ať příjde."

Ať je to Algol! Ať je to Algol! Pořád dokola si opakuji. Ale co když to je princ? Ne, ne a ne! I když nejsem věřící začnu se modlit. A nakonec se ve dveřích objeví Algol! Jupí! 

Služebné za ním zavřou dveře a odejdou někde pryč. Nechají mě tu samotnou. Kdyby tady stejně chtěly zůstat vyhnela bych je. Jak už se dveře zaklaply běžela jsem k Algolovi a obejmula ho. O něco pevněji než tu noc, kdy jsme se vraceli z kina, ale se stejnou myšlenkou v hlavě: Potřebuji tě. "Tolik jsi mi chyběl! Zůstaň tady se mnou! Holky se zbláznily! Dokonce i Fesily a Deede už nemluví o ničem jiném než o tom hrozném princi. Já chci domů, nebo prostě někam, kde budu s tebou!"

 "Počkej... cos to říkala?Tobě se princ nelíbí?" podíval se mi do očí.

"A to je snad špatňe nebo co? Mě je nějaký princ ukradený. Ať si vezme třeba sladkou Ollie a nebo si může vzít rovnou dvě! Ollii a Josiu! Nebo klidně i Fesily a Deede, když už je nezajímá ani Will a George! Vždyť Fesily ještě ráno říkala, že má svého kluka, že ona jiného nechce a po obědě, jako by Will neexistoval."

"Ty jsi nevypila ten přípitek na obědě?"

"Smrděl jako ponožky uležené týden v hnoji. Deede to kopla do sebe hned a Fesily to upíjela a jak jsem se chtěla napít já, Fesily zaskočilo. Položila jsem tu skleničku na stůl a ta se ale převrátila a vše se rozlilo po ubruse. Fesily jsem párkrát bouchla do zad a už byla zase fit. Přededly jsme si k jinému stolu a ten svinčík uklidili číšníci. Co na tom je?"

"Ne...Cass...ne!" kroutila jsem nad ním hlavou co mu vadí."Měla jsi to vypít. Viděl to někdo, že jsi to nevypila?"

"Já... já nevím! A co je na tom důležitého?"

"Nikomu to neříkej, že jsem ti to řekl. Kdyby se to někdo dozvěděl a doneslo by se to královské rodině, nechali by mě popravit. Deede a Fesily možná další holky já nevím, ale tyhle dvě právě, byly úplně stejně jako ty. Měly proti princovi odpor a tak to někdo musel změnit, aby to milovaly. Když se ten drink vypije zapomeneš na svou starou lásku a přátelství a nahradíš ji láskou k někomu jinému, který do toho nápoje vložil trošku své osobnosti."

"A co když já..."

"Budou se snažit dalšími způsoby, aby jsi se stala takovou taky. Nevím přesně jaké, tenhle způsob se vždy povedl a nikdy neselhal. Jsi první. Takže poslouchej mě dobře. Jestli tohle nechceš, předstírej, jak jsi do prince zamilovaná až po uši a kdyby se tě někdo ptal na ten přípitek co jsi vylila, tak jsi něco z něho vypila. Stačí totiž pouze kapka a vše se změní. Čím víc toho vypiješ tím horší to pak je."

"Udělám cokoliv, ale prosím dostaň mě odtud!" přimáčkla jsem se kněmu, že mezni námi nezůstal snad ani milimetr místa.

"Slibuji." Pak mi dal rychle pusu, ale mohlo to trvat ještě déle, kdyby na dveře nezaklepaly moje dvě služebné. Vstoupily dovnitř s krásnými šaty v ruce.


"Tak měj se dobře Cass. Jsem rád, že jsem tě mohl navštívit. Kdykoliv budeš chtít budu tu pro tebe." . Uklonil se mi a mým služebným a odešel dveřmi. Usmála jsem se. Teď tu stojím jenom s Kolliou a Sussy. Sussy mi podá ty nádherné šaty. Kéž by tu mohl Algol zůstat a tančit se mnou. Kollia mi rozepne šaty co mám na sobě a stáhne mi je dolů. Navleču si ty růžové a Sussy mi zapne zip, Kollia uhladí látku a upraví ramínka. Kytku z vlasů mi sundá a přijde s hřebenem v ruce. Vlasy mám volně a v nich růžovou kytku. Sussy mi nakonec dá do ruky malou taštišku, ve které mám jenom řasenku a rťenku, kterou mě později i namalovaly. Dále jsem si nasadila lodičky.

"Kollio? Mohla bys mi sehnat malou fotku prince? A taky bych chtěla tu fotku, kde je se svým bratrem, tu co je tady na chodbě na stěně."

"Hned to udělám. Služebná slečny Ollie pro ni sehnala plno fotek, že je může prodávat." řekla a zmizela ve dveřích. Do minuty byla zpátky a měla o fotku víc, kde byl princ s celou svou rodinou.

"Děkuji Kollio." poděkovala jsem ji a strčila fotky do malé taštičky.

"Kdy že nás to princ navštíví?"

"Asi za tři dny slečno. Těšíte se. Ostatní dívky už se nemohou dočkat."

"Ráno jsem prince moc nemusela, ale čím se toho o něm dovídám, příjde mi čím dál lepší. Určitě to bude skvělý budoucí král a ať si vybere jakoukoliv z nás, určitě k tomu bude mít dobrý důvod."

Kollia i Sussy přikývly. Brabentily jsme dál, až jsme se dostali k rodinám Sussy i Kollie. Hodinka uběhla strašně rychle a tak mě odprovodily služebné dolů k mému stolu, kde už seděla Deede i Fesily. Na jídlo jsme si vybrala už každá něco jiného. Deede salát, protože se rozhodla držet dietu a Fesily pořádnou porci svíčkové. Já jsem se rozhodla, že si vyberu jenom polévku, hovězí vývar.

A pak přišel tanec. Každá z nás jsme dostala tanečního partnera, který nás učil základní kroky.

 

Po hodině nám dali konečně pohov a pustili pořádnou disko hudbu. Ale já s Tinny na to moc nejsme a tak jsme jenom tak seděly a přihlížely. Kdyby tu byl Algol, šla bych tancovat s ním a hned. Zatím co tak pozorujeme ostatní holky, hudba se náhle přeruší a začně mluvit do mikrofonu nějaký mužský hlas. S Tinny se posuneme dopředu, abychom toho chlapa viděly a jak ho uvidím, zjistím, že dnes se mi splnilo moje přání i obava. Je tu neočekávaně princ Loid. O proč?

"Milé dámy. Neměl jsem v plánu vás navštívit už dnes. měl jsem plno poviností, s kterými si musí vědět budoucí král. Jeli jsme s mým bratrem okolo vás a tak mě napadlo, že bych se na chvíli stavil. Doufám, že vás moje přítomnost nezaskočila. Dnes jste měly těžký den, takže bych se vás chtěl zeptat na plno věcí osobně, každé z vás. Prosím o hudbu. Zatančíme si? Chci se seznámit s vámi, u některých z vás neznám ani křestní jméno."

Hudba začne a jak princ sestoupí z podia nahrne se k němu plno holek, včetně Tinny a tak se du nahnat taky. Někdo křičí: "Loide! Tady!" někdo zase: "Princi! Jsem tady!" a tak dál. Princ nás ale srovná do řady vedle sebe a dívá se na nás. Stojím mezi Deede a Pegg. Princ mezi námi postupně prochází a ptá se na naše jména. Čekala jsem, že k tanci vyzne nejprve třeba Ollie nebo Josiu, Deede nebo Tinny, ale on je tak praštěný a vybere si mě. Udělám úsměv (který je falešný) a podám mu ruku. Ostatní se na mě nabručí a sednou si na své místa.

"Takže Cass?"

"Takže Loid? Celkem prapodivné jméno. Až kapku komické, ale má svůj půvab." zasměje se.

"Je to tu úžasné. Pokoje a celé tohle prostředí. Váš zámek musí být ještě krásnější než tady. Musí být nádherný." pokračuju.

"To je."

"A mám jednu otázku: Proč jste si nás vybral tolik?"

"Rodiče. Oni to takhle měli stejně a trvají aby se to stalo tradicí. Budete tu bydlet ještě tři dny a pak půjdete do paláce. Ale tam vás zůstane míň."

"Aha. Takže vy jste si nikdoho nechtěl najít? Chcete nás vúbec?"

"Původně ne. Ale změnil jsem názor. Tak hrozné to asi nebude."

"Dobře. A co se stane, když se vám některá z nás nebude líbit?"

"Podle té jejich hrozné tradice by měli zůstat v naší říši a stát se nějakou kladnou pohádkovou postavou, ale já bych chtěl aby jste se mohly vrátit zpět do vašeho světa, běžného života."

"A rozhodl jste se vůbec v něčem sám? Nebo to snad rozhodují ostatní za vás?"

"Až si některou z vás vyberu a stanu se králem, tak už si můžu dělat co chci, ale teď ještě o plno věcech rozhoduje můj táta. Kdybych se měl rozhodnout podle sebe, tak by to bylo úplně jinak."


Jak zkončila píseň tak začne tančit s Ollie, Fesily, Deede a ostatníma. Já jsem si zašla ke stolu napít svého čaje, ale pak mě vyrušily moje služebné Kolia a Sussy.

"Co se děje holky?"

"Slečno, máte návštěvu. Čeká nahoře ve vašem pokoji."

"A kdo to je?"

"Pan Friol." odpoví Sussy.




 





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.