retardovaný unicorn

Cassina anime povídka 4.díl


Agres mi slíbil, že půjdeme k němu domů. Prý si už se mnou neví rady, takže mi prozradí své malé tajemství. Byli jsme ve vedlejší ulici od ulice, kde bydlím já. Když jsme přišli k tomu nádhernému domu, vzpomněla jsem si na včerejšek. Algol.
Agres zazvonil na zvonek a čekali jsme, kdo příjde otevřít.
Po půl minutě otevřela krásná dívka se sladkými růžovými vlasy, jako má Ollie- školní drbna. Tahle dívka, ale působila přátelsky narozdíl od Ollie.
"Vedeš nám návštěvu Agre?" zasmála se a uvítala nás. Vešli jsme na malou chodbu.
"Tohle je Cass, Amio. A tohle je Amia, Cass. Moje sestra."
"Ahoj Cass! Muselas udělat na Agra velký dojem. Nikdy si žádné přátelé domů nebral."
"Zmklni Amio!" okřikl ji Agres.
"Budeme kamarádky Cass? Jsem jenom o rok mladší než ty a-"
"Cass pojď!" táhl mě Agres od Amii někde dál.
"Nechovej se ke mně a ani ke Cass takhle!" zvedla Amia hlas.
Agres mě zavedl do jeho pokoje. Byl na kluka strašně pěkný, ale nezvyklý. U mého bratra to znám. Všude bordel, kam se podívám, plagáty rockových skupin, oblečení všude kolem.
"Sedni si." podstrčil mi židli. Sedla jsem si a dívala se na něj co se stane.
"Tak co si o mně myslíš?" začal.
"To už víš!" odsekla jsem mu. Naštval mě svým chováním. První den a částečně i ten druhý byl strašně příjemný pohodový kluk a teď je z něj takový... taková obluda! Jak se to chová k sestře?
"No tak... Proč si myslíš, že jsem... no však víš co!"
"Já nemyslím. Já to vím!"
"Nedá se s tebou domluvit Cass!"
"Tak mi řekni jak to je!"
Hluboce se nadechl a posadil se na pohovku.
"Umíš mlčet? Budeš to muset držet v sobě to tajemství až do hrobu."
"Kdybych to někomu řekla, pošlou mě do blázince."
Zasmál se. Už byl trochu v klidu.
 
Vstal a šel k otevřeným dveřím, ven na terasu. Vlasy co mu trčeli do očí si dal za uši.Zničeho nic se z venku přivlál silný vítr a vlasy agresovi lítali úplně do všech stran. Agres zavřel oči a začal se třást jako by mu bylo zima. Vítr ustal a na jeho tvář dolehlo několik slunečních paprsků. Jeho záda nabrali zlatou barvu. Nejdřív to bylo kolečko o průměru hrníčku na čaj, ale postupně to mělo průměr hrnce a nakonec měl zlatou barvou pokryté celé záda až do boků. A následovalo, něco co se seběhlo strašně rychle. Zlatá záře se rozprskla do celého pokoje. Explodovala. Zlatá záře mně oslepila na pár sekund a jak se rozpadla a zmizla a... Agres už měl na zádech krásné bílé křídla.
Agres(v tuhle dobu Algol) přišel ke mně a chytl mě za ruku.
"Poletíme někde, kde bude bezpečnější mluvit."
Odlepil mě od země tak rychle, že jsem si toho ani nevšimla. Držel mě v náručí. Chytla jsem se ho kolem krku.
"Připravená?" mrkl. Přikývla jsem.
Vyšel ven a rozběhl se po zahradě. Jako letadlo na dráze se pomalu vznesl a už jsme byli v oblacích. Postupně jsme stoupali, až jsme viděli celé naše město, včetně našeho baráku.

Přistáli jsme v lese, za našim městem. Nejdřív jsme šli asi tak sto metrů k jedné jeskyni. Prošli jsme jí a na konci čekalo něco překrásného. Byl to kouzelný les. Všude létaly malinké světýlka. Z dálky šel slyšet šum potůčku. Před námi byl velký dřevěněný domek. Na větvích stromů byly zavěšeny lampiony. Agres mě chytl za ruku.
"Vítej v kouzelném lese. Tady vše to začalo. Měl bych ti představit jednu rodinu."
Přišli jsme k dveřím. Agres zaklepal. Své křídla měl stále roztažené.
"Á... jaká milá návštěva. Pan Algol a..." otevřel nám ćhlap. Měl asi tak kolem dvacýtky.
"A slečna Cassandra. Potřebuji mluvit s Friolem." doplnil Agres.
"Pojďte dál. Zavedu vás k němu do kanceláře."
Dům byl krásný stejně jak venku. Prostě nepřekonatelně okouzlující.
Vešli jsme do dveří. Všimla jsem si, že Agres už nemá křídla.
V kanceláři za stolem seděl chlapík stejně starý jako ten co nám přišel otevřít dveře.
"Algole? Copak se děje? A koho k nám přivádíš?"
"Friole! Dostal jsem se tak trochu během své mise do problémů."
"Problémy byly, jsou a budou Algole. Někdy se jim nedá vyhnout a určitě alespoň jednou bude mít každý z nás nějaký problém." řekl klidně Friol.
"Tohle je Cassandra. Zjistila, že nejsem tak nějak zcela normální člověk, takže bys jí měl o tom něco říct, aby neměla špatné mínění o nás."
Friol přikývl a podíval se na mě.
"Takže Cass... Myslíš si, že všechny bytosti co si člověk vymyslel jak si namlouvají, veskutečnosti existujou?"
"Jaké například?"
"Cass. Nemůžeš nikomu povědět, ani rodičům a sourozencům, cos tady viděla. Tady je říše fantazie, kterou si vytvořili lidé. Lidé se už jaksi domnívají o naši existenci, tohoto světa, ale neví, kde ten náš svět je. Nepokoušej se sem znovu dostat. Jsou jen dva zbůsoby jak se tu dostat."
"Takže tohle je nějaký... pohádkový les?" divila jsem se.
"Dá se říct, že ano. Tady na zami existuje ještě fůra podobných světů jako ten náš. Lidé o nich neví. Tady žijou tak zvané mýtické bytosti. Když bys jela třeba do Paříže, tak na jednom místě se můžeš dostat do říše romantyckých dívčích románů. V temných uličkách NY se dostaneš do horrorů a sci-fi příběhů. Tady v našem světě žijí víly, elfové, skřítci, andělé i draci. Máme to tu rozdělené do několika skupin. Máme tu  jako královskou rodinu. Ze všech těhle světů jsou pouze dva, ve kterých máme ještě královstí, kde se vedení země dědí z generace na generaci. Jeden rod už vymřel, neměli syna a tak tady máme další rod."
"A...co s tím má tohle společnýho? Se mnou a s Agre...Algolem?" nevěděla jsem jestli mám Agresovi říkat Agres nebo Algol.  


"Algol má od této královské rodiny, hlavně od prince Loida speciální misi, při které tě musí po dobu dalšího týdne, abys byla v bezpečí, protože se staneš taky jednou z nás. Myslím to obecně, staneš se obyvatelkou tohoto světa. Taky to bude Fesily, Deede,  z vaší skupinky, kterou máte."
"Cože?"
"Taky tu bude patřit Ollie, Josia, Filip a Tinny. Uvažujeme jestli bychom si nevzali i Pegg. Vy všechny dívky, které jsem jmenoval, budete pozvány na ples. Princ si vybere pět z vás, s kterýma se blíže seznámí. Budete mít každá vlastní apartmá, v luxusní vile nedaleko paláce. Jedna z vás se stane princeznou, později královnou. Počítali jsme to a mělo by vás být na plese přesně patnáct. Další dívky příjdou z jiného města. Dívky, možná i ty nebo tvoje kamarádky, kteréprince neokouzlí a nebudou patřit mezi pětici, budou dány do školy, kde budou mít výuku a podle testu, se zjistí, čím se stanou."
"A čím?" Tohle celé nedávalo smysl.
"To je zatím tajné. Budete mít možnosti tři. Ale teď zpátky. Fesily a Deede už jsou pod dozorem. Je to Will a George. Mají stejné poslání jako tady Algol. Filip bude přijat zítra a bude mít na starosti Tinny. Erik, Dominic s námi už jsou. Erik má Ollie a Dominic Josii. Pegg by možná měl Adam."
"Co? My budeme bojovat o prince? A jedna z nás bude princezna? A co když nechci se toho to zůčastnit?"
"Neboj se Cass. Až uvidíš prince budeš jeho krásou doslova omámená." uchechtne se Friol jako by v tom měl nos on. Jak tohle může vědět? Jak může vědět, že se mi bude ten náfuka líbit?
"A jak se sem dostanu? Co na to budou říkat rodiče? Když o tom nikdo nesmí vědět, tom mám jako z domu utéct a být nezvěstná. Bude mě hledat policie, moje rodina bude nešŤastná a já bych se tady ulejvala v paláci a honila prince?"
"Dobře poslouchej. Za týden příjde do vaší stránky pošta. Bude tam plno obvyklých dopisů jako každý den, ale jeden dopis bude určen pro tebe. Bude to z tvé střední školy, že tě přijímají. neboj se vše bude zařízeno. Škola bude po tobě chtít, aby jsi nastoupila už další den. Další den budeš mít už zbalené věci, jako že jedeš na svou kolej, to stejné budou předstírat i tvoje kamarádky a budete čekat na svůj odvoz luxusní limuzínou. Potom se ocitnete tady. O vaše příbuzné se nebudete moct bát."
Friol se natáhl na druhý konec stolu pro nějakkou fotografii. Nějaká fotka nějakého pokoje.
"Tohle je jeden z pokojů pro každou z vás. Každá budete mít vlastní koupelnu, vlastní služebnictvo. Na každou z vás připadnou dvě komorné a jedna organizátorka."
"A ta dělá co?"
"Bude ti připravovat schůzky s princem nebo s jinými váženými lidmi. Taky ti bude chystat každodení program. To je asi vše. Jsem rád, že jsem tě poznal Cass." zvedl se a protáhl se. Pak nás odprovodil s Algolem (Agresem) k vstupním dveřím. Algol se proměnil a vznesli jsme se. Kouzelná říše rázem zmizela a proměnila se v černočernou tmu.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.