Rere blog

Představujeme koleje: Nebelvír

Salut,

Další díl z naší série o Bradavických kolejí je tady! Moc se omlouvám, že je to tak pozdě, ale ve škole jsme měli velký frmol a ješte mít budeme (teď máme Vánoční prázdniny, ale v lednu příjdou čtvrtletky apod.)


Ale dost řečí o mudlovské škole a vrhneme se na kouzelnickou školu! Pokud stále nevíš, v jaké koleji jsi, tak zkus tenhle kvíz (je pro lidi, co znají svět Harryho Pottera). A pokud k nim nepatříš a stéle chceš vědět, v jaké kolej jsi, tak tady je jen pro nefanoušky. Pokud jsi v Mrzimoru, článek o něm zde a ti, co mají ve znaku lva, jdeme na to!


Nebelvír

Možná tě čeká Nebelvír, 
kde mají chrabré srdce; 
odvaha, klid a rytířskost 
jdou u nich ruku v ruce. 


Název: Nebelvír; anglicky Gryffindor; slovensky: Chrabromil 
Barvy: červená a zlatá 
Zvíře: lev 
Živel: oheň 
Učitel: Minerva McGonagallová (učí přeměňování) 
Duch: Skoro bezhlavý Nick 
Nebelvírský den hrdosti: 22. března 


Zakladatel: Godrik Nebelvír

V angličtině Godric Gryffindor. Narozen někdy před rokem 976 v Godrikově Dole v Anglii. Říkalo se o něm, že je jedním ze čtyř nejlepších čarodějů té doby a byl mistrem v kouzelnických duelech. Na svých studentech si cenil odvahu a statečnost. Také nejvíce propagoval přijímání mudlorozených na školu. To on vyrobil moudrý klobouk, aby mohl rozřazovat studenty i po jejich smrti. Jeho blízký přítel byl Salazar Zmijozel, ale postupně se přátelství zhoršovalo. Vše vyústilo v událost, kdy Salazar vytvořil Tajemnou komnatu a odešel ze školy.
Jeho relikvií je Godrikův meč, který často sídlí v pracovně ředitele Bradavic. Nikdy se nestal viteálem. Má kouzelnou moc nasávat do sebe to, co ho posílí a odolávat tomu, co by ho mohlo poškodit (např. nemůže zrezivět nebo se zašpinit, ale může vstřebat baziliškův jed).
Portréty ho vyzobrazují jako vysokého, svalnatého muže s rudými vlasy a plnovousem připomínající lví hřívu. Má zelené oči, světlou pleť a vždy je u něj jeho meč. Také nosil rudé opotřebované rukavice.
Často o něm mluví jako o pragmatickém muži (vytvořil moudrý klobouk) a čestném bojovníkovi (proti mudlům bojoval mečem, proti kouzelníkům hůlkou). 


Vlastnosti koleje:

Předsudky jsou takové, že sem buď chtějí všichni (vždyť být hrdinou je vždy cool), nebo sem nikdo nechce (všichni chtějí být jako Harry, ale já ne,...)

odvaha, statečnost, rytířskost, odhodlanost, troufalost, drzost (a další ctnosti jsou ve videu)

Jednou větou: nebelvír by zemřel místo vás.
 

Společenská místnost: 

Asi netřeba dlouho představovat. Popsána v každém filmu a knížce (v výjimkou relikvií smrti). V sedmém patře na konci chodby je pověšen obraz Buclaté dámy (tady odkaz na to kdo vlastně je) a když jí řeknete správné heslo (to se často mění), tak vás pustí rámem obrazu úzkou chodbičkou do společenské místnosti. 

Ta se nachází ve věži, takže kruhová místnost, kde je vidět na školní pozemky. Útulná, plná teplých barev (červená a zlatá) s krbem na jedné straně. Dále křesla, stolky a nástěnky. Často se využívá k velkým oslavám, např. při vítězství ve famfrpále.
Ložnice jsou dál ve věži, stačí jít po točitých schodech nahoru. Jedny schody vedou do dívčích ložnic, ty druhé do chlapeckých ložnic. Do dívčích ložnic, se nedostane žádný chlapec, protože se schody mění na skluzavku, když po nich jde.

Opravdu, pokud stále nemáš představu, tak se koukni na film. Teď o Vánocích dávají.

Studenti této koleje:
Kdybych je všechny měla vyjmenovat všechny studenty, tak tu asi budeme až do Silvestra. Ano, je jich moc. Harry ji navštěvoval a většina jeho přátel. Proto se omlouvám, že u každého není jejich popis, ale koukněte na film (nebo ještě lépe: přečtěte si to) a budete je znát.

Katie Bellová, Levandule Brownová, Colin Creevey, Seamus Finnigan, Angelina Johnsonová, Lee Jordan, Cormac McLaggen, Parvati Patilová, Alice Spinnetová, Dean Thomas, Romilda Vaneová, Oliver Wood, Ritchie Coote, Dennis Creevey, Hermiona Grangerová, Andrew Kirke, Neville Longbottom, Demelza Robinsová, Jimmy Peakes, Harry Potter, Jack Sloper, Fred a George Weasleyovi, Ginny Weasleyová, Ron Weasley, Nigel Wespurt, a mnohem více…

Natalie McDonaldová - spolu s Nicolasem Flamelem jediná reálná postava v sérii, jde o dívku, která zemřela na leukémii dříve, než jí Rowlingová stačila odpovědět na dopis, spisovatelka ji tam potom zařadila. Je zmíněna jen při zařazování. 






Známé fiktivní postavy patřící do této koleje:
Máte tu jejich jména a z jakého seriálu (filmu) pocházejí, někteří jsou v úvodním videu.
Prosím berte některé s rezervou,mohou být na pomezí (např. Hermioně by Havraspár více slušel, ne?)


Superman (Man Of Steel),Mike Wheeler (Stranger Things),Archie Andrews (Riverdale),Jake Peralta (Brooklyn 99),Tris Prior (Divergent Series),Caleb Rivers (Pretty Little Liars), Annie Marks (Good Girls), Peter Pevensie (The Chronicles of Narnia), Clary Fray (Shadowhunters), Moana (Moana), T'Challa (Black Panther), Scott McCall (Teen Wolf), Serena van der Woodsen (Gossip Girl), Arya Stark (Game Of Thrones), Diego Hargreeves (The Umbrella Academy), Mérida (Brave),, Percy Jackson (Percy Jackson Series), Hanna Marin (Pretty Little Liars), Peter Kavinsky (To All The Boys I've Loved Before), John Watson (BBC Sherlock), Eleven (Stranger Things), Jay (Disney Descendants), Emma Swan (Once Upon A Time), Ariel (Disney), Anna (Disney), Mulan (Disney), Pocahontas (Disney)

A tady reálné celebrity:
Daniel Radcliffe (herec), Evanna Lynch (herečka), Tom Felton (herec), J. K. Rowlingová (spisovatelka), Beyonce (zpěvačka), Kate Middleton (britská vévodkyně), Cher (zpěvačka), Selena Gomez (zpěvačka), 


Zajímavosti
♥ Godrikův meč je odkaz na Excalibur, nořící se z jezera – to když se v Relikviích smrti Harry musí potopit do mrazivé lesní tůně, aby meč získal (ačkoli to místo bylo čistě výsledkem zlomyslného Snapeova rozhodnutí uložit jej právě tam), protože v jiných verzích legendy dostal Artuš Excalibur od Dámy z jezera, kam byl po jeho smrti vrácen.
♥ Rowlingová jednou vtipně prohlásila, že Godrik je stále naživu. Že byl zvěromágem a proměnil se v obrovskou oliheň, která žije v Bradavickém jezeře. A že vždy v jedenáct večer se mění zpět na člověka a chodí po Bradavicích.
♥ Není známo, že by měl Godrik nějaké potomky (je jediný ze zakladatelů, který je nemá). Dlouho běžela světem teorie, že Harry je jeho potomkem. Ale tato teorie byla vyvrácena Rowlingovou
♥ Nově objevený druh pavouka byl pojmenován po Nebelvírovi: Eriovixia gryffindori. Podle toho, že má trojúhelníkovitý tvar těla a tím připomíná moudrý klobouk. (Nebo tím chtěli naštvat Rona ☺)
♥ Ve filmech jsou dvojčata Padma a Parvati spolu v Nebelvíru, ale v knihách je Parvati z Havraspáru 


Obrázky:

Nebelvírské bingo - pro plný obrázek klikni zde



Chceš vědět více? Klikni na wizardingworld.com 
Tak co? Čte tohle nějaký Nebelvír? Hodně lidí, kteří nic nevědí o světě HP chtějí být v téhle koleji. 
Kterou kolej mám dát příště?? Havraspár,


Takže Dotazník, podpis a
KONEC
Rere

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.