Relaxujeme na netu

Záhadné bytosti a tvorové

Dnes bych vás uvítala u speciálního dílu po měsíci. No, není tak speciální, ale jelikož je pátek třináctého (podle některých pověrčivých lidí zlý den, pro některé zase šťastný den), tak jsem se rozhodla udělat speciál a dnes se bude týkat záhadných bytostí a tvorů, se kterými si mnozí lámou hlavu. Zahrnu do toho ty nejvíc známe bytosti a také ty méně známé a celkem jich bude deset a na konci článku bude jedno plusko k tomuto tématu.

Malá zajímavost: Pokud nový měsíc v roce začíná v neděli, třináctý den je vždy pátek.


Začneme těmi méně známými případy:

1. Panamský tvor

Skupinu teenegerů vyděsil při procházce na panamském pobřeží záhadný tvor, který prý na ně vylezl z jeskyně. Vyděšená mládež se uchopila klacků a údajně tvora ubili. Nejspíše utekli, ale poté se zase vrátili, aby se přesvědčili o smrti záhadné bytosti. Tvor měl velké břicho, úzké paže, podivnou hlavu a neměl chlupy nebo žádnou srst. Dokumenty předaly odborníkům. Podle většiny prý jde o lenochoda, který kvůli nějaké genetické vadě přišel o srst. Jiní si zase myslí, že jde o mimozemšťana. Co myslíte vy, jde o lenochoda, mimozemšťana, či nějakého jiného tvora?


2. Záhadná bytost z lesa

Tohle byste v lese opravdu potkat nechtěli, že ne? Tento snímek byl v lese v Louisaně ve spojených státech odfocený přístrojem, který se používá při nočním lovu jelenů. Autor pořízeného snímku říká, že slyšel, jak se něco hýbe, ale nevěděl, co to je a tak to jen vyfotil. Když se pak díval na pořízené fotky doma, u této se zděsil. A není se čemu divit. Autor dále říká, že je rád, že tato záhadná bytost nějak nezaútočila, kdoví, jak by dopadl. Také autor dodal, že fotku nijak neupravoval. 

 


3. Tvoreček z Indie

Muž z Indie se vydal k řece nabrat vodu na zásobu. Překvapen byl, když na břehu našel mrtvé tělíčko tvora, kterého nedokázal identifikovat. Neváhal a dovedl své přátele, kteří ho s tajemným stvořením vyfotili. Velmi se spekuluje, že jde o mimozemského tvora (nejspíše mládě). Jiní zase samozřejmě tvrdí, že to je jen podvrh a photoshop. Těžko říct, je tato záhada internetu člověk, mimozemský tvor, žába, nebo jen podvrh?

 


4. Glum z Pekingu

Čínský turista vyfotil na výletě v Pekingu několik fotek zajímavého tvora. Tvor velmi připomíná Gluma z Pána prstenů. Milovníci záhad a diskuze začali spekulovat o největších kuriozitách, ale jejich nadšení k tomuto případu jim překazil jeden jistý herec, který potvrdil, že na fotce není žádný mimozemšťan, ani žádné další mystické stvoření, ale on sám. Prý se s přáteli vydali natáčet krátký film a muž s tímto převlekem si potřeboval odskočit. Najednou ale z křoví vyskočil turista, vyfotil herce a zmizel. Ačkoliv teda víme, že tohle nebyl pravý Glum, nejsme si jisti pořádně. Co když, co když...

 


5. Skřítek

V létě 2012 narazili turisté v africké Namibii na divného tvora, velmi připomínajícího skřítka. Byl vysoký necelý metr, měl velké špičaté uši a dlouhé drápy. Lovci na něj vystřelili a skřítek utekl do lesa. Později ho lidé vypátrali a zastřelili, protože na ně troll údajně zaútočil.


6. Čupakabra

Možná už jste o čupakabře slyšeli, protože tento tvor už je profláklejší, než 5 případů před tímto. Ale ještě to nepatří k těm nejznámnějším, tak jsem to zařadila do této skupiny. 
Čupakabra je legendární zvíře, údajně žijící na některých částech Severní a Jižní Ameriky. Existuje mnoho případů, a tak jsem vybrala jen jeden. 
Poprvé byl tento tvor spatřen roku 1995 v Portoriku. Údajně prý zabila osm ovcí a vysála jim krev... Zvíře se dále začalo objevovat v Mexiku, Texasu a dalších státech. Naposledy byla viděna rodinou na texaské farmě a dokonce odchycena a nafilmována. Tohoto tvora většinou známe z fotek na médiích mrtvého. Lidé řeší, jestli jde o skutečnou čupakabru, nebo zdegenerovanou šelmu. Čupakabra se ale velice podobá kojotovi, nebo lišce. Jediné, co je zajímavé, a nemá to s kojotem, ani liškou společné, je čupakabřina holá kůže bez srsti.

 


Teďkom už se ale vrhneme na známé záhadné bytosti a tvory, které určitě znáte, nebo jste o nich aspoň zaslechli:


7. Lochnesská příšera

O příšeře skotského jezera Lochness jste určitě slyšeli, a víte, oč se jedná. Podle pozorovatelů jde nejspíš o 15 až 20 metrů dlouhého tvora s 3 metrovým dlouhým krkem. O Lochnessce se rozpoutaly diskuze už v roce 1871 a od tohoto roku 19. století po 30. léta 20. století bylo ohlášeno mnoho případů, setkání, či spozorování s příšerou Nessie. O nejbližší a nejtěsnější kontakt s ní byl ohlášen roku 1933, když manželé jeli autem a museli na cestě zastavit, protože se přes cestu plazilo velké, tmavé stvoření, které hned zmizelo ve vodě. Dále bylo pořízeno noho fotografií, ba i dokonce krátkých zfilmování tohoto záhadného živočicha. Pokud Nessie skutečně existuje, je velmi pravděpodobné, že jde o druh, či potomka druhohorského ještěra Plesiosaura (který je vlastně skoro stejný, jako Lochnesska).

 


8. Yetti

Neboli synonymem "sněžný muž" obývá zasněžené hory v Himalájích a dalších velehorách. Yetti je popisován jako mohutný primát, chodící po zadních končetinách s bílou, šedou, nebo černou hustou srstí. O existenci víme díky velké stopě ve sněhu, kterou prý našel anglický důstojník Laurence Wadell. První fotografie stopy byla pořízena roku 1937 Frankem Smythem. 14. února 2013 malá skupinka chlapců narazila na velké stopy, které se rozhodly následovat a zastavili u křoví. Asi 30 metrů od nich stálo chlupaté stvoření , které se vyděsilo a uteklo. Totéž udělali i chlapci. Jinak se spekuluje, že Yetti může být zkříženým potomkem ledního a hnědého medvěda. 

 [Unsupported element format]


9. Big Foot 

Je vlastně také Yetti. Rozdílem ale je, že nežije v zamrzlých Himalájích, ale v normálních lesích. Tady je pár fotek Big Foota:


10. UFO

Ufo znamená z překladu z angličtiny neidentifikovatelný mimozemský objekt. Což ani nemusím vysvětlovat, oč jde, jelikož víme, že se létající talíře objevují čím dál více. Vláda nám zatajuje mimozemskou existenci. Tak co, jste nevěřící skeptici, nebo na ufony věříte?

Prý pitvání ufona ze ztroskotané lodi, pravé, či falešné?:


Tak snad se vám článek líbil. Pokud byste se chtěli ještě něco dozvědět, jsem schopna udělat druhý díl. :)

Příště se nejspíš můžete těšit na můj narozeninový speciál s fakty o mě.

Okureček





 





Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.