Relaxujeme na netu

Fakta o Ledovém království#2.díl

Dnes se po měsíci a několik dnů vrátím zpátky k zajímavostem o Ledovém království. V minulém díle jsme se dozvěděli 26 zajímavostí o tom, jak se tento animovaný film vytvářel. V tomto díle na vás čeká dalších 26 faktů, které se tentokrát budou týkat spíše postav a nějakých maličkostí, které jsme ve filmu mohli zahlédnout, a nebo na to náhodně někde narazit. Doplním to pár komentáři a samozřejmě na rozveselení článku i obrázky. Takže jdeme na to!


1. Frozen v květnu 2014 (půl roku po premiéře) vydělalo již 1, 219 miliardy amerických dolarů. Načež  se tak stalo pátým nejúspěšnějším filmem všech dob. Mezi animovanými pak finančně dokonce neúspěšnějším.

2. Před Ledovém království se uváděl krátkometrážní film Get a Horse!, na který se můžete podívat zde:

Krátkometrážní film je většinou plusko k normálně dlouhému filmu (např. Na vlásku+Na vlásku, Šťastně až na věky, Ledové království+Oslava v Ledovém království atd.). Takový film většinou trvá kolem 7 minut.

3. Jak jsme se teď dozvěděli, před tímto filmem jsme v kinech mohli vidět krátkometrážní film. Když film končil, po všech závěrečných titulcích následuje scénka se sněhovým obrem Marshmallowem.

4. Teď jen taková od věci zajímavost. Herečka a zpěvačka Kirstie Maldonado podle sněhuláka Olafa pojmenovala svého sněhobílého huskyho.

 

                           Kirstie a Olaf                                                            Husky Olaf, ten je krásný

5. Kristen Bell si díky Frozen splnila svůj celoživotní sen. Už od malička toužila po namluvení kreslené postavy, a to již od té doby, kdy viděla pohádku Malá mořská víla (z roku 1989) a Aladdin (z roku 1992). Tenkrát jako dítě natočila svůj hlas, kde nazpívala několik skladeb z Malé mořské víly, mezi nimi i ''Part Of Your World''. Tyto nahrávky jsou z jedné části důvod, proč dostala roli Anny.

                                                                           Kristen Bell

6. Idina Menzel ztvárnila již dvě Disney postavy. A to Elsu (Ledové království, 2013) a Nancy Tremaine (Kouzelná romance, 2007).

  


7. Když se Elsa připojila k Disney princeznám, byla jediná kdo nebyl teenager. Jelikož je Frozen americký film, a v Americe je plnoletost označována až v 21 letech, Else je tím pádem 21 let. Anně je 18.

8. Ačkoliv sněhová nadílka, která pohltila překonává veškeré sněhové rekordy, největší sněhová nadílka, o které máme záznamy, je 192 centimetrů v Silver Lake v Coloradu, která napadla za jediný den v roce 1921. Někteří předpokládají, že tento rekord už byl překonám v odlehlejších oblastech, ale nebyl přítomen nikdo, kdo by podal o tom zprávu. 

9. Sobi jsou skvěle připraveni na sníh a jsou schopni snížit teplotu v nohách na bod, aby v extrémně mrazivých a větrných podmínkách dokázali udržet stabilní teplotu zbytku těla. Jsou také velmi rychlí; čerstvě narozené sobí mládě dokáže hravě předběhnout člověka, což vysvětluje, proč se Kristoff spoléhá hlavně na Svena, když se potřebuje co nejrychleji dostat k Anně.

10. ''Sněhová královna'' Hanse Christiana Andersena, podle níž je film založen, je nejoblíbenějším dílem Jejího veličenstva-dánské královny Margrethe II. 

11. Pokud původní ''Sněhovou královnu'' od H. Ch. Andersena znáte, můžete vědět, že je zlá. Takovou podobu si měla zachovat i Elsa, ale po slyšení písně ''Let It Go'' tvůrci změnili celý děj filmu a zlá Elsa byla vyškrtnuta ze scénáře. Zlou Elsu mnozí přezdívají jako ''Evil Elsa''. Takhle měla Evil Elsa vypadat:

 

                   S blond vlasy                                                              S černými vlasy

Známější je však s černými vlasy.

Dokonce tu máme i gif s Evil Elsou...                   ...Který dokonce předělali na hodnou Elsu.

 


12. Když už jsme u té Evil Elsy, takhle měly vypadat původně sestry a jejich oblečení:

 Anna měla svou podobu stále stejnou.

 Oblečení Evil Elsy na korunovaci.

Po změně Elsy bylo mnoho možností korunovaci.

 Kterou korunku?

 Tolik možností na účes pro Elsu!

Původní oblečení a podoba Anny a Kristoffa:

 


13. Jak jste se v minulém díle s fakty dozvěděli, že Ledové království se odehrává v Norsku, tak Arendelle v Norsku skutečně existuje. V názvu je jen pár odlišností. 


14. Ve scéně, kdy král listuje v knize, aby našel cestu ke Trollům, na stranách můžeme vidět zvláštní abecedu. Nápadně připomíná elfské runy z trilogie ''Pán prstenů''.

 


15. Rodiče Anny a Elsy, král a královna, král se jmenuje Adgar a královna Idun.

    


16. Když už jsme u těch jmen postav, které nikdo jménem ve filmu neoslovil, tak tady je další: Kůň Hanse, který před korunovací srazí ale i zachrání Annu se jmenuje Sitron, což v v překladu z norštiny znamená citrón.


17. Ve filmu Velká šestka, který je od stejných tvůrců jako Ledové království se objevil Hans, a to dokonce dvakrát. 

Prvně, když Hiro s Baymaxem navštíví policejní stanici a služebník se otočí aby něco podal nebo zapsal a za ním na nástěnce jdou vidět přiložené papíry se zločinci, kteřé se hledají a mezi nimi je i Hans.

A pak, když Hiro ukazuje partě Baymaxovu vylepšenou ruku a když Baymax ji převede, ruka proboří zeď a sochu. Socha představuje Hanse.


18. Na korunovaci se objevily dvě dámy, které připomínají Disney princezny Popelku (Popelka) a Tianu (Princezna a žabák). Jestli to jsou opravdu ony se neví, spíše je to náhoda, že jsou si podobné.

 


19. I když nevíme jistě, jestli do Arendellu zavítaly Tiana a Popelka skutečně, tak se ví moc jistě, že Arendelle navštívila Locika s Evženem (Na vlásku, 2010), což potvrdilo i samo studio. Přesněji jsme je mohli zahlédnout na okamžik ve scéně, kdy Anna vybíhá z bran království.


20. Studio Disney potvrdilo, že Anna, Elsa a Locika jsou sestřenice. Maminka Lociky a maminka Elsy a Anny jsou sestry.

21. Spekuluje se o tom, že rodiče Anny a Elsy zemřeli po tom, když jeli na svatbu Lociky a Evžena (Na vlásku; Na vlásku-šťastně až na věky). Také se spekuluje, jestli ztroskotaná loď v Malé mořské víle, kterou jde Ariel prozkoumat, nebyla právě jejich.


22. Se svými 420 tisíci vlasy má Elsa víc, než čtyřnásobný počet vlasů než průměrný člověk. Ačkoliv Locika známá svými dlouhatánskými vlasy, má jich míň, a to 27 tisíc.

23. Jak je známo, v každém filmu od Disneyho můžeme vidět někde schovaného Mickey Mouse (nejznámnější postava od Disneyho). Ale nikdy ho není jednoduché najít. Tomu je tak i v Ledovém královstvím, a to, když zmrzlá Anna navštívila potulnou stanici Oakena a prochází za regálem. Za krabicí v regálu uvidíme maličkého Mickey Mouse.


24. K Frozen (Ledovému království) patří krátkometrážní film Frozen Fever (Oslava v Ledovém království).

25. Zajímavosti o krátkometrážním filmu Frozen Fever: 
-Tento krátký snímek byl uváděn před Popelkou (2015)
-V písni ''Making Today A Perfect Day'' můžeme vidět Baymaxe z Velké šestky. Tedy jen hlavu, protože je to Snowgie s jeho hlavou.

Píseň z Frozen Fever si můžete poslechnout zde:

Originální znění, angličtina: Frozen Fever-Making Today A Perfect Day:

České znění: Oslava v Ledovém království-Ať parádní den je jako sen:

Slovenské znění: L'aďová horúčka-Skvelý, dokonalý deň


26. Studio Disney oznámilo, že se chystá Frozen 2!!! Mělo by vyjít asi tak roku 2018.


Tak a zajímavosti jsou u konce. Doufám, že se vám líbily. Budu ráda za každé zhlédnutí, za každé plusko, za každý komentář a projev.

ZDROJ: ČSFD (Česko slovenská filmová databáze)

Udělám jen pár reklam:

Pokud vás Disney zajímá, můžete podpořit mou facebookovou stránku likem a aktivitou: https://www.facebook.com/Disney-Is-Forever-In-My-Heart-901758099848165/timeline/?ref=hl

Sestřenice má skupinu o animácích a hledá nové členy, kdo hledá skupinu, může se přidat, bude moc ráda: http://www.hryprodivky.cz/skupiny/d/9587/animaky

Dále se chci zeptat, o čem byste chtěli příští článek na mém blogu:

1. Třetí díl (poslední) faktů o Frozen
2. Fakta o jiném filmu (Disneyovka, Pixarovka, nebo od jiného studia)
3. Doporučení filmů 
4. Žebříček mých oblíbených písní
5. 50 faktů o mně
6. Postavy v reálu
7. Chyby ve filmech
8. Názorovku
9. Zábava (vtipy v obrázcích)
10. Něco jiného-napište co.

Jo a jinak v listopadu se můžete těšit na cestovní deník-Anglie 2015.

Ahoj v příštím článku.
Okureček








                                                                                      










Komentáře

FrozenElsa(ED)

Nechci být vlezlá ale fakt číslo 21 se mi nezdá. Kdyby rodiče Elsy a Anny odjely na svatbu Lociky a Flynna, tak by se Flynn s Locikou museli objevit na korunovaci (jak si uvedla ve faktu číslo 19) starší protože by jim bylo tak 30 let (nebo alespoň 25 ( ale vzhledem k tomu že bylo řečeno že Flynn je výrazně starší jak Locika to není pravděpodobné)).
Poněvač Elsiny rodiče odjeli v jejich 15 letech + další tři roky = Locika s Flynnem by mohli vypadat starší.... + to že odjeli na svatbu trošku vyvodil seriál Bylo, nebylo ve kterém bylo řečeno že odjeli na diplomatickou misi...smajl

Ale hezký článek (i když jsem vše věděla byl alespoň doplněný hezkými obrázky)smajl a píšeš (asi jako jediná) články které za něco stojísmajl....

FrozenElsaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

FrozenElsa(ED)

okureček: Asi 4 obrázky rozmazané jsou, ale ostatní jsou docela HDsmajlsmajlsmajlsmajl

Mimochodem já se koukala jen na 4 sérii toho seriálu je inspirovaná pohádkou Ledové Království...

FrozenElsaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

FrozenElsa: Mě se to samozřejmě taky nezdá, protože když tam odjeli, Else bylo 18 a Anně 15, tím pádem bylo Locice taky 15, jelikož je stejně stará jako Anna. Z toho tedy vyplývá, že Locika byla ještě ve věži. Ale je to jen fan teorie, já ji nevymyslela, spíš je to taková shoda okolností, protože cesta z Norska do Německa je přes Dánsko, a z Dánska je Ariel, která našla vrak v oceánu. smajl Ten seriál znám od vidění, ale žádný díl jsem ještě neviděla, je to dobrý seriál - mám se zkusit na něj mrknout? smajl
Jinak děkuji, já taky skoro všechny znám, takže to spíš dělám pro zajímavost jiným lidem, kteří o tom neví tolik zajímavostí. Chci se jen zeptat, vidíš ty obrázky rozmazané? Protože mě se roznmazaly, tak nevím, jestli je to jen u mě. Mimochodem děkuji, vážně se znažím dělat dobré, zábavné nebo zajímavé články. smajl

okurečekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

oskarek1211

Zase super článek smajl! Je vidět, že si na tom dáváš opravdu záležet... Jinak by mě doopravdy zajímala všechna témata..smajl

oskarek1211To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.