Psychopatíkův Blog :33

Citáty, které mě v poslední době oslovily

Poslední dobou jsem hodně přecitlivělá ( přece jenom je toho hodně, maturita, léčení a aby toho  nebylo málo, musím řešit, jak půjdu po maturitě, protože hned po maturitě se musím vystěhovat -_-) a útěchu nacházím v citátech. Ať už v těch na internetu, tak v těch z knih, filmů i anime XD

A o pár těch, které na mě působí nejvíc, se s vámi chcu podělit. A uvedu, kde jsem se s nimi setkala.

1. JE LEPŠÍ PŘETRPĚT SVŮJ STRACH, NEŽ TRPĚT VĚČNĚ. ( Creepypasta Feed the Pig)

Souhlasím :3 A momentálně se přesně podle toho řídím. Musím udělat věci, kterých se bojím, jak čert kříže. protože jinak bych se nikam neposunula a svým způsobem trpěla opravdu navždy - ve vězení toho démona, co mě posednul)

2. VŠE, CO JE V ČLOVĚKU KRÁSNÉ, JE OČÍM NEVIDITELNÉ ( Malý princ - Saint Exupéry)

Velká pravda. V zrcadle nevidíme krásnu lidské duše a to nejcennější není to, jak člověk vypadá, ale jaký je. Empatii, laskavost, inteligenci, ochotu, lásku, upřímnost a věrnost nevidíme očima :)

3. SVOBODNÁ VŮLE NEEXISTUJE (Ranon Xinon)

V tomhle citátu se plácám, když se cítím mizerně :D Něco na něm je. neexistuje, pokud za ní nebojujeme, ale můžeme si jí vybojovat, když si ujasníme priority. A na to navazuje další citát

4 SVOBODA S SEBOU NESE ZODPOVĚDNOST, A PROTO LIDI DĚSÍ ( už nevím, kde jsem to slyšela)

Je to tak. Svoboda s sebou nese velkou zodpovědnost v našem rozhodování. nemůžeme pak na nikoho shazovat naše špatná rozhodnutí a neúspěchy, když si je zaviníme sami. A proto je svoboda tak děsivá. když nám někdo něco nařídí, musíme to udělat. A když se nám to nelíbí, máme to na koho svést a na koho si stěžovat...Ale když jsou naše činy a to, co se děje výsledkem našeho rozhodnutí, můžeme si za to sami. A to může být děsivé.

5. ŠTĚSTÍ NENÍ DOSTAT TO, CO CHCEŠ, ALE PŘEŽIT TO, CO NECHCEŠ ( anime Shūha)

Je to tak. Protože to nás udělá silnými,  když si ještě pak to, co chceme, sami vybojujeme, to je teprve štěstí, kterýho si můžeme opravdu vážit :)



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.