Příběhy k zamyšlení

Příběh-Štěně a chlapec

Ahoj lidi, přidávám další příběh, tentokrát o člověku, který podceňoval štěně, kvůli malé nedokonalosti a díky malému chlapci pochopil, jakou blbost udělal... Nepodceňujte lidi, jen proto, že nejsou stejní jako vy...

                                                                                                                                                             Xally

Příběh o štěněti a chlapci

Malý chlapeček se loudal ze školy a se zaujetím nakukoval do výkladních skříní, když si náhle všiml velké cedule s nápisem: "Prodám štěňátka". Vstoupil do obchodu a zeptal se obchodníka, zda by se na pejsky mohl podívat. Obchodník jej zavedl k ohrádce, kde si hrálo několik štěňat. Štěňata se hned rozběhla ke chlapci a vesele vrtěla ocásky. Jenom jedno štěňátko se pomalinku belhalo a právě ono zaujalo chlapce. Zeptal se kolik stojí a hned se s pejskem začal mazlit. Obchodník řekl chlapci, za kolik prodává jedno štěně. Chlapec sáhl do kapsy, vytáhl pár drobných a řekl: "Rád bych si koupil tohle štěně, ale více nemám. Budu vám však každý měsíc dávat své kapesné, dokud svůj dluh nezaplatím."
Obchodník se podíval na chlapce a řekl mu: "Víš tenhle pejsek má nemocnou nohu. Špatně se mu vyvinula kloubní jamka a tak nikdy nebude moci běhat. Chtěl jsem ho vlastně nechat utratit, ale bylo mi ho líto. Dám ti ho klidně zadarmo."
Chlapeček se smutně podíval na obchodníka, potom se ohnul a vykasal si nohavici u kalhot. Ukázal obchodníkovi svou protézu a řekl: "Ten pejsek má stejnou hodnotu jako ostatní, já toho taky moc nenaběhám. Myslím si, že potřebuje někoho, kdo mu bude rozumět." Pak dal obchodníkovi hrst peněz a s pejskem odešel. Obchodník zůstal jen strnule stát a o něčem přemýšlel.

Komentáře

XallyaX

Nene nepíšu v prvním článku jsem do komentářů napsala, že se inspiruju jednou knížkou, ale někdy si ty příběhy částečně upravím nebo něco doplním....

XallyaXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.