Příběhy k zamyšlení

Příběh-Máš velkou cenu

Zdravím, narazila jsem na tenhle příběh, docela mě to dojalo, tak ho sem dávám, abyste si ho mohli taky přečíst... K tomu článku bych řekla snad jen: "Nešetřete slovy a vyjadřujte své pocity"      

                                                                                                                                                Snad zaujme- Xally


Máš velkou cenu 
Jedna učitelka se rozhodla ocenit své žáky posledního ročníku tím, že jim řekne, co je na nich dobrého a čím vynikají. Každý z žáků se postavil před třídu a učitelka všem řekla, čím je pro ni a pro spolužáky důležitý, potom každému dala modrou stužku, na které bylo zlatým písmem napsáno: "Mám velkou cenu".
Potom učitelka vybídla celou třídu, aby udělala totéž, protože chtěla vidět, jak bude takové uznání působit na společnost. Všem studentům dala po třech stužkách s vysvětlením, že mají stejným způsobem ocenit někoho jiného. Potom měli sledovat účinky takového ocenění, zjistit, kdo komu dal stužku, a o týden později si měli při vyučování probrat výsledky.
Jeden ze žáků se vydal za asistentem z jednoho místního podniku a poděkoval mu tak za pomoc s plánováním budoucího zaměstnání. Připjal mu stužku na košili a dal mu další dvě se slovy: "Naše třída pracuje na takovém projektu o uznání, a tak tě prosím, abys také našel člověka, kterého bys rád ocenil, také jemu předej stužku, aby i on mohl projevit uznání někomu jinému. Potom mi řekneš, jaké to bylo."
Tentýž den se asistent vypravil za svým vedoucím, který byl vyhlášeným mrzoutem. Požádal jej, aby se posadil, a řekl mu, jak se obdivuje jeho tvůrčím schopnostem a zda by mu směl připnout onu stužku. Vedoucí byl překvapen, ale stužku neodmítl. Potom mu asistent vysvětlil princip školního průzkumu a požádal jej, zda by i on nemohl ocenit někoho dalšího, aby se uznání nezastavilo jen u nich. Vedoucí souhlasil.
Když vedoucí toho večera přišel domů, zavolal si svého čtrnáctiletého syna a řekl mu, aby se posadil. "Dnes se mi přihodila zvláštní věc, kterou bych neočekával. Seděl jsem v kanceláři a přišel ke mně jeden asistent, řekl mi, že mě obdivuje a dal mi modrou stužku za tvůrčí schopnosti. Dal mi ještě jednu a požádal mne, abych jí ocenil někoho jiného. Cestou domů jsem přemýšlel, komu bych ji dal a napadl jsi mne ty. Chci ji dát tobě. Mám pořád spoustu práce a stále někam spěchám, když přijdu domů, moc se ti nevěnuju. Někdy na tebe křičím, že nemáš dost dobré známky a že máš v pokoji nepořádek, ale dnes jsem si chtěl s tebou sednout a….. no, říct ti, že pro mě hodně znamenáš. Kromě maminky jsi pro mě ten nejdůležitější člověk. Jsi skvělý kluk a mám tě moc rád !"
Užaslý chlapec se rozplakal. Slzy mu tekly po tváři proudem a nemohl se utišit. Pláč mu otřásal celým tělem. Potom se podíval na otce a skrze slzy řekl: "Tati, víš, já jsem se chtěl zítra zabít, protože jsem si myslel, že mne nemáš rád. Teď už nemusím."

Komentáře

XallyaX

Většina těch příběhů, je založená na pravdě, ale detaily jsou domyšlené.... Asi tak Základní myšlenka je pravdivá...smajl

XallyaXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

XallyaX

Ano, mě se právě taky moc líbil a jsem ráda, že se ti to líbí, chtěla jsem, aby se nad tím lidi zamysleli a uvědomili si co se může stát jen kvůli malinkaté chybičce... smajl

XallyaXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.