Potterhead

Severus Snape #2

SCHOPNOSTI

kouzla:

Snape je skvělí kouzelník, disponující rozsáhlými znalostmi v oblasti kleteb a černé magie, které získal již při studiu. Specializuje se na neverbální zaklínadla, dokonce některá vytváří, což je poměrně ojedinělá schopnost (mezi jeho vlastní zaklínadla můžeme započítat Sectumsempra - řezné zaklínadlo, Vulnera Sanentur - zaklínadlo léčí vážná zranění  a Levicorpus - kouzlo, které člověka pověsí do vzduchu) , je také výborným duelantem. Při souboji dokáže předvídat útoky soupeře a dle toho zvolit vhodnou odrážecí kletbu, porazil například Zlatoslava Lockharta ( se kterým založil tzv. Soubojnický klub), Harryho Pottera nebo se dokázel účinně bránit Minervě McGonagallové s čímž se pojí další schopnost - umění létat, což je magie, kterou spousta kouzelníků nezná a nepraktikuje. Jedním dalším kouzelníkem, o kterém je známo, že umí létat, je Tom Riddle, který pravděpodobně byl Snapeovi v této oblasti mistrem. Za zmínku také stojí informace, že Snape je jediný smrtijed, který vlastní Patrona, souvisejícího se světlou stranou magie.

 

 

Lektvary:

Mistr je termín, který nejlépe charakterizuje Snapeovy schopnosti v oblasti lektvarů, což je předmět, který Snape v Bradavicích učí. Jeho učitel Horacio Křiklan byl na svého studenta patřičně hrdý, považoval ho ta nejlepšího studenta lektvarů vůbec, nikdo nedokázal vytvářet lektvary lépe a rychleji než právě Snape. Díky své patnáctileté praxi dokáže Severus připravit extrémně vzácné a náročné lektvary jako Veritasérum, nápoj pravdy, nebo Vlkodlačí lektvar, který dokáže zvrátit proměnu člověka ve vlkodlaka. Své poznatky z lektvarů, které získal v době studia, si poznamenal do své knihy, kterou však po splnění OVCE nechal ve škole a už se pro ni nikdy nevrátil. Díky knize pak o spoustu let později získal Harry Potter spoustu informací o lektvarech a magii.

 

 

Nitrozpyt:

 Nitrozpyt (čtení myšlenek) je další obor, ve kterém Snape exceluje, i když ho příliš často nepoužívá. Svou schopnost může využít dost krutě, aby z člověka vytáhl informace nebo ho i mučil. S touto schopností souvisí i Nitrobrana, kterou Snape zamezil přístup do své duše všem nezvaným hostům, včetně samotného Pána zla. Nitrobrana se pak stala Snapeovým zvláštním předmětem, který studoval jediný student a to Harry Potter, který byl později ze Snapeových hodin vyloučen a předmět byl zrušen. 

 

 

Pokračování příště.... 

  

 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.