Potterhead

Draco Malfoy #2

Harry Potter a Tajemná Komnata

Draco je druhým rokem v Bradavicích a jeho otec mu zařídí post chytače ve zmijozelském famfrpálovém týmu a jako třešničku na dortu jemu a ostatním členům mužstva koupí nejnovější závodní košťata Nimbus 2001. V utkání proti Nebelvíru má Draco díky novému koštěti oproti Harrymu jasně navrch, ale kvůli vlastní nepozornosti ( zatímco se věnoval Harryho ponižování, Zlatonka se mu celou dobu vznášela u ucha) jeho tým prohrál.

 

 

V tomto roce ho Harry s Ronem a Hermionou podezírají, že je Zmijozelův dědic (ten, kdo otevřel Tajemnou koumnatu a vypustil nestvůru, která se v ní urývá a posílá ji zabíjet studenty s nečistou krví), nebo že alespoň ví, kdo to je, proto si uvaří Mnoholičný lektvar a Harry s Ronem se přemění na Crabbeho a Goyla. Ve Zmijozelské společenské místnosti od něj opatrně vyzvídají, a přijdou na to, že Malfoy nemá s Tajemnou komnatou nic společného. Na konci roku kvůli Harrymu rodina Malfoyových také přijde o domácího skřítka Dobbyho, jenž je Potterem lstí osvobozen.

 

 

 Harry Potter a Vězeň z Azkabanu

Dracovi se nelíbí, že se Hagrid stal profesorem péče o kouzelné tvory, a tak ho všelijak ponižuje. Na první hodině Hagrid ukáže studentům několik hipogryfů, z nichž si Malfoy s kumpány vyberou jednoho zvaného Klofan. Toho ale Draco urazí (ačkoli hipogryfové neumí mluvit, pravděpodobně lidem rozumějí), načež mu uražený tvor udělá prudkým švihnutím pařátů do paže hlubokou tržnou ránu. Jeho otec se zanedlouho chce s Hagridem soudit a nakonec to dopadne tak, že je Klofan odsouzen k smrti, z čehož je poloobr velmi smutný.

 

Když probíhá famfrpálový zápas mezi Nebelvírem a Havraspárem, Malfoy s několika přáteli se převléknou za mozkomory, a aby nabrali na výšce, stoupl si vždy jeden druhému na ramena. Když je však spatřil Harry, byl oklamán přestrojením a vyslal Patronovo zaklínadlo, které oba dva "mozkomory" zasáhlo. Profesorka McGonagallová dokonce, když se ukázalo, co jsou oni "mozkomoři" zač, se velmi rozčílila a odečetla Zmijozelu velké množství bodů. Sám se poté se svým týmem s Nebelvírem utkal v zápase o pohár, kde měl v jednu chvíli šanci chytit Zlatonku, ale díky Harryho novému superrychlému koštěti Kulovému Blesku ho Potter na poslední chvíli předehnal a zlatý okřídlený míček mu vyfoukl.

 

 

Zatrpklý Malfoy se chtěl po porážce ve finále školního famfrpálového turnaje alespoň podívat na Klofanovu popravu, přičemž se setkali s Harrym, Ronem a Hermionou. Než k nim trojice dorazila, stihl Malfoy poslat jednu urážku na Klofanovu adresu - a Hermiona  ho následně udeřila do obličela.

 

 

 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.