Pár slov o koních

Já a koně - Ask

Ahoj!

Není to normální, že? Vydávám články dny, kdy nemám, a nevydávám, kdy mám. :D Dneska jsem ale prostě neodolala. Pod minulý článek mi totiž black panther poslala hromadu otázek a tak jsem se rozhodla, protože vlastně zítra nebudu ani skoro doma, že ten slíbený ask vydám už dnes. A jak to tak bývá, když jsem z něčeho nadšená, pustila jsem se do toho hned po ránu. :) Tak snad se bude líbit a moc vás nešokují některé odpovědi. Jdeme na to!

Ještě než začnu odpovídat bych chtěla poděkovat black panther za tyto otázky. :) Moc díky! 



1. Jak dlouho jezdíš?

Asi čtyři roky, nebo pět let, ale nejsem si jistá. I když ono to ze začátku bylo takové "ježdění" a přitom asi tak jednou za měsíc, což je bohužel i teď. 



2. Co tě k tomu přivedlo?

Skoro už od narození mě koně fascinovali a musela jsem s nimi mít všechno - povlečení, desky do školy, kalendáře ... všude kolem mě v mém pokoji byli koně, na poličkách jsem měla takové ty figurky koní, jednorožců a pegasů ... ani nevím, proč se mi tak vlastně líbili, ale něco mě k nim přitahovala. A pak jsem jednoho krásného Štědrého dne dostala poukázku na jezdeckou hodinu a už to bylo. :) 


3. Čemu se věnuješ?

Počítám, že jsi tím myslela jezdecké odvětví. Zatím ničemu, no, trošku drezuře, pár cviků jsem už kdysi dávno zkoušela, ale nejprve se chci pořádně naučit jezdit, než se na něco přímo zaměřím. 


4. Popis koně, kterém jezdíš?

Jezdím na dvou. Jeden je naprosto úžasný českomoravský belgický kůň, který mě provedl začátky jezdectví, ale pořád na něm jezdím asi nejradši, protože ho dobře znám, on mi věří a když jedu na něm, mám pocit, jako bychom byli nějak propojení ( teda pokud se mu zrovna chce ). V kohoutku má asi metr šedesát pět ( půl roku jsem ho neviděla ( jo, mám pocit, že se z té absence koní zblázním )), zbarvení palomino, má dlouhou, hebkou bílou hřívu, dlouhý věčně špinavý ohon, krásné tmavé oči ... 

No a ten druhý je o něco mladší český teplokrevník, hnědák, trochu vyšší, má krátkou černou hřívu, kterou mohou stříhat jen lidé, co to fakt umí, protože jinak ve výsledku vypadá jako fjord ( znáte to, ustříhnete, tady je to křivé, tak zastříhnete, a najednou zastřihujete až moc ). 


5. Co se teď učíš? 

No, odpověď na tuto otázku bude pro tebe i všechny ostatní asi trochu překvapivá. Učím se cválat - ne že bych cválat úplně neuměla, ale dokonalé to taky není. Dávno jsem to už mohla umět, nebýt jedné věci - strachu. Asi před rokem, když jsem s cvalem začínala poprvé, jsem ( byla to moje chyba ) málem spadla. Ale za tři týdny jdu na tábor, ohromně se těším, takže tam bych se to už konečně mohla naučit. Jak říkám, kdybych se nebála, už bych mohla být někde úplně jinde. Teď koukám, že z toho článku Pád z koně jsem si měla vzít ponaučení hlavně já. 


7. Chodíš do Jc?

Bohužel ne, v té stáji, kde jezdím, Jc je, ale je tu problém s dopravou a časem, takže to bohužel nevyšlo. Ale ... nechci dávat plané naděje, každopádně v únoru ... dobře, bude taťka mluvit s jednou známou, která vede dost velké stáje a možná tam budu chodit. Ale ještě se neví. Každopádně by se mi tím splnil sen!


8. Kolik má členů?

Přes zimu jsem tam nebyla, takže netuším. Řekla bych tak asi osm, ale pořád se to mění. S těmi lidmi se znám, akorát prostě nemůžu chodit pravidelně. :((


8. Vyhrála si někdy nějakou soutěž?

Ne. Nemám ZZVJ, takže v žádných oficiálních ne. Dvakrát jsem byla třetí v klubových závodech na táboře, ale to ani nebyly pořádné závody. 


9. Čemu by ses chtěla později věnovat?

Drezuře. A pokud bych měla štěstí, tak bych si chtěla udělat ony Zkoušky základního výcviku jezdce a možná v té drezuře i trochu závodit. 


10. Co ti dělalo největší problém a naopak?

Největší problém mi dělal, dělá a dělat bude, protože toho se zbavit navždy nedá, strach. Snažím se ho překonat, protože mi hodně brání v pokroku. :\ A naopak? Potěšilo mě, že mi, ačkoliv je to celkem těžké, docela jde pracovní klus, a to i na tom českém teplokrevníkovi, který má snad úplně rovný hřbet a hrozně špatně se na něm dělá pracovní klus. 


11. Jezdíš na koních, nebo ponících?

Na koních. Na ponících jsem jezdila jenom na těch poutích a různých akcích, když jsem byla malá.


12. Co tě na jezdectví nejvíce baví?

Všechno. :D Jinak to snad ani vystihnout nejde.



Tak to by bylo vše. Odpovídala jsem zcela upřímně, vidíte, že jsem přes koně spíše na tu teorii. Nemám moc příležitostí se ke koním dostat a přes zimu jsem tam vůbec nebyla, proto se taky extra těším na ten tábor a taky pokud budu moc chodit do té stáje k té paní ... je to tam úžasné a možná by to byla třeba i po roce cesta k vlastnímu koni. :D Každopádně až bude jisto, dozvíte se to! A taky o tom táboru bude určitě článek. 

AryaXXX









Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.