Paprika's blog

Cuketa 100x jinak -- cuketové muffiny

Ahoj!

Rozhodla jsem se pro vás připravit takovou menší sadu receptů Cuketa 100x jinak. Nebude asi stokrát, ale určitě budou víc než 5 receptů. Tohle je první z nich.

Když se řeknou muffiny, můžete si představit kde co, ale cuketa to většinou není. :) A překvapivě...je to výborný, chutný (a možná i zdravý :D). Nebudu to moc okecávat, tady je recept.


Do (velké) misky rozbijeme 4 vajíčka, vysypeme 2 hrnky mletého cukru - společně to vymícháme. Přidáme (do té misky :D) 3 hrnky pollhrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 malou lžičku (jedlé) sody, 1 malá lžička skořice, 1 hrnek oleje, 2 hrnky nastrouhané cukety na jemno (ty malý dírky na struhadle). A tohle všechno spolu zamícháme. Z toho vám vznikne těsto, to potom nalijete do košíčků na muffiny a dáte to na plechu to trouby na 170° cca na 15 minut.

Až je z trouby vytáhnete, můžete je posypat mletým cukrem a nebo si rozpustit čokoládu ve vodní lázni.

Vodní lázeň se dělá tak, že si do jednoho hrnce nalijete vodu, dáte na plotýnku a počkáte až voda bude bublat. Mezitím si do menšího hrnce nalámejte na čtverečky čokoládu na vaření a dejte hrnec s čokoládou na hrnec s vodou. Čokoláda se rozteče a můžete jí pokapat muffiny.

Dozdobit si to můžete podle vaší fantazie. :)


Doufám, že se vám recept líbil nebo vás alespoň nějak zaujal. Postupně budu přidávat další cuketové recepty a možná i jiné zeleninové. 

Žijte blaze!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.