Otevři oči

Realita psychických poruch

Klikáš na ikonku instagram a první, na co narazíš je fotka tvé oblíbené celebrity. Je to dokonalá fotka. Skvělé tělo, dokonalý vztah, cestování kdykoliv. Pak, ale instagram zavřeš, podíváš se okolo sebe a dojde ti, že jsi zpátky v realitě. V realitě, kde jsou rodiče od sebe, otec pije a mamka je v toxickém vztahu s mužem. 


    Myslíte si, že tohle je už opravdu extrém? Není, mnoho dětí nebo dospívajících v mém věku, zažívá větší problémy. Nenávist, strach, uzavřenost. Jediné co dělají je přežívání a fantazírování nad budoucím životem. Tím životem jako mají celebrity na sociálních sítích. 

    V dnešní době se lidé psychickým problémům vysmívají. Nevěří tomu a jediné, co si o tom myslí je, že ty lidi chtějí pozornost. A v tom se nemýlí. Chtějí, ale ne, aby se o nich všude mluvilo, Jediné po čem prahnou je osoba, která je vyslechne a bude tu pro ně, kdykoliv budou mít černé myšlenky na svět okolo. Propadáš se do svého svědím, koukáš se na pláčící mamku, jediné co máš v hlavně jsou všechny ty špatné věci, které máš v hlavně. Ten jediný hlas, co posloucháš tě ovládá a ty máš strach.

    Všichni opakují, že když má člověk problémy tak ať se jde svěřit odborníkovy. Jsou online poradny, psychologové a podobné věci, ale řeknu vám to na rovinu. Nepomůže to. Jediné co se dozvíte z online poradny, je že si máte najít psychologa. A vy zase odcházíte s pocitem, že tady není nikdo, kdo by vás vyslechl. Jen seděl a pouze poslouchal.

    V očích lidí, kteří tohle odsuzují jste ti divní, nepochopení, praštění. Chcete vědět jak vypadáte v mých očích? Jste bojovníci, kteří i přes příkop, jámy a další překážky, se nevzdávají a vždy se z té špinavé země zvednou. Jste lidi, kteří by měli mít právo, mluvit o svém životě. Máme právo najít nějaké místo, kde si budeme rovni v očích ostatních, kde si budeme povídat, smát se, plakat, přemýšlet, ale to hlavní je, že budeme sami sebou. Po dlouhé cestě to budeme opravdu my.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.