Od každého něco

Velikonoční myšky

Ahoj lidi,vím že Velikonoce jsou daleko ale napíšu vám recept který vám zaručeně bude chutnat.Pořád lepší než aby jste ho dělali na poslední chvíli o Velikonocích.Tak jdeme na to!



Na 8 myší budeš potřebovat:

20 g kvasnic

100 ml mléka

75 g cukru

50 g másla

300 g mouky

1 špetku soli

50 g rozinek

1 vejce do těsta

1 vejce na potření

200 g moučkového cukru

24 rozinek na oči a čumáčky

lékořicové hady na ocásky



1.Do veliké mísy postupně dejte vejce,rozinky,mouku,cukr,máslo a sůl.Potom v hrnci na plotně ohřejte mléko.Ale nesmí být horké nebo dokonce vařící!

2.Do teplého mléka rozmíchejte kvasnice a směs nalijte do mísy k ostatním přísadám.Nyní všechno pořádně promíchejte a uhněte z toho těsto.

3.Promíchané těsto se zakryje utěrkou a nechá se asi hodinu odležet na teplém místě.Potom se důkladně prohněte.

4.Hotové těsto rozdělte na 8 dílů.Z každého uvalte kouli, kterou protáhnete na jednom konci a zašpičatíte ji jako čumáček myši.

5.Vytvarované myšky rozložte na vymaštěný(to zní jako nadávka :D)plech potřete je našlehaným vajíčkem.Z velkých rozinek myškám udělejte oči a čumáčky.Potom pečte 20 minut při 180 stupních.

6.Po upečení zastrčte do každé myši kousek lékořicového hada jako ocásek.



Veselé Velikonoce!

Komentáře

seguin(I love Papas Games)

Belania333: Takže se ti nelíbí?Já chtěla udělat také něco na velikonoce,všichni češi slaví velikonoce a málo z nich halloween tak jsem chtěla udělat něco nového co zkusí někteří.Vím že je to tvůj názor ale trochu se mi nelíbí(neuraž se prosím,někdy taková jsem),to je zase můj názorsmajl

seguinTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.