Od každého něco

Vánoční perníčky

Ahoj,většina lidí miluje perníčky ale neví moc jak je udělat.Bohužel takový problém nastal i v naší rodině.Má máma normálně perníčky nepeče,ale jednou to chtěla zkusit a musím říct že se jí i vedlo skvěle ale jenomže je zapomněla vyndat takže se jí spálili.Byla jsem z toho trochu smutná a proto jsem se rozhodla vám napsat recept aby tento problém ve vaší rodině nenastal.


Budeme potřebovat:

4 vejce

25 dkg cukru moučky

10 dkg medu

5 dkg másla

1 lžičku sody

1 lžičku skořice

1 sáček koření do perníku

60 dkg hladké mouky



A dáme se do práce:

1.Nejprve opatrně při nízké teplotě rozehřejeme tuk s medem.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto.Je  to trochu dřina,ale dáte to.Z těsta uhněteme kouli,obalíme folií a necháme do druhého dne v chladničce odpočívat.

2.Další den z těsta vyválíme tenkou placku a pustíme se do vykrajování.Perníčky položíme na plech na pečící papír,aby se nám nepřilepily.

3.Potřeme rozšlehaným žloutkem a ozdobíme třeba barevnými kuličkami na dorty nebo tak.Já osobně mám ráda na tom takové ty bílé vločky čím můžete posypat dort.Je to na vás.

4.Po upečení ještě perníčky můžete ozdobit cukrovou polevou.Vyrobíte ji z 1/2 bílku  a prosátého moučkového cukru.Cukru dáváme tolik aby poleva byla hustá tak,aby poleva pomalu vytékala.Můžete ji naplnit do igelitového pytlíku kterému ustřihnete malý růžek,nebo si koupíte speciální zdobítko na polevy,se kterým se lépe pracuje.


Veselé Vánoce

Komentáře

marijonaVIP(NIALLERKY:-))

eeeeee? Jako nic proti vánočním perníčkům nemám, ale není to nějak brzo? smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl Hodilo by se to až tak za měsíc nebo dva. (lidi tohle není hate, jen vyjadřuji svůj názor, jinak bych neměla tyto články v oblíbených, tak snad to chápete. smajl)

marijonaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

marijonaVIP(NIALLERKY:-))

seguin: Ale no tak! Neříkala jsi náhodou, že už se nebudeme hádat? A NE, jsem naopak ráda, že jsi si to ponaučení vzala. (Jak už jsem minule psala.) Takže ne, ,,nerejpala,, jsem s ponaučením, děkuji za pochopení a AHOJ. smajlsmajl

marijonaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.