NotSoPopularBlog

Zajímavosti ze světa (1) Anglie

Ahoj,tohle bude nová série a budou to zajímavosti ze světa! V tomto díle se podíváme,na zajímavosti z Anglie. Proč zrovna Anglie? Je to jeden z mých nejoblíbenějších států ,  a je to moc zajímavý stát.

                                                            Jdeme na to!

  Oxford            

Oxford asi určitě znáte. nejen že je to jedno z nejznámějších měst v Anglii, ale nachází se tu nejstarší a nejznámější univerzita se stejným názvem.Oxford nedávno navštívila například Shopaholic Nicol.

                                             

                                                                      Big Ben

                                                    
  Nachází se  v Londýně. Big Ben je hodinová věž Westminsterského paláce. Od roku 1859 určuje přesný čas pro celou zemi. Oficiálně se tato věž jmenuje věž Sv. Štěpána. Hodiny jsou symbolem tohoto města.

se nachází v Londýně. Big Ben je hodinová věž Westminsterského paláce. Od roku 1859 určuje přesný čas pro celou zemi. Oficiálně se tato věž jmenuje věž Sv. Štěpána. Hodiny jsou symbolem tohoto města.  


  Stonehenge


Je skupina stojících kamenů na Salisburské pláni. První kameny zde byly ztyčeny již před 4. tisíci lety. Tato památka je na seznamu světového dědictví UNESCO. Monument stojí na nízkém pahorku v širé planině v hrabství Wiltshire (nedaleko Salisbury).


Liverpool

Liverpool je známým kulturním centrem především ve spojení s populární hudbou (vznik skupiny Beatles). Od roku 2004 je památkou světového dědictví. Liverpool je město s bohatou historií a kulturou plné památek. Naleznete tu více muzeí, galerií a památkově chráněných budov než ve kterémkoli jiném britském městě kromě Londýna.


Tower Bridge


je zvedací most v Londýně. Tower Bridge je pojmenován podle blízké pevnosti Tower. Jeho pohyblivá mostovka mezi dvěma vysokými věžemi se v současnosti otevírá několikrát za den. K mostu se dostanete nejlépe procházkou podél toku Temže, nejbližší zastávkami metra jsou London Bridge.


Tower of London


během návštěvy Toweru uvidíte i nejvzácnější britský poklad - korunovační klenoty, stanete na popravišti tří anglických královen a budete objevovat legendy, které se váží k této slavné stavbě.


Manchester


je významné město ležící v severní Anglii. Je znám především díky svými fotbalovými kluby Manchester United a Manchester City. V Manchesteru můžete navštívit například budovu Manchester Town Hall (radnice postavená ve stylu anglické gotiky), Free Trade Hall (renesanční budova - hotel), Muzeum vědy a průmyslu, Muzeum umění, Muzeum fotbalových historií.



Manchesterem bych to asi ukončila, jestli se vám článek líbil, tak budu ráda za každé + a hezký komentář.Napište si o další díl a jaký stát/ město by jste chtěli ;)



With love

your Nia <3



             

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.