Nelíbí? Tak to sorry.

Seriály, které bych doporučila

Zdravím, vítám tě u dalšího článku. Tentokrát se článek bude týkat seriálů, které stojí za zhlédnutí. Doufám, že se vám článek bude líbit a že si zde každý najde své. :D


Chernobyl

Žánr: Historický/Drama

Počet sérií: 1 - DOKONČENO

Počet dílů: 5

ČSFD: 97%

IMDb: 9,6

Děj: Děj vypráví o jedné z nejhorších nukleárních katastrof světa. Popisuje osudy můžu i žen, kteří obětovali svůj život za to, aby zachránili Evropu před zcela nevyhnutelnou a nepředstavitelnou katastrofou.

Má recenze: Když jsem zjistila, že nějaký takový to seriál vyšel, musela jsem ho hned zkusit. Pustila jsem se tedy první díl. Nevěděla jsem, co od toho čekat. Samozřejmě mi bylo jasné, že se bude děj motat okolo výbuchu Chernobylu, ale že to bude až takto autentické, jsem netušila. Příběh mě opravdu chytl za srdce a to, co se dělo po výbuchu, jak se to snažili zatajit a vyřešit,mě akorát utvrdilo v tom, že lidská hloupost je nesmrtelná. Však i přesto se tento případ zcela nevyřešil. A to ani sarkofágem, který má vydržet 100 let a byl dostavěn v roce 2017, aby udržel zbytek readioaktivity uvnitř roztaveného reaktoru.

Dopručený věk: 14 + (nevhodné pro slabší povahy)

Odkaz: Chernobyl




Teen Wolf

Žánr: Akční/Fantasy/Drama

Počet sérií: 6 - DOKONČENO

Počet dílů: 100

ČSFD: 77%

IMDb: 7,7

Děj: Mladého středoškoláka Scotta jedné osudné noci v lese pokouše vlk. Brzy poté zjišťuje, že může zapomenout na svůj normální život a musí čelit překážkám, které mu jeho vlkodlačí život připravil. Musí se poprat hned s několik problémy. První z nich je, jak sdělit svým přátelům, že není člověk. Hned další problémy následuji. Nová vlkodlačí smečka ve městě, rodina lovců vlkodlaků, která se nově přistěhovala do města i s jejich půvabnou dcerou Allisson. Jak se Scott zachová, jak dokáže ochránit své přátelé?

Má recenze: Abych řekla pravdu, tak se mi seriál celkem líbil. Pořád se tam něco dělo, každá série nové dvě zápletky, které se nějakým způsobem prolínaly. Však nejvíce moje srdce okouzlily titulky, které se měnily s každou sérií. Však pokud bychom mluvili o postavách ze seriálu, mými favority se stali Derek Hale a Lydia Marin.

Doporučený věk: 12+

Odkaz: Teen Wolf



Shadowhunters

Žánr: Akční/Fantasy/Romance

Počet sérií: 3 - DOKONČENO

Počet dílů: 52

ČSFD: 51%

IMDb: 6,7

Děj: Mladá dívka Clary Fray v den svých narozenin zjistí, že není jen tak obyčejná. Patří totiž do dlouhodobé linie lovců stínů. Lovců, kteří loví nadpřirozeno. Démony, nebo podsvěťany, kteří porušují Zákony. Když je její matka unesena, celý svět temna a podsvětí se jí odkrývá v plné síle a kráse, včetně mladé skuinky Lovců stínů.

Má recenze: Nejdříve než jsem tento seriál viděla, jsem četla knihy a viděla film. Co si budeme, knihy z toho všeho byly asi nejlepší, ale ani tento seriál nebyl nejhorší. Měl dokonce svou zápletku, takže by se dalo říct, že se jedná o takovou Fan Fikci na knížní hexalogii Nástroje smrti.

Doporučený věk: 12+

Odkaz: Shadowhunters




The Vampire Diaries

Žánr: Drama/Fantasy/Horror

Počet sérií: 8 -DOKONČENO

Počet dílů: 172

ČSFD: 64%

IMDb: 7,7

Děj: Po tom, co Elena tragicky přišla o své rodiče, se o ní a jejího bratra Jeremyho začala starat jejich teta Jenna. Elenu však čekalo spousto změn. První z nich byla, když se do Mystic Falls nastěhovali dva bratři, Damon a Stefan Salvatorovi. Když Stefan začal chodit do místní střední školy, kam chodila i Elena, bylo jasné,že to byla láska na první pohled. Karty se ale postupem času obracely podle jistých situací. Život jim do cesty stavěl překážky. Ať už v podobě Stefanova staršího bratra Damona, nebo skutečnost, že jsou oba bratři upíři.

Má recenze: Seriál Upíří deníky mě zcela okouzlil. Ze začátku to byla spíše taková Romance, ale postupem seriál získával hororový nádech, což se mě osobně velice líbilo. Když jsem ale měla v plánu přečíst si knihy, vyskočila na mě Elena v podobě blondýny a zrzavá Bonnie. Úplně nevím, co si o tom myslet, ale seriál asi bude u mě více žádaný, než knihy. Mimochodem k seriálu se pojí ještě dva spin-offy, The Originals (o Původní rodince upírů) a Legacies (o Hope Mikaelson).

Doporučený věk: 12+

Odkaz: Upíří deníky




Tak já doufám, že se vám článek líbil a bude se na vás těšit u dalšího článku. :)



Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Ugh, Shadpwhunters...
Knížky byly fajn, ale ten seriál je podle mě (a hodně dalších lidí) strašný shit... smajl A to říkám jako člověk, který se na něj těšil od chvíle, kdy viděl trailer na první epizodu. Změny od knížky, kvůli kterým tam jsou nelogičnosti, opravdu špatné herecké výkony, žádná chemie mezi Jacem a Clary (no, to, že jsou fakt nic moc herci tomu taky napomáhá) a Valentine v Černobylu. Lol. smajl

Zbytek ze zmíněných seriálů ale miluju, nebo aspoň jsem milovala minimálně první čtyři série u Teen Wolf a asi 6 u TVD.
Jinak článek je hezky napsaný, je přehledný, super. smajl Jen se mi barva písma u Shadowhunters snaží vypálit oči stejně jako Clary v"sexy" oblečení a botách, ve kterých vypadá, jak kdyby šla shánět do noci zákazníky na ulici, než aby šla zabíjet mostra.

Jo jinak souhlasím, že seriál je lepší, než knihy. Je to taková vzácná výjimka. smajl

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.