nejrostomilejší zvířátko

CO ZAJISTIT PŘED PŘÍCHODEM PEJSKA

Ahojky dneska mám článek pro ty co si zrovna pořizují pejska. Jestli si myslíte že je to něco lehkého tak se mýlíte. Ono to je vlastně náročné. Dneska si to dokážeme. Tohle vám určitě pomůže.

Tak nadešel čas si koupit našeho čtyřnohého kamaráda. Budeme potřebovat spoustu věcí aby se měl u nás velice dobře. Můžeme začít.

1. Miska na vodu a na krmení - Je to jedna s nejdůležitější věci co pro psa potřebujete.

Nejlepší je nerezová miska na vodu. Na krmení může být i keramická. ( ale nemusí ) Skrátka aby pes neměl žízeň a hlad. ( NEZAPOMENOUT )

2. Krmení - To je další z nejdůležitějších potřeb pro psy. Tak jako my jíme taky psy musí jíst. Klasické granule pro psy jsou asi ty oblíbené. Někteří psy mají rádi spíš nějaké ty masové směsi ale já myslím že lepší jsou ty granule. Musíte vybírat přímo pro rasu a věku nebo váhy psa. 

Tak na to taky myslete.

3.vhodný pelech - Další věc je pelech. Pejsci ho potřebují na odpočívání přes den i noc. To je jejich postel. Musíte pečlivě vybírat správnou velikost ale i pohodlí pro pejska.

Jak sami vidíte. Velký pes nemůže mít tak malý pelech.

4. Vodítko,obojek,ohlávka náhubek a postroj - Vodítko by měl mít ze začátku každý. Hlavně u štěňátka. Když jdete se štěňátkem ven tak ještě tak moc neposlouchá. Proto by to měl mít každý. Obojek je dobrý spíše pro velké nebo větší psy. Třeba u jokšírského teriéra je lepší postroj než obojek. Mají citlivý krk a tak by se u obojku začali škrtit.

5. Psí hygiena - Psy potřebují péči a svojí hygienu. Mezi ní patří stříhání drápků , koupání , čištění očí a uší , ...

Při stříhání drápků se můžete obrátit na profesionáli. To jsou třeba veterináři. Jestli nejste skušení doporučovala bych to na těch veterinářech. Dále třeba při koupání musíte dát pejskovi do uší vatu aby mu tam nenatekla voda. A při čištění očí a uší mu to musíte pravidelně dělat jinak by mohl dostat zánět.

6. Vyčesávání srsti - Vyčesávání srsti  je potřeba. Když je pes venku a válí se v trávě tak ho potom musíme vyčesat. Myslím že by se to mělo každý den aby byl čistý. Ale pokud to také nevíte tak se prosím poraďte s odborníky.Tak to je pro teďka konec držím palce těm co si pořizují pejska a na závěr mám tady nejroztomilejší fotky psů. A pokračování JAK SE STARAT O SVÉHO PSA když budete chtít tak napište. Tak zatím ahojky






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.