Nauka o výživě

Jak přibrat na váze

Pro většinu lidí je to opravdu nevyřešitelná situace i když si to ovšem většina lidí nemyslí, přibírat na váze je pro některé z nás velký oříšek. A tak si někteří mylně myslí, že když začnou konzumovat velké množství čokolády, tuků a cukrů (KFC, McDonald´s....) přiberou na váze. Ovšem tomu tak není a proto, aby jste přibrali na váze musíte změnit stravovací návyky a sportovat. Takže platí to, že pokud chcete např. přibrat půl kilogramu za týden měli by jste zvýšit svůj denní příjem o 2000 až 3000 KJ. Nabírání svalové hmoty je celkem věda a u každého z nás velmi individuální.

Několik rad jak ztloustnout:

*Nejúčinnější radou jak ztloustnout je dlouhodobě zvýšení energie čili konzumace větších porcí, stačí o 20 - 30% vice jídla, než jste byli dosud zvyklí. Důležité je jíst pravidelně a nevynechávat jídla.


* Nezbavujte se pohybu. Máte pocit, že byste přibrali, neměli byste se hýbat, aby jste neztráceli těžce nabyté kalorie? Chyba. Vaše tělo potřebuje pohyb aby tak mohlo měnit tělesnou hmotu na svaly.


* Zvyšte příjem bílkovin (maso, mléko, vejce...) ale také sacharidů ( ovoce, cukr, med...). Ale pozor, nadměrná konzumace bílkovin zatěžuje organismus, a navíc se neukládá ve formě svalové tkáně! 


* Dalším typem může být snědení svačinky navíc, například ještě večer, při hlavních jídlech jíst větší porce, dávat si větší přílohu.


CO VYBÍRAT KONKRÉTNĚ?

- Hodně energie dodají cereální tyčinky, ořechy, semínka, rozinky, sladší druhy ovoce, sušené ovoce, mléčné koktejly a džusy. A když si cereálie připravíte ve vařeném mléce, dodají energii a zvýší nutriční hodnotu ještě více.





Komentáře

pegas.111111VIP(MILUJEM VŠECHNO CO SE DÁ ...)

Clawdeen77: To, že je člověk na střední škole neznamená, že nemá nárok udělat chybu. Ano, budu maturovat z češtinysmajl. Jako neříkám, že ty tyhle věci nevíš, ale nemůžeš říct, že na všech školách se učí jak správně stravovat. Tady nejsou jen +15, ale i +8 leté děti, které si třeba tohle téma přečtou. Pokud se ti nelíbí jaké téma píšu tak si to jednoduše nečti.smajl

pegas.111111To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Clawdeen77: Obsahem se zabývám, pokud k tomu mám něco dodat. Článek o ničem nebo obecné věci, které ví každý, mi nedávají prostor k vyjádření se. A pod tvým článkem jsem rozebírala obsah až dost, takže nechápu odkud je tvé "nezabýváš se obsahem článku".
Tohle není o mém pocitu vlastní dokonalosti ani o potřebě shazovat lidi, protože píšou chyby. Nikdo není neomylný. Je to pouze o tom upozornit toho člověka na chybu, zvlášť, když je na střední a bude asi skládat maturitu, kde je třeba čeština poměrně důležitá. Ale jak chceš.

Však si to piš. smajl A ve chvíli, kdy ti na článek v komentářích/hodnocením odpoví tak tři lidi, má i názor jednoho člověka jistou váhu.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.