Bruschetta
Ahoj, dneska mám pro vás recept na Bruschettu. Je to Italské jídlo složené z opečeného chleba potřeného česnekem na něž se pak pokládá smíchaná rajčata s bazalkou. ( Tento recept nemám z internetu ani z knížky nebo sešitu, ale přímo od šéfkuchaře italské restaurace La Finestra in Cucina ).
Ingredience: ( na jednu porci )
* Rajčata ( bez semínek ) - 5 ks
* Cibule ( šarlotka - nakrájená na jemno ) - 2 menší
* Olivový olej - 3 cl
* Červený vinný ocet - 1,5 cl
* Sůl - dle toho jak moc solíte
* Pepř - špetka
* Bazalka ( čerstvá ) - 8-9 lístečků
* Chléb - 3 krajíce
* Česnek - jeden stroužek
Postup:
Nejprve nakrájíme rajčata na měsíčky a vykrojíme semínka a dáme je do misky. Nakrájíme šarlotku na jemno a přidáme k rajčatům, taktéž i bazalku. Zalijeme octem a nakonec osolíme a opepříme.
Teprve teď přišla řada na chleba, který polijeme olivovým olejem a vložíme do trouby rozpálenou na 200°C. ALE DÁVEJTE SI DOBRÝ POZOR ABY JSTE CHLEBA NESPÁLILI! A pečeme do té doby až když je chléb dozlatova. Jakmile chléb vychladne potřete ho stroužkem česneku a pokládáme předem připravenou směs.