Natalka d

5 tipů, jak zatočit s prokrastinací

Ahoj!!! Určitě znáte ten pocit pořád všechno, co musíte udělat odkládáte a děláte, jen to, co vás baví. Tak dneska vám dám pár tipů, jak s ní zatočit. Nebudu zdržovat a jdeme na to. 


1. Nejdřív práce potom zábava. Tohle přísloví jste už někdy museli slyšet a je pravdivé, když uděláte to, co musíte udělat, i když vás to nemusí bavit ,budete mít pak jistotu, že jste splnili, co musíte a bude si moci dělat, co chcete delší dobu.


2.Jestli nechcete něco dělat, tak si udělejte motivační plán. Za každou splněnou povinnost se odměňte. Např. Chvilkou času na čtení knížky nebo na hraní vašich oblíbených her na mobilu či počítači. Nebo čímkoliv jiným.


3. Pokud se vám nechce uklízet, tak se motivujte tím, že budete mít všude místo, pořádek, hned najdete věci, které potřebujete, atd.

 

Takhle asi nechcete, aby to u vás vypadalo, proto to radši ukliďte.


4. Jestli se vám nechce plnit úkoly do školy, motivujte se tím, že když je teď uděláte, zítra nebudete mít žádnou práci. Můžete si to i zapisovat a odškrtávat.


5. Pokud děláte něco, co vás opravdu nebaví třeba okopávání zahrádky nebo trhání plevele pusťte si k tomu vaši oblíbenou muziku, uvidíte, že vám práce půjde lépe od ruky. 

Tady máte tip, samozřejmě každý má jiný styl hudby, takže ne všem se to musí líbit.



To je dnes ode mě vše a ahoj!!!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.