MyMagicWorld

Nicholas and Alexandra (film)

Ahoj, dnes už u druhého článku. Protože články často nevycházejí, nemám přehled jestli jsem něco podobného dělala, ale každopádně dnes tady pro vás mám recenzi na film Nicholas and Alexandra (Mikuláš a Alexandra).


Je to film o posledním ruském carovi Mikulášovi II. a jeho ženě carevně Alexandře. Děj se začíná odehrávat v roce 1904, kdy se carskému páru narodí, po čtyřech dcerách, vymodlený syn Alexej a v Rusku vznikají nepokoje kvůli válce s Japonskem. Po téhle události se carova moc začíná hroutit a ještě ke všemu ho ovlivňuje Alexandra, která až fanaticky věří v magické síly mužika Rasputina. Nakonec je car donucen k abdikaci a po bolševické revoluci s celou rodinou popraven.

Tento film je podle skutečné události. Vzhledem k tomu, že mě tohle opravdu hodně zajímá, našla bych tam nějaké nesrovnalosti s historií, ale celkově je to hodně podle pravdy. Díky tomuto filmu jsem se i o carské rodině dozvěděla, je moc zdařilý. 

Líbilo se mi i to, že náhlá ztráta moci a chvilka normálního života Mikulášovi ukázala, jaký je doopravdy svět běžných lidí. A jeho věta den před popravou (o které netušil) ,,Je tak krásné žít"...

Nevím jestli vy pravého cara Mikuláše bráníte nebo nesnášíte, ale každý by si měl uvědomit, že řídit celou zemi je těžké a zrovna Mikuláš nebyl ten typ člověka, který by se na to hodil, dělal spoustu chyb.

Film je z roku 1971. Já jsem si mimochodem popsala i celý papír hláškami, které mě rozesmály, například jak carova matka řekne: ,,Nejsem sice tak chytrá, jak předstírám,..."xd

Pokud jste film viděli, určitě mi napište do komentářů názor.

Mějte se hezky a ahoj!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.