My Amazing Life

❋ Účesy do školy ❋

Účesy do školy
Když nevíte, jak se učesat..
Tak outfit bychom měli, ale co s hlavou? Nemůžu jít přece s vrabčím hnízdem na hlavě. Culík jsem už měla. Rozpuštěné vlasy dneska fakt nechcu. Co jen budu dělat? Nebojte se, záchrana je tady! Připravila jsem si pro vám několik rychlých a pěkných účesů, které můžete nosit nejen do školy, ale třeba i do kina, nebo restaurace.
‧ ❋ ‧
01. Drdol
Moje oblíbená klasika. Drdol. Drdol se dá udělat různými způsoby. Já mám ale ráda ten nejklasičtější, který následně doplním nějakými ozdobami, jako jsou sponky, gumičky atd.

02. Copánky
Já sice copánky moc nemusím, ale hodně holek je má rádo. Hodně lidí zná "francouzský cop", ale znáte i cop "holandský"? Plete se úplně stejně, jenom to děláte ze zdola. Tady je návod. Konec pak můžete zastrčit a nebo ho nechat venku. To je jen na vás. A podle mě je mnohem hezčí než ten francouzský.
03. Culík, nebo rozpuštěné vlasy
Pokud ráno nestíháte, nebo se vám prostě nechce trávit tolik času česáním a upravováním vlasů, tak si je prostě jenom rozčesejte, nebo hodně vlasy do culíku. Jednoduchý trik jak vypadat stylově je udělat si vysoký culík "Ariana Grande style".

04. Obarvěte si vlasy
Pokud si netroufnete na trvalejší obarvení barvami na vlasy, tak můžete třeba vyzkoušet křídy na vlasy. Dají se koupit snad všude a barva se lehce vymyje. Jeden den budete mít růžové pramínky vlasů a druhý den třeba modré. Nebo můžete mít i duhové vlasy!
05. Pro kratší vlasy
Nechali jste se nedávno ostříhat, protože vás už dlouhé vlasy štvali? Zjistili jste, že ale vůbec nevíte, jaké účesy si teď můžete dělat? Tady několik návodů, které jsem sama využila, když jsem před několika lety měla kratší vlasy.



06. Nechejte se ostříhat
Krátké vlasy jsou cool a nepotřebují tolik péče. Tak zavolejte svému kadeřníkovi, nebo řekněte mamce, a nechejte se ostříhat. Ať to budou jenom zastřižené konečky, mikádo nebo to vezmete celé strojkem. Nový účes máte zaručený! Jen se asi raději nestříhejte sami, ať se pak nemusíte celý rok schovávat pod kapucí.
07. Běžte WILD!
A nebo si prostě udělejte naprosto šílený účes! Fantazii se meze nekladou. Tohle je několik mých oblíbených.
‧ ❋ ‧
Doufám, že už teď máte spoustu nápadů, jak se učesat. Pokud máte i vy nějaké další nápady, napište mi je do komentářů. Velice bych je ocenila, protože už jsem zkoušela snad každý účes. A nakonec bych chtěla připojit krátký příběh, který se mi tak před rokem stal.


    To jsem tak jednou šla ze školy. Procházela jsem, jako každý den, okolo obchodů a prohlížela si zboží ve výloze. V jednom obchodě měli zrovna novou kolekci, v tom vedlejším zase prodávali nové nerezové kohoutky. Jdu tak pes cestu a najednou zahlédnu jak něco zářivého prošlo okolo mě. Kouknu se za sebe a vidím nějakou babičku. Asi šla vnoučatům koupit salám a šunku s bonbóny do Penny, protože nesla tašku plnou nákupu. Říkám si: ,,To je ale hodná babička," když vtom si všimnu jejích vlasů. Měla je NEONOVĚ RŮŽOVÉ! Pane Bože.. Jak si někdo může takhle obarvit hlavu? (Úplně by se hodila do tohohle článku.) Tak jsem zatřásla hlavou a šla jsem domů.
    Další překvapení na mě čekalo doma. Děda a babi přišli na návštěvu a jako vždycky donesli plno dobrot. Mňam! Nutella, ovocné bonbóny, banány.. Jupí! To si zase pochutnám! Úplnou radostí jsem za nimi běžela do obýváku, abych jim poděkovala, ale ve dveřích jsem naprosto zmrzla. Babička byla u kadeřnice. A.. její vlasy... ony jsou... NEONOVÉ?! Pane Bože! Kde na to ty stařenky přišly, že jim neonová "sluší"? To určit zase psali v Blesku. Růžová by byla fajn, ale její vlasy byly spíše do zelena. Prý jsou modré, ale ony měly spíše zelený nádech. Jako ti Umpa-lumpové z továrny na čokoládu! No víte, z toho filmu, jak tam to tlusté přežrané děcko z Bavorska spadlo do té řeky čokolády a pak ho vcuclo potrubí.
    ,,Tak já si jdu napsat úkoly," řekla jsem a běžela jsem se uklidnit nějakými hrami na HPD. Tu noc jsem zahrála snad všechny kadeřnické hry, co jsem našla..


Život není dokonalý, ale tvoje vlasy dokonalé být můžou.
- autor neznámý


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.