moonchild

Dokonalost w/ vokataVěrka, barumaru, UniPrincess

Ahoj! V dnešním článku jsem položila několik otázek ohledně dokonalosti hráčkám vokataVěrka, barumaru a UniPrincess, a dokonce se objevila i jedna otázka na mě. Holkám moc děkuji za účast a skvělé odpovědi a zároveň se omlouvám, že článek nevyšel tak, jak jsem slíbila.


1. Popiš dokonalost vlastními slovy, příp. uveď příklady, co je pro tebe dokonalé.
vokataVěrka: Když se řekne dokonalost tak si představím třeba pěknou večeři nebo koupel při svíčkách. Je to trošku romantické, ale proč ne. Dokonalost je podle mě věc, co nemá chybu. Nemusí to být věc, ale třeba člověk, zvíře atd. Ale musím říct, že na všem se nějaká chyba najde.
barumaru: Podle mého čistá dokonalost neexistuje. Ale to, co se dokonalosti blíží, nebudou celebritky ani nádherné fotky na Instagramu, spíš jako emoce a city. Něco, co se dokonalosti blíží, je podle mého vyznání lásky, strávení času s přáteli apod.
UniPrincess: Dokonalost je pro každého něco jiného, každý ji vnímá úplně jinak. Pro mě je to synonymum slova bezchybnost. Dle mého názoru není, ani nemůže být dokonalý nikdo ani nic. Vím, někomu to může znít hrozně, ale je to tak. Všichni, všechno má nějakou chybu.

2. Obecně je známo, že lidé nejsou dokonalí. Myslíš si, že je to pravda?
vokataVěrka: Já si myslím, že ano. Prostě nikdo neumí všechno. Třeba někdo může být hezký chytrý, ale nebude umět hrát např. florbal.
barumaru: Stoprocentně souhlasím. Ještě jsem neviděla člověka, co by byl dokonalý jak zvenku, tak zevnitř. Někdo může být krásný nebo milý, ale ne dokonalý.
UniPrincess: Myslím. Jak jsem říkala, stejně jako se na každém dá najít něco dobrého, dá se na každém najít chyba.

3. Máš/měla jsi někdy problém sama se sebou? Snažíš/snažila ses být dokonalá?
vokataVěrka: Měla jsem problém sama se sebou. Snažím se jaksi „změnit“, ale prostě to nejde, možná to tak připadá jen mě. Přijde mi, že jsem pořád ten stejný exot jako jsem byla v roce 2017.
barumaru: Dokonalá se nesnažím být, spíš se snažím vyhovět svým prioritám. Čili. Řeknu si, že zhubnu, tak zhubnu. A samozřejmě, takové ty teenagerské problémky trvají doteď, ale už je umím zkrotit, a to docela dobře.
UniPrincess: Mívala jsem s tím velké problémy, možná proto se o tom dokážu takhle rozepsat. A úplně spokojená se sebou nejsem doteď (jsem hrozný perfekcionista, takže nebudu nikdy, ale není to nic, s čím by se nedalo žít. Dřív jsem často dělala to, co dělal každý - šla jsem po ulici, viděla jsem holku, která byla při těle a měla na sobě legíny, tak jsem hned s kamarádkou probírala, jak to vypadá hrozně atd. Však to všichni známe. Naučila jsem se tohle nedělat. Mám totiž pocit, že když si toho nebudu všímat na jiných lidech, nebude si okolí tolik všímat mých nedokonalostí. Zní to teď divně i mě, jak to píšu, ale nevím, jak jinak to vysvětlit. Prostě karma existuje. :D

4. Napiš COKOLI dalšího tě napadne, jestli máš nějaký vzkaz nebo otázku pro ostatní?
vokataVěrka: Chtěla bych říct, že mě osobně přijde, že jeden kluk (zpěvák) je dokonalej, nevidím na něm žadnou chybu ani v chování, ani ve vzhledu. Ale stejně se tu něco najde. Nedokáže si najít přítelkyni. Má okolo sebe tolik holek, přitom ani jedna. Chci říct, že nikdo není dokonalý. Ani zpěváci, herci či kdokoli jiný, i když se nám to zdát může, ale není to tak.
barumaru: Mám takový vzkaz a jednu otázku pro čtenáře a samozřejmě i pro tebe. Takže. 
Lidi, nesnažte se být dokonalí, nikam to nevede. Zamyslete se... Chcete být dokonalí? Tak jak tedy taková dokonalost vypadá, hm? Je to nějaká Kardashianka?Ne, zárodek dokonalosti je v každém z nás. A jak ho vyvinete, je na vás. Pokud ho chcete vyjádřit pomocí botoxů a plastik, tak ať. Pokud budete radši trávit čas s lidmi a učit se novým věcem, tak ať. A otázka? Tady: Máte vzor? Co na něm obdivujete? Rozepište se prosím. A zatím! :3

Moje odpověď zní: Ano, mám vzory, je jich víc. Jelikož miluju psaní, je mým vzorem v této oblasti Stephen King. Jinak je mým vzorem moje oblíbená skupina BTS, protože vyloženě začali na nule a podívejte se, kde jsou teď. Motivují mě k tomu, abych tvrdě pracovala a šla si za svými sny, protože každý obyčejný člověk to může dokázat. A taky vím, že i když si to většina fanoušků (fanynek, heh) myslí, ani oni nejsou dokonalí. Nějakým způsobem mě uklidňuje, že i někdo tak „dokonalý“ mohl mít sám se sebou problém (ale samozřejmě za to nejsem ráda a doufám, že už budou jen šťastní, to samé přeju vám i všem ostatním). Uf, jsem se rozepsala nějak moc. :D

UniPrincess: Takový menší vzkaz pro úúúplně všechny: Nesnažte se být dokonalí, nejde to. Važte si toho, co máte, protože o všechno můžete dost jednoduše přijít.


Ještě jednou holkám moc děkuji a budu ráda, když i vy v komentářích odpovíte na mé otázky a taky na otázku od barumaru. Nebo můžete další otázky klást anebo vyjádřit svůj názor na něco, co s dokonalostí souvisí a my jsme to tady nezmínili. Každého komentáře a pluska si vážím, snad se brzy uvidíme u dalšího článku (něco chystám, ale zatím pššt!).

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.