moonchild

Co mi na lidech nejvíce vadí?

Ahoj!

Když jsem se vrátila do školy a znovu jsem se setkala s tou spoustou lidí, co nemám ráda (a s těmi, co jsem ráda měla, ale změnili se), začala jsem přemýšlet, co mi na nich vlastně tolik vadí. A přišlo mi to jako dobrý nápad na blog. Ještě bych chtěla podotknout, že všichni, kteří tyto věci dělají, nemusí být vyloženě špatní. Mám i takové kamarádky - všichni máme nějaké špatné vlastnosti, i já sama. Takže pokud v něčem najdete sebe nebo své přátele, nic proti vaší osobě nemám, jen s tímto postojem nesouhlasím.


Předsudky

Všichni máme předsudky, i když se to tak zdát nemusí. Když přece potkáme někoho nového, udělá na nás nějaký první dojem podle toho, jak se obléká, zda voní či naopak, jestli mluví srozumitelně a spisovně nebo používá slang/nářečí a sprostou mluvu... Je to v pořádku, že na nás ti lidé nějak působí. Ale není v pořádku, když si na ně uděláme názor jen na základě toho. Vzhled může trochu přispět k našemu celkovému názoru, ale ten by se měl zakládat z většiny na osobnosti toho člověka. Nejhoršími případy předsudků je třídění lidí podle původu, barvy kůže nebo bohatství. Tam už by se nad sebou měl člověk hlouběji zamyslet, zda mu to přijde správné.


Egoismus

Je přirozené, že si o sobě myslíme, že jsme fajn lidé. Je to logické, my sami přece musíme chápat své vlastní názory, chování a věci, které se nám líbí. Ale stejně tak, jako chápeme vlastní názory, bychom měli chápat i názory ostatních. Nemusíme se vším nutně souhlasit, ani by vás nikdo neměl nutit mít rád něco, co se vám nelíbí. I když máme na něco odlišný názor než třeba spolužák, měli bychom jeho názor respektovat. Je hloupé, když někdo vnucuje své názory ostatním, jakoby to byla jediná pravda. Každý máme právo myslet si, co chceme, a taky máme právo na to, být tolerováni ostatními. Je nutno říct, že všichni děláme chyby. Všichni, do jednoho. A když už tu chybu udělám, tak si ji musím přiznat a omluvit se ostatním, že tentokrát jsem prostě neměla pravdu. Když budete ostatním vykládat hlouposti a nikdy neuznáte svou chybu, nestanou se z vás vševědi, spíš naopak - nikdo vás a vaše názory nebude brát vážně.


Stálá nespokojenost

Občas se mi taky něco nelíbí a mám okolo toho nějaké kecy. Vadí mi však lidé, kteří na všem hledají něco špatného a pořád si stěžují, místo toho, aby byli rádi za to, co mají. Příkladem jsou třeba moji spolužáci. Už několik let jsme si ve škole stěžovali na šatny a příli jsme si skříňky. A teď, když jsme je dostali, tak všichni brblají, že jsou moc malé, že mají hnusné barvy, že jsou moc nekvalitní... Myslím, že ředitelka a všichni, co to zařizovali, musí být zklamaní. Oni se snažili pro nás udělat to nejlepší, a my si i tak stále stěžujeme. Ano, jsou malé a jsou ošklivé. Ale copak to není lepší než klecové šatny, kde vám pořád někdo něco kradl a všichni se tam bili o místo? Snad jste na tomhle příkladu pochopili, co tím myslím.


To už bude pro dnešní článek vše. Pokud jste se v něčem našli a/nebo s něčím nesouhlasíte, dejte mi vědět do komentářů. A co nejvíce vadí vám? 


XOXO

Komentáře

Dívka Lucie(Poradna pro holky)

Tiež nemám rada predsudky aj skrz to, že patrím medzi tých ľudí, ale snažím sa ich nemať. A stála nespokojnosť mi tiež vadí, človek by mal byť spokojný aj s tým málo čo má. Pekný článok smajl

Dívka LucieTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Jájinka04

Hezký článek, podle něho jde vidět, že jsi (jako jedna z mála) rozumná a máš to v hlavě srovnané. smajl

Jájinka04To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.