Modrý koutek s Tindrell

Umělá inteligence hádá, co kreslím (což neumím)!

Zdravím! Vítám vás u dalšího článku po hodně dlouhé době. Čekáte na vánoční článeček s krásnou zimní atmoškou? Eh... tak to pardon, no.


Abyste to zle nepochopili, já MÁM ráda Vánoce. Slavím už od září. Dárky rozmýšlím od února. A dělám je okolo dvacátého. To víte, já jsem velmi dochvilný člověk. Však mě znáte, mí milí čtenáři. 

Nyní se ale vraťme k tématu článku! Díky jedné holce tady z HPD, které se omlouvám, že si nepamatuji její přezdívku, celý tento blivajz vzniká. V Síni slávy totiž uveřejnila webovou adresu jedné takové sranda věci. Jde o to, že umělá inteligence hádá,co vy kreslíte. A kreslíte podle určitého zadání. A já bych se s vámi chtěla o můj antitalent podělit. Nechci to zdržovat, ta webovka je zde a já myslím, že se do toho můžeme pustit.

1. Kolo: 5/6

První - ear - ucho - No. Nevím, jak to ta robotka uhádla, protože až na přibližný tvar to nemá s uchem společného nic. Je to otočené céčko. Nic jiného to ani nepřipomíná. Ale umělou inteligencí to bylo uhádnuto. Proč ne.

Druhé - bandage - obvaz - Obvaz tam vidíte, myslím. To je taková ta šňěrovačka. A ten obvaz je na noze, jen tak mimochodem. To mi umělou inteligencí uznáno nebylo. Ale já nechápu proč! Obvaz je hezký, inteligenci by mělo být fuk, že ta noha vypadá jako páčidlo!

Třetí - pond- rybník - Divila bych se, kdyby to ta inteligence neuhádla, při své inteligenci. Umělé jak plastika. Hahaha. To bylo vtipné. Každopádně si myslím, že ten rybník je povedený. Ty vlnky, ten tvar... jen kapřík chybí.


Čtvrté - octopus - chobotnice - Ízi pízi, lemons kvízy. To bych poznala možná i já. Fajn, tak nepoznala. Myslela bych si, že to je šlupka od banánu s nádorem. Ale po chvíli by mi došlo, že to je chobotnice. Umělé inteligenci to naštěstí došlo. Gratulejšn, gratulejšn. Už chybí jen očíčka.

Páté - shovel - lopata - Ehm. Nemůžu si pomoct... ale... ta lopata mi připadá jako... no... kamarádka by řekla obris pičus (vysvětlení zde. Nechápete-li, doporučuji zjistit, co napsal J. A. Komenský). Inteligenci to tak ale asi nepřipadalo a lopatu mi uznala. Když jsem to kreslila, čekala jsem, že to dopadne trochu jinak, ale... fájn.


Šesté - hot air balloon - horkovzdušný balon - Abyste to poznali, první část je ten balón, pak jsou lana a pak koš. Jinak to vypadá jako ten eos, nebo jak se tomu vlastně říká. Ale inteligence mi to uznala. Yay! Takže proč se strachovat nad tím, že to vůbec jako balón nevypadá? Že?


2. kolo - 3/6

První - baseball - Já blbka četla basketball místo baseball! Takže jsem kreslila basketballový míč, no. Stejně není povedený. Já bych hádala, že to je červí díra. Nebo takový ten oční klam. Ale ne to, co to být mělo.

Druhé - elephant - slon - Tak inteligence musí mít míň jak deset IQ. Vyjmenovala všechna zvířata, co existují, fakt že jo! Lev, opice, pták, kuře, pes, orangutan, tygr... Do háje, vždyť to se tomu i ten slon podobá víc! Má to chobot? Jo! Čtyři nohy? Ano! Velké ucho? MÁ! Tak kde je do háje problém? Kde?!


Třetí - pickup track - asi dodávka, nevím - Začala jsem kreslit náklaďák. Nestihla jsem ani korbu. A ta stupidní inteligence to už věděla?! Asi si chtěla vykompenzovat toho slona, nebo nevím, co by ji jinak vedlo k tomu, uznat mi to asi tak po dvou vteřinách kreslení.


Čtvrté - cloud - mrak - Hm. Ale jo. Je to mrak.

Páté - asparagus - chřest - Jasněééé! Chřest jak něco. Když jsem si toto dávala do translatoru, koukala jsem na to, co to jako je. Jestli křest, nebo co. Pak jsem si vzpomněla, jak strejda dělal biftek s omáčkou a chřestem. Takže jsem hned věděla. V mých představách tedy vypadal trochu jinak, ale co holt nadělám.

Šesté - crayon - pastelka - No tak pardon, že neumím kreslit, ale mně to pastelkovité přijde docela dost! Myslím, že bych to uhádla. Jenže ta robotka má pravděpodobně nějaký divný vkus, nebo co. Každopádně já jsem dělala, co jsem mohla.


3. kolo - 4/6

První - square - náměstí/čtverec - zvolila jsem to jednodušší variantu. A osvědčilo se mi to. Ale já úplně vidím, jak bych hádala "Obdélník! Čtyřúhelník! Mnohoúhelník! Rovinný útvar!"

Druhé - paintbrush - štětec - Coooo?
To bych uhádla i já! Vždyť to je jasný štěteček! Podle mě to je dost náhodné, jestli to ta inteligence uhádne, nebo ne. Protože - přiznejte se - nakreslili byste to lépe?

Třetí - lightning - blesk
- jsem přeci rodilej Potter, musím umět nakreslit blesk! Jak z čistého nebe!

Čtvrté - remote control
- ale no tááák. Tak nádherné délkové ovládání! Vždyť se mi tak epicky povedlo, je dokonce 3D! Což mi sebralo asi půlku času, hehe...

Páté - frog - žába
- Ehh... no kdybych to viděla, asi bych to poznala, protože já vím, jak umím kreslit žábu. Nebojte, již mnohokrát jsem se pokoušela o její nakreslení. Já kreslím tu z krtečka. Velké oči a hlava kolem nich.

Šesté - squirrel - veverka
- Nááááádherná. Jako poznala bych to asi podle toho oříšku (kterému jsem věnovala celý čas, místo toho, abych kreslila nohy a nebo hlavu, samozřejmě)


4- kolo - 4/6

První - backpack - batoh - Má. Má nejkrásnější kresba. NEJKRÁSNĚJŠÍ. Viděli jste snad někdy hezčí, lépe nakreslenější old school batoh? Ne? Já vím že ne! Jaký má se mnou ta inteligence problém? Ááá! Už vím, štve ji, že umím HEZČEJI KRESLIT BATOH NEŽ ONA!


Druhé - snowflake - sněhová vločka - To bych poznala. A kdo ne. Pochopila to i slečna Neumimkreslitbatohyataksitovybíjímnatěchcotoumí.


Třetí - bus - Takže. Co mi to připomíná. Upřímně? Nic. 


Čtvrté - tent - stan - ale jo. Ale já bych v tom zase hledala složitosti, jako "těleso", "pyramida" apod. a na stan bych zapomněla. Nebo takhle - já když jsem nakreslila tohle, zbývalo mi ještě asi deset vteřin, takže kdybych mohla, ještě bych tam dokreslila zip, jenže v ten moment, co to počítač uhádne, hra se stopne.


Páté - pillow - polštář - opět, udělala bych to 3D, bohužel inteligence mě předběhla. Za těchto okolností bych to neuhodla.


Šesté - stethoscope - takový to čím doktoři poslouchají vaše srdce a plíce - Tak pardon, že jsem si nevzpomněla, jak to vypadá! No tak fajn, přiznávám, to možná je moje chyba, ale stejně. Dobře, je to ÚPLNĚ moje chyba a ano, já sama bych to neuhádla. Ale... k čemu mi v životě bude kreslení stetoskopu, že? Heh...hehe...he.



5. kolo (HYPE, TEĎ DÁM 6/6) - 5/9 (skorrrrrro)

První - donut - Pneumatika! Ne? Linecké! Ne? Dva kruhy! Ne? Donut?!!!! Ale tak fajn, proč bych se na inteligenci zlobila, že jo. Bod zadara.


Druhé - necklace - náhrdelník - takové minimalistické, hezké... Ale jo. Teoreticky by to mohl být náhrdelník. Nevím, jak by tato teorie fungovala v praxi, ale zůstaneme u toho, že to náhrdelník je. Konec konců jsem se na tom shodla i s tou přiblblou inteligencí.


Třetí - hamburger - No prostě hambáč. Ale vegetariánský, vevnitř totiž je, jak jste jistě pochopili, zelí. Nebo salát. Nebo ta zelená náhražka.


čtvrté - wristwatch - náramkové hodinky - Má vůbec cenu se vztekat? No tááák.... vždyť to bych poznala i já... prostě mi těch šest z šesti nemohlo být dopřáno, že ne? Já vím, já vím, nejsem takové milosti hodna.


Páté - bat - netopýr - Půlka úplně totálně nejvíc netopýra. Ou jé! Ano, ano, přesně tak, byl mi uznán dřív, než jsem ho stihla dokreslit. Já vím, já vím, inteligence je tak vyvinutá, že mi vidí do hlavy a ví, co tam chci kreslit dál.


Šesté - birthday cake - narozeninový dort - a úplně ten samý případ. Jak to ta inteligence ví, jak to jen ví?


A to bude vše! A jak jsem si vedla v průměru? 
4,2 / 6

Takže zase tak špatné to nebylo. Špatná je ale jedna věc - den po tom, co jsem začala tvořit tenhle článek, vydala článek o Quick draw Akalik, pak ještě někdo, možná josefa, nejsem si jistá, následně i Youtubeři. Takže sice budu vypadat jako totální kopírka, ale stejně tento velmi povedený článek vydám. Takže doufám, že jste se alespoň trochu bavili, pokud jste ještě nenarazili na ty Youtubery nebo tady na holky, tak jste objevili ještě něco nového a já se s vámi pro teď loučím a těším se na vás u dalšího článku. Mejte se ; )

Komentáře

AkalikVIP(Girl´s Dream)

Už jsi ho dostala smajl.
A kopírajt fakt nejsi. Tohle je super článek a ta práce je v tom mega vidět.
Takže ještě jednou... ať tvůj ježíšek vyhraje v loterii.

AkalikTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.