Modrý koutek s Tindrell

Těžká láska, na srdci vráska (1)

Co to je Modrý koutek s Tindrell? Vysvětlím hned. Každý týden, se budu snažit přidávat nový zápis. Budu se Vás snažit pobavit básněmi, povídkami, mými kresbami, dobrými vtipy, či obrázky. (Půjde-li, tak i GIFy). Nejsem žádný umělec, to říkám předem. Někdy půjde i o názorovku, to potom budu chtít, abyste mi psali do zpráv názor na věc. Více se dozvíte právě u takových názorovek. Nejsem zrovna skvělý blogař, tak snad to nebude až takový propadák ;)

Tentokrát to bude povídka. Bude to taková romantika. Tahle povídka bude zvláštní jednou věcí. Budu jí psát ze dvou pohledů. 1) Z pohledu hlavní hrdinky Clary (Ich forma) 2) Z pohledu mého jako zápisky do deníku (er forma). Dnes to bude trochu silnější kafe, tak snad se bude líbit :)

26. června
Clarabell má rande. Vlastně to není rande, spíš schůzka, protože už se znají 7 měsíců a rande? To už je minulost. Tyhle schůzky jsou o něco vážnější. Samozřejmě, láska je provází stále, ale jde o jedno. Pořídit si dítě, nebo ne? Clara měla už s Peterem několikátou schůzku tohoto tipu. Vždy si oblékla to samé. Delší sametové šaty s jemně růžovým páskem. Podívejme se, jak to vypadá...
Clara se napřímila. Zrovna k nim přicházel číšník, aby si objednali. 
"Šampaňské," usmál se zářivě Peter a mrknul na Claru. Velmi ráda si barvila vlasy, ale jen do jemných odstínů. Dnes to byla brunetka s lehkým zrzavým odstínem.
"Ehm, ano," mrkla Clara. Číšník odcupital a Peter chytil Claru za ruku. Navzájem se velmi milovali, ale Clara znala jeho slabinu, která ji velmi často přiváděla do rozmrzelosti. Slabost pro jiné ženy.
„Tak, řekni mi, lásko, jaké máš zprávy?“ Optal se ihned.
Clara se nemusela dvakrát pobízet. Ihned spustila: „Na konzervatoři mě přijali. Přesně jak jsi říkal. Samozřejmě i tobě vděčím za obrovskou morální podporu. Bez tebe bych doteď byla jen žák…“ pár metrů od nich si sedla jakási černovláska. Peter se na ní bleskově otočil, pak se ale zase pohledem vpíjel do Clary. „…Teď jsem tedy lektor. Na zkoušky jsem dělala týdny, to je pravda. Ale teď mám i licenci, takže se můžu oficiálně prokázat…“ Černovláska nenápadně na Petera mrkla. Byla jako Clařin negativ. Měla černé koktejlové šaty, kabelku a celkem dost vydařené poprsí. Tentokrát když se na ní Peter podíval, pohled neodtrhl. „ … Vlastně to byla ale i zába- Ehm… Petere! Vnímáš?“
Téměř okamžitě se na ní otočil a zablekotal: „Já.. já.. poslouchám!“
„No jistě…“ trhla znechuceně hlavou Clara a podívala se na černovlásku. Právě hovořila s číšníkem. „Líbí se ti?“ zeptala se zdánlivě nenuceným tónem Clara.
„Celkem…“ Poté co si uvědomil, co řekl a zděšeně se na Claru podíval. Tvářila se rozezleně.
„Chtěl jsem říct… ty jsi hezčí…“ znovu se zakoktal. Clara odstrčila židli, vstala a odešla na dámy. Když se vrátila, uviděla něco strašlivého. Na její židli seděla ta ženská
V očích jí zaštípaly slzy vzteku. Rázným krokem přešla ke stolu a zle se po černovlásce podívala.
„Tady sedím já,“ zasyčela. Černovláska se podívala zmateně na Petera.
„Já.. promiň, nevšimla jsem si…“ řekla nejistě.
Nevšimla… to určitě, pomyslela si Clara. Žena se na ní ale povzbudivě usmála a řekla:
„Ehmm.. Nezačaly jsme zrovna dobře…Takže,“ podala jí ruku, „Já jsem Leana.“
Clara ruku nepřijala. „Tohle je můj přítel.“ Usekávala.
„Aj,“ zajíkla se, „tak to asi půjdu.“
„Ne, nemusíš…“ vztáhla za ní ruku Peter.
„Tahle je naše soukromá večeře, Petere!“
„Počkej, ale to si ani nemůže…?“
„Ne!“ Clara vztekle třískla jídelními lístky a několik lidí se po ní ohlédlo.
Leana chmátla do kabelky, vyhmátla kousek papíru a propisku, cosi na papírek načmárala a pak ho „nenápadně“ podala Peterovi.
Než odešla, pronásledoval ji Clařin rozzuřený pohled.
-Pokračování příště-

Jak jste si mohli všimnout, budu to dělat na kapitoly, jinak by to bylo hodně dlouhé. Uvidím jak stihnu další díl. Tady jste mohli vidět ten druhý styl psaní, neboli er - formu. Budu ráda za komentář nebo plusko a čauky příště!

Oddělovače (↑) jsou od Elle z howrse.

Komentáře

dzgz8

Úžasné, hezké, popis postav je vydařený tak dokonale, že si je umím živě představit. Super=)

dzgz8To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.