Maggie´s Books!

Rovnátka - den 1.

Ahoj, dnes mě nasazovali rovnátka napevno. Byla jsem zvědavá jestli to bolí a vůbec, co mně tam budou dělat. A protože si myslím, že tu jsou lidi, kteří taky budou mít rovnátka a taky jsou tak zvědavý :) tak něco o tom napíšu. A ještě chci říct, že tu jsem fakt upřímná :)


Nevím, jestli to u vás dělají stejnou metodou, ale týden před nasazením mi zubařka (ortodentistka) dala nahoru i dolu mezi stoličky gumičky. První dva dny to táhlo (docela dost) a tak jsem si musela vzít Paralen. Jíst se s tím nedalo, jedině předníma zubama (ale bylo to tím, že jsem ty gumičky měla nahoře i dole).


Když jsem si trochu zvykla, gumičky mi sundali a začali mně nasazovat rovnátka. Jelikož jsem docela strašpytel, úplně jsem se klepala :).


Jako první mně teda oddělali gumičky. To nebolelo :). Potom mně vyčistli zuby nějakou speciální pastou. To taky nebolelo, bylo to jako když si čistím zuby elektrickým kartáčkem. Pak přišla nejhorší část, zkoušení a nasazování kovových "koleček" na stoličky. Nebylo to tak hrozný, jen to trochu tlačilo. Nejdřív mě ty "kolečka" zkusili navlíknout na zub, a pak to přilepili speciálním lepidlem. To lepidlo mělo dost divnou příchuť :D. Pak přišlo na řadu vyplachování, skousávání, natírání gelem, vysušování a foukání. A to nebylo cítit. Pořád jsem měla v puse takový divný "roztahovák" a hadičku na sliny. Potom mě doktorka začala lepit zámečky. Sem tam jsem ucítila jak mně něco přidělává na zub, ale jinak to cítit nebylo.


A bylo hotovo! Nakonec mě zubařka učila jak si mám čistit zuby a co mám používat. A taky co nemám jíst. Celé to trvalo asi hodinu.


Pořád mi příjde, že mám v puse něco cízího, ale na to si zvyknu. Už jsem zkoušela jíst maso a bramborovou kaši. Kaše šla dobře jíst, maso bylo těžší, musela jsem to kousat na stoličkách. A to někdy bolelo. Teď (4 hodiny po nasazení) to nebolí ani netáhne :) A mluvit s tím jde :)


Pokud se chcete na něco zeptat, tak napište! Ráda vám odpovím :)

Perlinka

Komentáře

Skopik2

Díky za článek jenom bych tě chtěla poprosit jestli bys nemohla napsat i o tom jak ti to budou utahovat.
A dá se s tím mluvit?

Skopik2To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.