Maggie´s Books!

Co si vzít s sebou na dovolenou

Ahoj! Začínají prázdniny a hodně z vás se chystá na nějakou dovolenou. Je jedno jestli k moři nebo na hory, tyto věci se budou hodit vždy :) Jdeme na to!



Cesta

Na dovolenou se musíme nějak dostat. Někdo pojede autem, autobusem nebo poletí letadlem. Abychom se nenudili je dobré si vzít mobil, mp3, sluchátka, knížku, časopis nebo blok a pastelky. Nejlepší činností v autě je spaní, proto nesmíte zapomenout polštář.

Tip: Po cestě se určitě budete stavovat na záchody, a tak si vemte antibakteriální gel a papírové kapesníčky.


Občerstvení

Po cestě můžete dostat hlad nebo žízeň. Proto se bude hodit nějaká sušenka nebo jablko. Do kapsy si také můžete vzít bonbony nebo žvýkačky. Na pití postačí malá lahvička vody.

Tip: Neberte si s sebou čokoládové tyčinky, sušenky... mohli by se roztéct. To platí i pro jogurty!

Jestli si v apartmánu nebo v chatičce budete vařit sami, vemte si na to potřebné potraviny. Těstoviny, rýži, maso (ale zmražené), kečup, čaj, piškoty, marmelády, paštiky, sušenky...

Tip: Místo másla si vemte Ramu nebo Floru a na cestu je dejte do chladící tašky. Perlu radši ne, máme s tím špatné zkušenosti :)



Oblečení

Aby se vám jelo dobře, zvolte oblečení, které máte rádi a jsou pohodlné. Například tepláky nebo legíny, tričko. Na nohy pantofle nebo pohodlné tenisky. I když jedete do teplých krajin, na cestu si nezapomeňte vzít mikinu, protože v noci bývá zima. Když vám bude teplo, můžete se převléknout do kraťasů a tílka. A i v autě svítí slunce, a tak si vemte sluneční brýle.

Jestli pojedete k moři, nesmíte zapomenout plavky. Na pláž můžete nosit i pareo - to je takový dlouhý šátek, který si obmotáte kolem sebe. Pak různá trička, šaty, sukně, kraťasy a spodní prádlo. Na nohy gumové pantofle, sandálky i tenisky.

Tip: Zjistěte si, jestli v moři nejsou ježci. Jestli ano, kupte si boty do vody.

A jestli pojedete na hory, můžete si vzít to samé, jen přibalte dlouhé kalhoty a mikinu - na horách je přeci jen větší zima.


Kosmetika

Je jedno, jestli budete na horách nebo u moře, hlavně nesmíte zapomenout opalovací krém. Po opalování se natírejte poopalovacím krémem - opálení pak dýl vydrží. Na dovolené se moc nemalujte, ale na večeři si můžete dát třeba řasenku. Protože rty se můžou také spálit, nezapomeňte si vzít balzám na rty. Doporučuji s SPF 15. Aby jste se nepotili, je dobré si vzít deodorant. A na každodenní hygienu je nutné mít sprchový gel, šampon, kartáček a pastu. A nezapomeňte taky hřeben a gumičku :)


Hry

Večer v apartmánu/hotelu/chatě je dobrý strávit s rodiči u dobré hry. Můžete hrát karty, pexeso nebo různé stolní hry.

[Unsupported element format][Unsupported element format]

První pomoc

Může se stát, že si na dovolené odřete koleno, říznete se nebo vás bude bolet hlava, proto si radši vemte nějaké léky. My na dovolenou bereme Paralen, něco proti průjmu, náplast a dezinfekci (to není všechno). Nikdy nevíte co se bude hodit.


Různé

Je toho hodně co si můžete vzít na dovolenou. Hračky, věci do vody, elektronické věci... Já si beru ješte vak a malou látkovou kabelku.


To je všechno :)

Doufám, že se vám to líbilo a bylo to pro vás užitečné.

Můžete mi napsat kam se chystáte na dovolenou.

Mějte se hezky!

Perlinka♥




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.